Home Email Email
juni 1999


 

Nyheder for juni 1999

Nyheder for uge 26 (28-06-1999 - 04-07-1999)

Nyheder for uge 25 (21-06-1999 - 27-06-1999)

Nyheder for uge 24 (14-06-1999 - 20-06-1999)

Nyheder for uge 23 (07-06-1999 - 13-06-1999)

Nyheder for uge 22 (31-05-1999 - 06-06-1999)

30-06-1999

Hvorledes kan Javaklasser testes

Denne tekniske artikel fra Dr. Dobb's beskriver, hvorledes du kan teste Javaklasser. Artiklen indeholde kodeeksempler og andet mere teknisk indhold. Hvis du er interesseret i, at Presys bringer links til denne type artikler, er du velkommen til at sende os en e-mail.

30-06-1999

Windows 98's komponenter kan downloades gratis

Hvis du ikke ønsker at betale for de nyeste patches for Windows 98 kan du downloade dem fra Microsoft her. Microsoft har gjort det muligt individuelt at downloade komponenter fra Windows 98 Service Pack 1. Komponenterne er bl.a. Windows 98 Update Service Pack 1, Internet Explorer 4.01 Service Pack 2, Windows 98 Year 2000 Update, og Outlook Express Year 2000 Update.

30-06-1999

Caldera vandt første runde mod Microsoft

Caldera vandt første runde i retssagen med Microsoft (læs: Microsoft ønsker tvisten med Caldera stoppet).En distriktsdommer Dee Benson dømte i fire tilfælde til fordel for Caldera, således at Microsoft ikke kan begrænse søgsmålene fra Caldera. Han dog ikke dømt i yderligere tre andragender. Selve retssagen er berammet til at starte 17. januar 2000. Sagen kommer nu bl.a. til at dreje sig om Caldera's klage, at Microsoft handlede forkert ved at nægte Caldera adgang til betaversioner af Windows 3.1's brugergrænseflade.

30-06-1999

Fusionerer IBM og Sequent?

IBM og Sequent vil ikke kommentere om de fusionerer. Sequent fremstiller de Intelbaserede maskiner NUMA-Q, der er baseret på symmetriske multiprocessorer og Non-Uniform Memory Access.

30-06-1999

Interview med Suns's produktchef for XML

Infoworld har interviewet Nancy Lee, der er Sun's produktchef for XML. Hun bliver bl.a. spurgt om hun ligesom IBM og Bluestone vil integrere XML med Java. Hun bliver også spurgt om Sun vil komme med en protokol for distribueret computing. Hun fortæller om Sun's syn på XML, og hvorledes de forsøger at integrere Swings GUI-komponenter ind i XML.

30-06-1999

Teknisk interview med Linus Torvalds

Forleden bragte Presys et interview med Linus Torvalds (læs: Interview med Linus Torvalds: Springer Microsoft på Linux-vognen?). Dette nye interview er fra USENIX 1999, og det er betydeligt mere om teknik. Det behandler Linux nuværende stade med særlig tryk på kernen. Det er også spørgsmål fra salen. Spørgsmålene er bl.a. om problemer i version 2.2 og hvad der vil blive gjort for at løse dem. Linus Torvalds siger også, at oktober er deadline for version 2.4.

30-06-1999

Ny NT vs. Linux-test

De sammenlignende test mellem NT og Linux stopper ikke med Mindcraft's sidste test, som Presys skrev om i forgårs (læs: NT vs. Linux). Et nyt laboratorium drevet af Neal Nelson & Associates planlægger en ny test til august. Nelson har inviteret Red Hat og andre åben-kode-leverandører til at deltage i testen. Tetspanellet vil bestå af 25% Microsoft, 25% Linux, 25% presse og 25% andre som f.eks. datalogiprofessorer. Du kan læse mere om, hvordan og hvad Nelson forventer at teste her.

30-06-1999

Interview med CmdrTaco om salget af Slashdot.org

I mere end to år har Rob Malda alias CmdrTaco drevet Slashdot.org, som var den ledende website for Linux. I dette interview fortæller han bl.a. hvorfor han solgte Slashdot (læs: Slashdot solgt til Andover.Net). Det skyldtes bl.a. manglende interesse for det økonomiske og forretningsmæssige ved driften af en nyhedswebsite. Han fortæller også hvor mange, der var involveret i websiten. Det var først og fremmes Jeff 'Hemos' Bates udover ham selv. Desuden var der ca. 10 personer, der arbejdede frivilligt på deltidsbasis. Han bliver også spurgt om fremtiden for Slashdot, når den nu bliver kommerciel. Han bliver også spurgt om sin egen fremtid.

30-06-1999

Anonymitet på Internettet er vigtig

En undersøgelse foretaget af The American Association for the Advancement of Science (AAAS), der også udgiver Science viser, at det er afgørende for udviklingen af Internettet at brugerne forbliver anonyme. De fleste er bange for at deres surfing på Internettet vil blive misbrugt, hvis de ikke er anonyme. Du kan læse rapporten her.

30-06-1999

Altavista solgt for $2.3 milliarder

Compaq har solgt Altavista til CMGI for $2.3 milliarder. I handlen indgik shopping.com , der er en portal og Zip2 Compaq vil dog stadigt eje 17% af aktierne, og de vil få en plads i CMGI's bestyrelse. CMGI vil efter blive Compaq's vigtigste leverandør af Internetteknologi.

30-06-1999

Slashdot solgt til Andover.Net

Slashdot.org er solgt til Andover.Net . Slashdot var den ledende website for Linux. Den har ca. 2.50000 besøgende pr. dag. Det er meningen, at Slashdot fortsat skal være en vigtig website for Linux og åben-kode-bevægelsen ifølge Andover

29-06-1999

Vil Linux komme ind i de store virksomheder?

Denne artikel beskriver om Linux vil komme ind i de store amerikanske virksomheder. Den kommer ind på, om det er muligt at få Linux og andre åben-kode applikationer til virke døgnet rundt. Den kommer også ind på de forskellige support-aftaler (læs: IBM's planer med Linux). I den forbindelse kan det være vigtigt at bemærke, at IBM har udtalt, at Linux ikke vil ersatte Windows.

29-06-1999

Bredbåndsnet vil kickstarte Internettet

Når der kommer bredbåndsnet til forbrugerne, vil der virkeligt komme gang i Internettet. I øjeblikket kører de fleste private opkoblinger til Internettet på 28,8 eller 56 Kbps. De nye hastigheder vil blive fra 144 Kbps. I sidste uge var der alene tre seminarer om dette emne i USA. Du kan læse mere her.

29-06-1999

IBM og Rational slutter strategisk aftale

IBM og Rational har sluttet en strategisk aftale om udvikling og marketing af Java og XML. De vil også samarbejde om UML (som Presys holder kursus i) og XMI som er en standard for udveksling af XML metadata. De to virksomheder forventer, at aftalen vil forbedre deres værktøjer til udvikling af enterprise-applikationer. De håber at kunne beskrive flere systemer i forskellige virksomheder med de nye værktøjer. Der vil blive en bedre integration mellem Visual Age og Rational Rose, således at kode udviklet med VisualAge kan afbildes grafisk med Rational Rose. Integrationen skal også gå den anden vej. Du kan læse mere her.

29-06-1999

Win98 bug forhindrer Windows i at boote

En bug i Windows 98's System File Checker (Sdc.exe), som er et værktøj til at gendanne Windows 98's filsystem, gør, at en forkert version af en .cab file kan blive hentet fra mini.cab. Det bevirke, at Windows 98 ikke kan genstartes. Du kan læse mere om fejlen her, hvor der også er beskrevet en løsning.

29-06-1999

Europa får Sun og Microsoft til at samarbejde om Java

European Computer Manufactures Associations (ECMA) har vedtaget at oprette en komité, der skal begynde at standardisere Java. Både Microsoft, Intel, IBM og Sun stemte for at oprette komitéen. Compaq stemte imod, da de mente, at Sun stadig ønsker at bevare kontrollen over Java. I sidste måned besluttede Sun at få ECMA til at stå for standardiseringen af Java (læs: Mere om Sun's Java). Sun var ellers tidligere blevet udnævnt til Publicly Approved Submitter af ISO. Denne udnævnelse betød, at de skulle udlevere alle specifikationer for Javastandarder til november i år, hvilket Sun mente var for tidligt. Derfor henvendte de sig til ECMA. Sun vil dog ikke fortsætte med ECMA, hvis de støtter Microsofts forbedringer. Microsoft siger, at de vil sende deres forbedringsforslag til ECMA. Du kan læse mere om både Sun's og Microsofts synspunkter her.

28-06-1999

Corel vinder næsten $10 millioner i Microsoft sag

Corel har vundet en sag mod den Canadiske regering. Ifølge dommeren havde Corel ikke en fair chance til at byde på en kontrakt om levering af software til den Canadiske regering sidste sommer. Kontrakten drejer sig om levering af Office software til ca. 30000 computere. Corel fik ikke nok information til at kunne deltage på lige fod med Microsoft i konkurrencen om kontrakten. Læs mere her.

28-06-1999

Eksperter ser ingen chancer for forlig i Microsoft retssagen

Eksperter ser ingen chancer for forlig i Microsoft retssagen
I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 stater ser eksperter ikke nogen chancer for et forlig. Efter at det gang på gang er lykkedes for justitsministeriets advokater at så tvivl om Microsofts vidners troværdighed er det amerikanske justitsministerium ikke tilbøjelig til at indgå forlig, medmindre Microsoft kommer med store indrømmelser. De fleste eksperter forventer at Dommer Jackson vil dømme imod Microsoft. Læs mere
her.

28-06-1999

NT vs. Linux

I en ny test foretaget af PC Weeks Labs viser det sig, at NT er betydelig hurtigere end Linux. I en tidligere test foretaget af Mindcraft og sponsoret af Microsoft var NT 400% hurtigere. I den nye test, hvor der deltog folk fra Mindcraft, Microsoft og Red Hat, var NT stadig bedre indenfor alle performance-kategorier. Testen varede 5 dage. Du kan læse mere om testen her. Denne artikel fortæller mere om baggrunden for testen. Der er er også kommentarer for de involverede parter.

28-06-1999

Svar på Bob Metcalfe's artikel om Linux

I sidste uge bragte Presys en artikel af Bob Metcalfe (læs: Linux er 60'er teknologi), hvor han forudsagde, at Linux ikke kunne klare Windows. Han synspunkter byggede på, at ideologien om åben-kode er umulig, og Linux er 30 år gammel teknologi. I denne artikel svarer Nicolas Petreley, der er redaktør af LinuxWorld, på artiklen. Han siger bl.a. at han er villig til at spise denne artikel, hvis ikke Bob Metcalfe har skiftet standpunkt indenfor to år. Årsagen er bl.a. at han mener, at Bob Metcalfe er faldet for Microsofts sædvanlige marketing med at fokusere på, hvor de kan vinde.

28-06-1999

Anmeldelse af DB2 6.1 beta 2

I denne test fra Infoworld undersøges IBM's nye version af DB2. Der er version 6.1 beta 2. Denne version indeholder understøttelse af Java stored procedures. Den mangler stadig noget finish, men den ser ud til at være en værdig konkurrent til Oracle 8. F.eks. er nogle af de Javabaserede administrationsværktøjer ikke helt tilfredsstillende. Gennem DataLinks kan den kommunikere med andre database. Det svare til Oracle 8i's iFS (læs: Anmeldelse: Oracle8i er et 'must have'). Det er let at bruge DB2 i forbindelse med VisualAge for Java. Den er også god i forbindelse med Linux.

28-06-1999

Ny servicepakke til Visual Studio

Der er kommet en ny servicepakke til Visual Studio. Det er Service Pack 3. Du kan læse mere om den samt downloade den her.

25-06-1999

Interview med Linus Torvalds: Springer Microsoft på Linux-vognen?

Infoworld har interviewet Linus Torvalds (læs: Interview med Linus Torvalds), som er manden bag Linux (læs: Anmeldelse af Linux 2.2). I dette interview fortæller han bl. a. om sit syn på Linux's fremtid og udviklingstendenser, den nye grafiske grænseflade for Linux, en standard for Linux, Red Hat's og Caldera's Linux-versioner, de store virksomheders støtte og om Microsoft vil springe på Linux-vognen. Du kan læse interviewet her.

25-06-1999

Stat, amter og kommuner går sammen om sikker Internet-kommunikation

Staten ved Forskningsministeriet, Kommunernes Landsforening og Amtsrådsforeningen har indgået en strategisk aftale om fremtidens datakommunikation.
Aftalen gør, at kommuner, amter og staten går sammen om at etablere et enkelt og sikkert system til datakommunikation mellem offentlige myndigheder og i forhold til borgere og virksomheder.
Aftalen lægger vægt på, at fremtidens datakommunikation inden for det offentlige baseres på de teknologier, der bruges i forbindelse med Internettet.
Aftalen lægger desuden op til, at der indføres sikkerhedsløsninger med kryptering til at beskytte personlige data, når de sendes over Internettet, samt digital signatur til at identificere de personer, der kommunikerer. Du kan læse mere om aftalen
her.

25-06-1999

Alle kan endnu komme med på e-handelsvognen

En rapport fra Harris Interactive viser, at forbrugerne i USA endnu ikke kender navnene på e-handelsfirmaerne. De har interviewet 103.000 tilfældigt valgte personer i løbet af 19 dage, om hvilke virksomheder, som de kender på Internettet. Rapporten kaldes ecommercePulse, og den kan fra næste tirsdag læse her. Blandt de mest kendte virksomheder er Amazon (læs: Amazon.coms salg eksploderer) som 17% kendte, eBay (læs: eBay er gået ned tre gange på en uge) som 42% kendte og Microsoft/egghead som 46% kendte. 40% kunne ikke fortælle om nogle virksomheder inden for 12 af tretten kategorier. Du kan læse mere om undersøgelsen her. Undersøgelsen viser også, at forbrugerne i USA foretrækker at købe varerne fysisk i almindelige forretninger. De bruger Internettet til at surfe rundt for at finde varerne. Dette svarer til tendensen i Danmark (læs: Ny rapport om e-handel i Danmark). Du kan læse mere her.

25-06-1999

Bliver XML virksomhedernes nye standard?

Denne artikel fortæller om Extensible Markup Language (XML) (læs: Oracle tilbyder nye XML-komponenter til adskillige sprog), og denne de facto standards fremtidige muligheder. Den har også beskrivelse af CORBA (læs: OMG dag i Parken), EJB og COM. Artiklen er derfor velegnet for personer, der ikke er helt stærke i disse akronymer.

25-06-1999

Ny Heathen.A virus

Network Associates Inc. (NAI's) AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team) advarer om at der er en ny "medium risiko" virus Heathen.A.W97M/Heathen.NAI har offentliggjort en update der beskytter mod Heathen.A, du kan downloade den her. Heathen.A er en virus i 2 dele, en .exe fil og en .doc fil. Den anvender Windows Explorer til at modificere Word97, men destruere ellers ikke data. Læs mere her

25-06-1999

Ingen afgørelse i Javaretssagen

I retssagen mellem Microsoft og Sun, hvor Sun anklager Microsoft for at have stjålet Sun's copyright til Java på grund af, at de ikke følger hele Javastandarden, er der endnu ikke kommet en afgørelse. Dommer Whyte sagde, at det var Microsofts sidste chance for at overbevise ham om, at Sun havde uret. I sidste måned lød det som om, at dommer Whyte vil gøre forbudet mod Microsofts Javaversion permanent (læs: Microsoft og Sun indleder samtaler om Java) gennem en foreløbig dom. Du kan læse mere om gårsdagens retsmøde her.

25-06-1999

MS-Retssagen er ved at være slut

Retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater er ved at være slut. Retsmødet i går var sandsynligvis det sidste. Det forventes af de to siders advokater vil bruge tiden frem til den 21. september på at forberede deres sidste argumenter, snare end på at forhandle om et forlig. Den 21. september starter advokaternes afsluttende argumenter. Dommer Jackson forventes først at afsige dom engang i november. Du kan læse de vigtigste anklager mod Microsoft her. Du kan læse en vurdering af retssagen indtil nu her.

25-06-1999

AOL forhandler om PC'er uden Windows

AOL er i øjeblikket ved at forhandle med MicroWorkz, som fremstiller PC'ere til ca. $200 om at levere PC'ere uden Windows. Disse PC'ere bruger en skræddersyet version af Linux. Du kan læse om MicroWorkz her. Hvis AOL og MicroWorkz bliver enige, kan det få stor betydning for retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater. Microsoft har tidligere sagt, at konkurrencen er så stor indefor IT-industrien, at det ikke er muligt at have monopol på langt sigt (henvisning). Du kan læse mere om forhandlingerne her.

24-06-1999

Senatsudvalg favorisere stærkere kryptering

En lov der vil tillade eksport af stærkere krypteringsprogrammer (læs: USA forsøger stadigt at begrænse kryptering) slap gennem de første udvalg i det amerikanske senat. Loven skal dog igennem tre udvalg mere for at blive godkendt. Det nuværende lovforslag tillader en komite at frigive amerikanske krypteringsprogrammer, hvis man alligevel kan købe tilsvarende programmer i andre lande. Derudover er der ikke krav om at programmerne skal have en bagdør, dvs. en måde at omgå kode på, som kendes af myndighederne. Et sådant krav om en bagdør, vil dog muligvis blive tilføjet når lovforslaget skal gennem senatets sikkerhedsudvalg. Læs mere her.

24-06-1999

Banker kæmper om kontrollen med Internet betalinger

Tre af USA's største banker har sluttet sig sammen i et forsøg på at opnå kontrol med betaling over Internettet, i et forsøg på at tage kampen op med nye rent Internet baserede firmaer. Kampen drejer sig om overførsel af penge ved alle former for Internet handel. Bankerne er bange for at miste deres kunder, hvis de ikke kan fastholde dem på Internettet. Sun Microsystems Inc. skal stå for teknologien bag bankernes udspil. Læs mere her.

24-06-1999

Microsoft forsøgte at få Bristolsagen afvist som ubegrundet

I retssagen mellem Bristol og Microsoft (læs: Bristolretssagen: MS brugte Bristol til at opnå monopol) var Microsofts Vicepræsident Jim Allchin det første vidne. Bristol med en årlig indtjening på $8 millioner, anklager Microsoft med en årlig indtjening på $14½ milliard for at udnytte sin monopolstatus til at udradere sine konkurrenter. Jim Allchin sagde at Microsoft anvendte en klassisk Microsoft model - sælg produktet billigt i store volumener for at vinde markedsandele. Men, som Microsoft siger, så er UNIX stadigt i live på trods af Windows påståede monopol. Bristols advokater hævder at Microsoft bare lægger røgslør uden at berøre sagens egentlige emne. Microsoft bad om at få sagen afvist som ubegrundet, men det ville dommeren ikke tage stilling til før Bristol har ført sine vidner. Læs mere her.

24-06-1999

Ny memo fra Bill Gates

I en e-mail fra 2. november 1997 kritiserer Bill Gates vredt Intel's formand Andrew Grove for ikke at have at have forstand på operativsystemer. I en anden e-mail fra næste dag til ledere fra Microsoft modificerer han dog e-mailens indhold. Han siger bl.a., at Grove også angreb ham for, at hans intensivitet var for stærk. E-mailene bliver brugt i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater for at vise forholdet mellem Microsoft og Intel. Deres forhold har tidligere været behandlet i retssagen (læs: Microsoftretsagen handler om MS pres på Intel). I dag vil Microsoft fremlægge tre kasser med dokumenter, der kan have relevans for sagen. Der vil bl.a. være nye e-mails fra Bill Gates.

23-06-1999

Webdomæne politik

Clinton administrationens forsøg på at privatisere Internet adresse systemet blev sinket, da Thomas Bliley, en republikansk politikker, kritiserede ICANN (læs: Nyt ICANN-møde om domænenavne), og Clinton administrationen. Bliley sagde at en planlagt betaling på $1 for hvert internet Web adresse og andre beslutninger, gik ud over hvad Clinton administrationen havde annonceret sidste år. Læs mere her.

23-06-1999

Windows 2000: For lidt af for meget

Jesse Berst fra ZDNet kritiserer Windows 2000 for at satse for bredt. Den store brede i programmet, gør at ingen af tingene fungere optimalt. Det kan for meget for den almindelige bruger, og for lidt til forretningsmiljøet, ved at prøve på at blive stærk indenfor begge område, fejler de. Der er ifølge Berst ingen tvivl om at Windows 2000 er bedre end de tidligere Windows versioner på mange områder, men der er lang vej til at opfylde de mål som Microsoft har sat for Windows 2000. Læs mere her.

23-06-1999

Microsoft vil beskytte private forbrugere

Microsoft der tidligere har agiteret imod love til privatlivets beskyttelse på Internettet, har nu besluttet at de ikke vil købe reklamer hos firmaer der ikke beskytter privatlivet. Læs mere her.

23-06-1999

Skat på Internettet

USA har problemer med at opkræve skat på indkøb via Internettet. Som det er i øjeblikket har hver stat sine egne skatteregler, og med tusinder af lokale rater og regler er det næsten umuligt at opkræve skat på salg over grænserne mellem staterne. En total skattereform, der ændre reglerne i alle staterne er nødvendig for at kunne opkræve skat på Internet salg. Også internationalt vil der blive fulgt meget med i en eventuel ændring af de amerikanske skatteregler, da de kan danne præcedens for hvordan andre lande beskatter Internethandel. Læs mere her.

23-06-1999

Dommer: Microsoft er gavmild despot

Dommeren i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 stater, sammenlignede Microsoft med et kæmpe lavpris supermarked i en lille landsby, og spekulerede på om det gjorde Microsoft til en gavmild despot eller et monopol. Microsofts vidne, økonomen Schmalensee (læs: Dommer fokuserer på Microsoft's formål), sagde at hvis man begynder at tænke som en despot, og der ikke er noget der forhindre konkurrence, så vil konkurrencen hurtigt opstå. Justitsministeriets advokat hævder at der er barriere der forhindre konkurrenter i at komme ind på markedet. Schemalensse hævder at konkurrenterne er der, som eksempel nævnet han Linux. Læs mere her.

23-06-1999

Oracle tilbyder nye XML-komponenter til adskillige sprog

Oracle har frigivet en række nye XML-komponenter. De nye komponenter tilbyder grænseflader for sprog som Java, C/C++ og PL/SQL. XML er efterhånden ved at blive de facto standard for beskrivelsen af data. Du kan læse mere om komponenterne hos Oracle, hvor du også kan downloade dem.

22-06-1999

IBM kommer med server lagrings strategi

IBM kommer nu med en overordnet plan for SAN (Storage Area Networks). SAN er de netværk der anvendes til lagring af data ved e-handel. IBM's strategi vil skabe en centralt styret, sikker informations infrastruktur, der giver adgang til alle virksomhedens data. IBM's udspil vil inkludere servere, lagringssystemer og software. Læs mere her.

22-06-1999

Dommer fokuserer på Microsoft's formål

Retssagen mellem Microsoft og det Amerikanske Justitsministerium samt 19 stater fokuserede på Microsoft's formål med at forære Internet Explorer væk. Dagens vidne var Microsoft's økonomiske ekspert, Richard Schmalensee. Schmalensees klassiske eksempel på en virksomhed der udøver ulovlig prispolitik er at virksomheden starter med at sælge vare til under produktionsprisen, og så senere få pengene tilbage ved at hæve priserne, når der ikke er flere konkurrenter. Dommeren spurgte Schemalensee så om ikke Microsoft er et eksempel på dette, da Microsoft i øjeblikket forære Internet Explorer væk, hvilket har skadet Netscapes indtægter, samtidigt med at Microsoft har øget salget af, og hævet prisen for Windows. Regeringen siger at Microsoft integrerede Internet Explorer med Windows for at konkurrere unfair. Schemalensees svar var, at det er svært at gætte på hensigten af et multiperson firma - og det afholder økonomer sig fra. Til det sagde dommeren at Retten tog stilling til hensigten på daglig basis. For retten kan hensigten være relevant. Læs mere her.

22-06-1999

USA forsøger stadigt at begrænse kryptering

I maj blev Præsident Clintons begrænsning af kryptering dømt ulovligt af en amerikansk ret (læs: Appelret går mod USA's krypteringsregler), idet det betragtes som en begrænsning af ytringsfriheden. Nu har USA's justitsministerium bedt om at sagen må gå om - eller at dommerne genovervejer deres dom, idet de betragter en regulering af mulighederne for kryptering som vigtige for den nationale sikkerhed. Læs mere her . Mange web browsere og email programmer inkludere krypteringsmuligheder, og Presys har tidligere skrevet om at den amerikanske regering kun vil tillade eksport at krypteringsprogrammer der udnytter så svag en kode at den kan brydes, eller som har en kendt bagvej, så CIA kan komme udenom krypteringen (læs: Nye krypteringsregler vedtaget i Wien).

22-06-1999

Linux er 60'er teknologi

Bob Metcalfe, opfinder af ethernet, grundlægger af 3Com og nu journalist på Infoworld, har skrevet en klumme om Linux's fremtid. Der er ingen, mener han, for det er tredive år gammel teknologi der sælges med en utopisk ideologi, som ikke har en chance over for Windows 2000: "NT, now approaching 23x6 availability, is already overpowering Linux." Det er lidt svært at blive klog på hvor han egentlig vil hen, men han er da i hvert fald ikke bange for at provokere. Læs mere her .

22-06-1999

Microsoft sorte liste frigivet

Listen er en oversigt over de firmaer for hvem Microsoft ikke var villig til at mildne på sine source kode restriktioner i 1997, og den efterlader ingen tvivl om at Microsoft var villig til at spille med musklerne. Listen, der dukkede op under retssagen mellem Microsoft og Bristol (læs: Bristolretssagen: MS brugte Bristol til at opnå monopol), inkluderede seks firmaer som blev identificedere som mulige eller nuværende fjender, det var Borland, Chipware, Integrated Systems, Motorola, NetObjects og Wind River Systems. Borland var en fjende, fordi Microsoft var bekymrede for deres stærke bånd til Netscape og JavaScript. Læs mere her.

21-06-1999

Kloakslam på udflugt

Los Angeles har fået den første prøve på hvilke problemer år 2000 fejl i computere kan skabe. Under en test af byens kloaksystem for år 2000 problemer blev en udløbs port ikke åbnet, da den computer der styrede porten gik i sort. Resultatet var at 18 millioner liter kloakslam væltede op gennem en rist og ud i Woodley Park. Parken vil være lukket de næste par dage.
I marts fik en lignende test på et atomkraftværk i Peach Bottom alle computerskærme i kontrolrummet til at gå i sort. Her kunne man dog arbejde videre vha. analoge målere. Læs mere
her .

21-06-1999

Microsoft frigiver patch til NT

Microsoft har fredag frigivet en patch til at lukke et hul i Windows NT's sikkerhed. En fejl i sikkerheden gør det muligt at opnå systemprivilegier på computere der anvender Microsoft Internet Information Server software vha. standard internet protokoller. Rettelsen kommer efter at et mindre Californisk firma havde publiceret både en patch og et program der kunne udnytte hullet i protest mod Microsofts langsomme reaktionstid. Læs mere her.

21-06-1999

Linux leder taler med Microsoft

Erik Reymond (læs: Apple forsvarer deres version af åben kode) vil tale med Microsofts forskere i Washington i dag. Det sker samtidigt med at Microsoft møder stadigt stigende pres fra det hurtigt voksende system. "Microsoft er i en irreversibel nedgang indenfor servere", siger Reymond, "arkitekturen i windows er helt utilstrækkelig til jobbet". Læs mere her.

21-06-1999

Lotus vil inkludere adgang Lycos i Notes

Lotus er indgået i et partnerskab med Internet portal firmaet Lycos Inc. Lotus vil inkludere adgang til Lycos som en del af Lotus Notes Release 5. Hvilket Lycos site der logges på afhænger af hvilken sprogversion af Lotus Notes man køber. Til gengæld for dette får Lotus del i reklameindtægterne fra Lycos. Læs mere her.

18-06-1999

McNealy talte på JavaOne

Sun's chef Scott McNealy talte på JavaOne for 10.000 javatilhængere. Hans hovedpointer var ifølge Infoworld, at Linux er godt, og Microsoft er onde. Sammen med Patricia Sueltz, der er chef for Java hos IBM udtalte han sin støtte til Linux, XML og Java. Han fortalte også, at når man senere skal se tilbage på det 20. århundrede ,vil de to største fejl sandsynligvis være IBM's outsourcing af DOS til Microsoft og Microsofts licens af Java. Microsoft var i 1995 så fokuseret på konkurrencen med Netscape, at de alt for hurtigt lavede en licensaftale med Sun. Sun har i øjeblikket en sag kørende mod Microsoft for at bryde licenspolitikken (læs: Microsoft og Sun er fortsat uenige om Java).

18-06-1999

Patch til Microsoft's IIS-fejl

I går skrev Presys om en fejl (læs: Nye sikkerhedsproblemer med NT) i Microsofts Internet Information Server (IIS) 4.0 som eEye har fundet. Microsofts siger, at der har været et kommunikationsproblem med eEye. Men nu er Microsoft kommet med en foreløbig workaround, der kan hentes her eEye er kommet med en patch, der kan hentes her.

18-06-1999

IBM støtter Internetstandard for finanstransaktioner

Presys har tidligere skrevet om PricewaterhouseCoopers og J.P. Morgans standard (læs: Mozilla's XML bruges indefor finansverdenen) for finanstransaktioner. I starten tænkes den brugt til valuta- og rentetransaktioner. Den er baseret på XML og åben kode. IBM siger, at de vil støtte denne standard, og de vil holde seminarer i hele verdenen. De vil også tilslutte sig den tekniske komite.

18-06-1999

92 millioner amerikanere er på Internettet

Ifølge en ny undersøgelse, foretaget Nielsen Media Research and CommerceNet, er der nu 92 millioner amerikanere og canadier, der bruger Internettet. Indenfor de sidste ni måneder købte amerikanske kvinder 9,6 millioner varer via Internettet. Det var hovedsageligt bøger, CD'ere og videoer. Du kan læse mere her.

17-06-1999

JBuilder til Solaris og Linux

Inprise viste i går på JavaOne i San Fransisco en version af JBuilder for Solaris og Linux. Efter Inprise i sidste uge sluttede en strategisk alliance med Sun (læs: Strategisk alliance mellem Sun og Inprise), begynder denne aftale nu at bære frugt. Udover JBuilder til Solaris viste Inprise deres nye Enterprise Javavbeans (EJB) for servere, der vil være inkluderet i deres Inprise Application Server. Den nye EJB server teknologi vil understøtte Sun's Java 2 Enterprise Edition (læs: Java2 everywhere). Vicepræsident Jon Kannegaard fra Sun sagde, at Java 2 Enterprise Edition i samspil med Inprise's produkter vil give udviklerne de værktøjer, som er nødvendige for at udvikle kompatible, 'mission-kritiske' enterprise applikationer, der har den nødvendige hastighed, sikkerhed og funktionalitet. Inprise viste også deres nye database JDataStore, der er skrevet i Java. Denne database er beregnet for Internet og mobile enheder. Endelig viste de JBuilder 3, som vi tidligere har bragt en anmeldelse af. JBuilder 3 er også lige kommet i Danmark. Presys sælger JBuilder i client/server-versionen. Du kan ringe om pris.

17-06-1999

Mere om Microsoft's investering i Inprise

På Inprise's website har David Intersimone beskrevet Inprise's syn på Microsoft's investering i Inprise (læs: Microsoft's svar på McNealy's interview). Han siger bl.a., at denne investering ikke betyder, at Inprise opgiver deres 100% Java-startegi for Javaprodukterne. Men aftalen betyder, at Inprise bliver 100% commitet til Windows 2000 og Microsoft Foundation Classes (MFC). Du kan læse mere her.

17-06-1999

Microsoft og Sun er fortsat uenige om Java

I appelsagen mellem Microsoft og Sun om Microsoft's brug af Java-specifikationerne(læs: Microsoft og Sun indleder samtaler om Java), sagde Microsoft i går, at Microsoft's ændringer/udvidelser af Java i forhold til Windows/NT ikke krænkede Sun's copyright, da denne sag ikke omhandler copyright, men en kontrakt mellem Microsoft og Sun. Sun sagde til dette argument, at det er et forsøg på at mudre sagen til. Microsoft har krænket licensbetingelserne ifølge Sun. Du kan læse mere her.

17-06-1999

Microsofts syn på AOL/Netscape-handlen

I denne artikel fra MSNBC kommer Microsoft's argumenter i AOL/Netscape-handlen godt frem. Microsoft ser AOL's plan som en ændring af reklameslogenet 'AOL Anywhere' til 'AOL Everywhere'. Derfor går de til angreb på Microsoft's operativsystem, applikationer og Internetbaserede applikationer. Da artiklen er lang, kan vi ikke refere alle argumenter, men blot henvise til den.

17-06-1999

Nye sikkerhedsproblemer med NT

Det amerikanske firma eEye har opdaget nye sikkerhedsproblemer i NT. Ifølge eEye Digital Security Team har de med deres Retina network Security været i stand til at få en NT-server til at gå ned. Da eEye ikke mente, at Microsoft tog problemerne alvorligt nok, har de ikke blot frigivet en beskrivelse af fejlen, men også frigivet to demo-programmer, der tillader enhver at bryde ind på en NT-server, der kører ISS 4.0. Du kan læse mere her.

17-06-1999

Linus Torvalds lover, at opgraderinger kommer hurtigere

På en tale til 350 Linux-tilhængere sagde Linus Torvalds, at han forsøger at få Linux 2.4 færdig til efteråret. Denne version kommer langt hurtigere efter Linux 2.2 end Linux tidligere er blevet opgraderet. Der gik 2,5 år inden Linux 2.2 kom.

17-06-1999

Nye e-mail i centrum i MS-Retssag

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater var det atter en e-mail, der kom i søgelyset. Efter at den tidligere bestyrelsesformand for Symantec havde sagt, at konkurrencen havde det godt indenfor IT-industrien, kom der en del tale om en e-mail fra Bill Gates skrevet d. 1. december 1998 til Microsoft's personale. E-mailen handlede om, hvorfor AOL ville give $4milliarder for Netscape på trods af, at deres browser var gratis. Microsoft's advokat prøvede at få e-mailen til at indgå som bevis, men dommer Thomas Penfield Jackson afviste e-mailen, da den var skrevet efter retssagens start. Du kan læse mere om gårsdagens retsmøde her.

16-06-1999

Gosling: Windows er skyld i vira

James Gosling fra Sun sagde tirsdag, at Windows' og NT's struktur var skyld i de mange vira. Han sagde, at Linux, Unix og Java derimod praktisk talt er immune overfor sådanne angreb. De seneste angreb har været hårde. Det gælder også angrebet fra Worm.ExplorerZip, som dog ikke inficerede så mange maskiner som Melissa. De mange virusangreb på Windows og NT fik Microsofts Allchin til sige, at det viser, at det er nødvendigt at opgradere til Windows 2000. Du kan læse mere her.

16-06-1999

Java2 everywhere

Sun's chef Alan Baratz viste i går tre segmenter for Java. Han talte om Java for servere, PC'ere og elektroniske finesser. De tre Javaversioner hedder Java 2 Enterprise Edition, Java 2 Standard Edition og Java 2 Micro Edition. Baratz sagde, at Java 2 vil blive distribueret sammen med Netscape Navigator 5.0. America Online's 100 millioner af kunder vil derfor få Java. Sun har licensieret JavaServer Pages (læs: Sun's specifikationer for application servers) til Apache. Du kan læse mere om Alan Baratz tale her . Denne artikel fra Infoworld fortæller om andre licenser. Du kan læse mere dybdegående om Java 2 her.

16-06-1999

Oracle fyrer 325 samtidigt med godt regnskab

Oracle vil fyrer 325 medarbejdere, fordi de er blevet overflødige på grund e-handel. Samtidigt har Oracle haft et godt 4. kvartal. De havde en indtjening på $527 millioner. Omsætningen steg 22% i forhold til 4. kvartal sidste år. Omsætningen steg fra $2,4 milliarder til $2,9 milliarder.

16-06-1999

Java's performance bliver bedre

De forskellige leverandører er enige om at forbedre performance for Java på serversiden, men de er ikke enige om hvordan. Sun siger, at deres Hotspot 1.0 er hurtigst. Men både IBM og Oracle mener, at deres Java Virtual Machines (JVM) er bedre. Du kan læse mere om JVM'er og just in time compilers her.

16-06-1999

Den offentlige sektor venter på borgerne, mens borgerne venter på den offentlige sektor

Forskningsministeriet har offentliggjort to rapporter under overskriften 'Den offentlige sektor venter på borgerne, mens borgerne venter på den offentlige sektor.' Den ene rapport er en Kortlægning af borgernes efterspørgsel efter elektroniske tjenester. Denne undersøgelse belyser sammenhænge mellem forskellige borgersegmenters anvendelse af og indstilling til elektroniske medier. Den beskriver bl.a. de barrierer, der eksisterer for øget anvendelse, herunder de bekymringer borgerne måtte have i forbindelse med informations-teknologien. Du kan se rapporten her.

15-06-1999

Forskningsministeriet giver karakterer til kommunernes hjemmesider

Forskningsministeriet har fået gennemført den hidtil mest omfattende undersøgelse af offentlige hjemmesider. 827 hjemmesider ud af i alt 1650, dvs. mere end hver anden er blevet gennemgået ud fra mere end 20 forskellige vurderingskriterier. Hver hjemmeside er blevet subjektivt vurderet på en skala fra 1 snabel-a (dårlig hjemmeside) til 5 snabel-a (god hjemmeside).

Ca. 100 offentlige hjemmesider får bundkarakter, mens 14 får topkarakter. Du kan læse mere om undersøgelsen og resultatet
her.

15-06-1999

Sun vil lave Java- og Jini-kurser via Internettet

Sun vil på JavaOne, der starter i dag i San Fransisco annoncerer, at de vil lave kurser i Java og Jini via Internettet. Kurserne vil koste fra $50 til $90. De vil dække alt fra grundlæggende Java til distribuerede systemer. Presys vil også i denne uge komme med nye tiltag for vore Java-kurser. Du kan læse mere om Sun's tiltag her.

15-06-1999

Microsoft's svar på McNealy's interview

I går bragte Presys et interview med Sun's Scott McNealy, hvor han opfordrede (læs: Sun's McNealy: Microsoft må sælge fra) til, at Microsoft blev dømt til at frasælge deres aktier i forskellige virksomheder. I dag svarer Robert Herbold fra Microsoft på udtalelserne. Han siger, at forbrugerne ikke vil vinde ved at Microsoft sælger deres aktier. F.eks. er Microsoft's investering i AT&T til forbrugernes fordel. Du kan læse mere her.

15-06-1999

Allchin: Nu kommer Windows 2000 RC

Da Microsoft er tilfreds med det foreløbige testforløb af Windows 2000 vil Microsoft ultimo juni sende en ny version af Windows 2000 på gaden. Den kaldes Release Candidate 1 (RC), Du kan læse mere her.

15-06-1999

Microsoft truet af AOL ?

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater søgte Microsoft at vise, at de stod over for en stor konkurrencemæssig trussel fra America Online (AOL) i 1998. I en e-mail fra 20. september 1998 foreslog Steve Case fra AOL, at AOL kastede hele sin styrke ind bag Netscape's browser for at få kontrol med browsermarkedet. De ville kunne opnå 2/3 af markedet igen. David Colburn (læs: 2 dags afhøring af David Colburn) fra AOL sagde under retsmødet, at AOL aldrig havde taget forslaget alvorligt. Denne e-mail er ikke desto mindre det stærkeste bevis på, at AOL overvejede at distribuere Netscape's browser. Justitsministeriets advokat David Boies tvang Microsofts advokat Warden til at læse Case's chef Pittmans's svar på e-mailen. I dette svar skriver Pittman, at han anser Microsoft for at være for stærk til, at AOL kan drive dem ud af browsermarkedet. Du kan læse mere
her.

15-06-1999

Microsoft's Java brugbar på andre platforme

Et åbent source projekt gennemført af Transvirtual, der er en virksomhed, der er understøttet af Microsoft, vil muliggøre, at applikationer udviklet i Microsoft's Java kan køre på andre platforme. Det vil derfor blive muligt at benytte de særlige Microsoft udvidelser til Java (læs: Microsoft følger nu Javastandarden) der indtil nu kun har været brugbare på Windows. Microsofts Java vil derfor kunne køre på platforme som Linux og Solaris. Transvirtual vil vise det program, der muliggør denne portabilitet på JavaOne i San Fransisco. Produktet kaldes Kaffe. Du kan læse mere her.

14-06-1999

Sun's McNealy: Microsoft må sælge fra

I et Interview med Newsweek siger Sun's leder Scott McNealy, at han mener at Microsoft indenfor de næste 12 måneder må skille sig af med en del af deres mindretalsaktier. Det gælder f.eks. deres $5milliarder i AT&T. Det gælder så også deres nye investering i Inprise (læs: Microsoft investerer $125 millioner i Inprise), der er en beskeden investering set fra Microsoft's synspunkt på 'bare' $25 millioner i aktier samt $100 millioner til drift. Han siger også, at Microsoft bør ændre deres prispolitik og eksklusivkontrakter. For daglige læsere af denne hjemmeside, behøver vi ikke at henvise til eksempler på dette. Men hvis du ikke kender til Microsoft's politik, kan vi henvise til sidste uges krydsforhør af IBM's Garry Norris. McNealy mener også, at de offentliggør API'er. Du kan læse interviewet her.

14-06-1999

FBI undersøger Worm.ExplorerZip

FBI siger, at de undersøger Worm.ExplorerZip (læs: Ny virus er dukket op). De mener, at det muligvis er en kriminel sag. Tidligere har FBI også undersøgt Melissa (læs: Mistænkt afhørt i Melissa-sagen). Worm.ExplorerZip spreder sig ikke så hurtigt som Melissa, men den har alligevel ramt hårdt. F.eks. er Boeing blevet ramt hårdt. Firmaer som PricewaterhouseCoopers, General Electric og Southern Company er også blevet ramt. Du kan læse mere her.

14-06-1999

IBM frigiver gratis webværktøjer

IBM har frigivet gratis værktøjer, der kan gøre det lettere at udvikle til Internettet. IBM's Web Intermediary Developer Kit for Java (WBI) er en samling værktøjer, der kan overvåge og ændre data på Internettet. WBI kan derfor administrere dataflowet mellem klienter, servere og proxier. F.eks. kan de producerer indhold, der bliver gjort personligt, route Internettrafikken samt oversætte både protokoller og dokumentformater. Du kan hente værktøjerne gratis her.

14-06-1999

eBay er gået ned tre gange på en uge

eBay havde store problemer i sidste uge. Deres website var nede tre gange. Senest gik den ned i går søndag. Ironisk nok kommer nedbrudene efter, at eBay har fået et nyt og mere brugervenlig design. Du kan læse mere her.

14-06-1999

Nyt dansk teleudspil: Fokus på Netværkssamfundet

Forskningsministeriet har offentliggjort et udspil til sommerens forhandlinger om telepolitikken. Forskningsminister Jan Trøjborg har indkaldt ordførerne fra partierne bag det nuværende teleforlig for at indgå en ny telepolitisk aftale. Målet er at forny og samle telelovene, så de understøtter en sund konkurrence på telemarkedet. Du kan læse mere her.

14-06-1999

Seminar om IT indefor den offentlige forvaltning

Tirsdag den 15. juni kl. 9 - 13 Odd Fellow Palæet Bredgade 28 i København vil der være et seminar om IT indefor den offentlige forvaltning. Mødet vil blandt omhandle temaet, at den offentlige sektor venter på borgerne, mens borgerne venter på den offentlige sektor. Blandt talerne er den engelske minister Peter Kilfoyle fra Cabinet Office (Statsministeriet) og TeleDanmarks direktør, Henning Dyremose. Du kan læse mere her.

11-06-1999

Ny virus er dukket op

En ny virus eller orm kaldet Worm.ExplorerZip er dukket op. Den er en kombination af Melissa (læs: Melissa er atter på banen) og Chernobyl (læs: Antivirus program mod CIH). Den er ikke særligt spredt indtil nu, men tusinder af PC'ere er blevet inficeret i Tyskland, Frankrig og USA. Den skulle efter sigende stamme fra Israel. Den viser sig ved en meddelelse der begynder Hi [Name]. Virusen sletter harddisken. Du kan læse mere her. Du kan downloade et antivirusprogram fra enten Network Associates her eller Symantec her.

11-06-1999

Symantec udskiller Javaafdeling efter Inprisehandlen

Symantec vil udskiller deres Javaafdeling fra resten af firmaet. Den nye virksomhed skal opbygges rundt om VisualCafe (læs: Anmeldelse af Visual Café Enterprise 3.0). Meddelelsen kommer lige efter, at Microsoft har investeret $125 millioner i Inprise. Inprise er Symantec's største konkurrent på compilermarkedet. Symantec hævder, at de har 56% af markedet for java-værktøjer. Den nye enhed skal konkurrere med Inprise, som dog har en bredere basis på grund af Visigenic-teknologien (læs: Inprise får ny leder og JBuilder 3 kommer snart). Inprise har strategisk samarbejde med Sun (læs: Strategisk alliance mellem Sun og Inprise) og Oracle (læs: Inprise kan blive opdelt). Symantec samarbejder med BEA, Iona samt ligeledes Oracle. Du kan læse mere her.

11-06-1999

Retssagen: Er Microsoft's browser sikker?

Dommer Thomas Penfield Jackson kan have ydet regeringen hjælp ved at spørge datalogiprofessoren Edward Felten om, der er sikkerhedsrisici ved Microsoft's browser Internet Explorer (IE). Edward Felten er blevet krydsforhørt (læs: Dommeren atter utålmodig med Microsoft) tidligere i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater, om IE er en uadskillelig del af Windows 98. Ved at stille spørgsmålet antydede dommer Jackson, at forbrugerne kunne have lidt skade ved at benytte Windows 98. Tidligere har regeringen sagt, at forbrugerne led skade ved, at de fik deres valg begrænset på grund af, at IE kom sammen med Windows 98. Du kan læse mere om gårsdagens retsmøde her.

11-06-1999

Sun kommer med Java 2 EE

Sun forventes, at lancere deres nye standard Java 2 Enterprise Edition (EE) på JavaOne i næste uge. Du kan læse mere om den nye standard her. Artiklen giver også et overblik over hvem der understøtter Enterprise JavaBeans (EJB). Den omhandler også Swing. Presys vil i næste uge dække JavaOne intensivt, da vi er helt engageret til Java.

11-06-1999

Mozilla's XML bruges indefor finansverdenen

J.P. Morgan & Co. Incorporated og PricewaterhouseCoopers har annonceret, at de har udviklet en standard til Internetbaseret kommunikation indenfor handel med finansprodukter som derivater. Protkollen bygger den åbne Mozillakode og kaldes FpML.
FpML er basert på XML. Du kan læse mere
her. Du kan se licensbetingelserne for at bruge koden her. Finansverdenen er vant til sådanne standarder. Der findes f.eks. SWIFT til clearing.

10-06-1999

Retssagen: Dommeren irriteret over Microsoft's krydsforhør

Dommer Thomas Penfield Jackson blev irriteret over Microsoft advokaten Rick Pepperman's krydsforhør af IBM's Garry Norris. Irritationen kom i forbindelse med et spørgsmål om et white paper kaldet OS/2 vs. Windows 95: A Decisions Maker's Guide to 32-bit Operating System Technology skrevet af IBM. Efter at Norris havde bedt om en kopi af papiret spurgte Pepperman Norris om han nogen sinde havde set papiret. Dommeren bad irriteret Pepperman om at give Norris papiret, hvis han havde det. Du kan læse mere om gårsdagens retsmøde i Retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater. her. IBM's Garry Norris var ukendt indtil retssagen begyndte. Hvis du ønsker at vide mere om, hvem Garry Norris er, kan du læse det her.

10-06-1999

Strategisk alliance mellem Sun og Inprise

Efter nyheden i går om at Microsoft investerer $125 millioner annoncerer Sun, at de har valgt Inprise's Visibroker Object Request Broker (ORB) til deres produkt til understøttelse af CORBA. CORBA svarer til Microsoft COM+. CORBA er dog platformsuafhængigt. Der findes flere end 30 millioner licenser på verdensplan til Visibroker ORB. Inprise står efterhånden stærkt indenfor Java/CORBA-området , da også bl.a. IBM og Oracle bruger Visibroker ORB. F.eks. kan den benyttes til IBM OS/390. Inprise's javaudviklingsværktøj JBuilder er netop kommet i version 3 (læs: PC Week: JBuilder 3.0 bliver enterprise-værktøjet). Oracle har licens til dette værktøj og deres JDeveloper svarer i det store og hele til JBuilder (læs: Ellison om JDeveloper 2, som kan downloades nu). Der findes dog nogle beans, der gør JDeveloper stærkere end JBuilder i forhold til Oracle 8. Presys yder udviklingsassistance og underviser i begge værktøjer. Presys har i ca. 4 år været autoriseret Inprise/Borland partner mht. undervisning. Presys er markedsledende i undervisning og konsulentassistance JBuilder og Delphi. Presys talte på sidste Object Management Group-konference (OMG) i København som eneste danske virksomhed.

10-06-1999

Mere om Microsoft's investering i Inprise

I går skrev Presys, som en af de første i verden om Microsoft's køb $25 millioner Inprise-aktier og deres investering af $100 millioner i Inprise, hvorfor vi ikke bragte nogen henvisning til handlen. I dag er der kommet adskillige kommentarer, hvoraf vi vil bringe Infoworlds. I denne artikel fortælles det også, at Inprise's tidligere leder Del Yocams plan om at splitte Inprise i to virksomheder (læs: Inprise kan blive opdelt) er stoppet. Den nye leder Dale Fuller har længe været modstander af denne plan. Mange har spurgt Presys om, hvor vi tror, at Microsoft har investeret i Inprise. Vi er enige med Daryl Plummer fra Gartner Group, der mener, at Microsoft på denne måde ønsker at stoppe Sun i en hurtig overtagelse af Inprise. Men Sun er ikke blevet stoppet på lang sigt, så det kan stadig ske meget (læs: Strategisk alliance mellem Sun og Inprise). Det er også spændende, hvorledes Oracle vil stille sig på længere sigt. JDeveloper er en licens af JBuilder med nogle ekstra beans. Oracle bruger også Visibroker ORB fra Inprise.

10-06-1999

Endnu mere om Microsoft's investering i Inprise

I går skrev Presys om, hvad der er sket i Microsoft under Steve Ballmer's lederskab. I dag har vicepræsidenten for MSN Access meddelt, at han vil tage et længere fravær fra Microsoft. Du kan læse mere her .

10-06-1999

Ny Windows 98 opdatering

Der kommer en ny Windows 98 SE (Second Edition) opdatering i dag. Den vil blive bundte med nye PC'ere. Oprindeligt var Windows 98 SE en service pack med rettelser (læs: Microsoft omdøber patch til Windows 98). Den har siden udvidet sig til en helt ny version, som man kan købe i butikkerne til$109 eller $19,95 for en opdatering.

10-06-1999

Javaprotokol for styring af komponenter

Sun præsenterede på SuperComm 99 nye specifikationer for styring af komponenter og udstyr af forskellig art. Protokollen kan samarbejde med SNMP, CIM/WBEM og TNM. Den nye protokol kaldes Java Management Extensions (JMX). JMX bliver en bro fra de nuværende management systemer til fremtidens Javabaserede systemer. Virksomheder som Computer Associates og IBM, der markedsledende på dette marked med produkterne Unicenter TNG (The Next Generation) og Tivoli var til stede under præsentationen af specifikationerne. Du kan læse mere her.

10-06-1999

Amerikanske kvinder køber mindre end mænd på Internettet.

En undersøgelse foretaget af Zona Research viser, at medens 15% af mænd over 16 år køber via Internettet i USA er dets kun 8% af kvinderne, der gør det. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

09-06-1999

Strategisk alliance mellem Sun og Inprise

Efter nyheden i går om at Microsoft investerer $125 millioner annoncerer Sun, at de har valgt Inprise's Visibroker Object Request Broker (ORB) til deres produkt til understøttelse af CORBA. CORBA svarer til Microsoft COM+. CORBA er dog platformsuafhængigt. Der findes flere end 30 millioner licenser på verdensplan til Visibroker ORB. Inprise står efterhånden stærkt indenfor Java/CORBA-området , da også bl.a. IBM og Oracle bruger Visibroker ORB. F.eks. kan den benyttes til IBM OS/390. Inprise's javaudviklingsværktøj JBuilder er netop kommet i version 3 (læs: PC Week: JBuilder 3.0 bliver enterprise-værktøjet). Oracle har licens til dette værktøj og deres JDeveloper svarer i det store og hele til JBuilder (læs: Ellison om JDeveloper 2, som kan downloades nu). Der findes dog nogle beans, der gør JDeveloper stærkere end JBuilder i forhold til Oracle 8. Presys yder udviklingsassistance og underviser i begge værktøjer. Presys har i ca. 4 år været autoriseret Inprise/Borland partner mht. undervisning. Presys er markedsledende i undervisning og konsulentassistance JBuilder og Delphi. Presys talte på sidste Object Management Group-konference (OMG) i København som eneste danske virksomhed.

09-06-1999

Mere om Microsoft's investering i Inprise

I går skrev Presys, som en af de første i verden om Microsoft's køb $25 millioner Inprise-aktier og deres investering af $100 millioner i Inprise, hvorfor vi ikke bragte nogen henvisning til handlen. I dag er der kommet adskillige kommentarer, hvoraf vi vil bringe Infoworlds. I denne artikel fortælles det også, at Inprise's tidligere leder Del Yocams plan om at splitte Inprise i to virksomheder (læs: Inprise kan blive opdelt) er stoppet. Den nye leder Dale Fuller har længe været modstander af denne plan. Mange har spurgt Presys om, hvor vi tror, at Microsoft har investeret i Inprise. Vi er enige med Daryl Plummer fra Gartner Group, der mener, at Microsoft på denne måde ønsker at stoppe Sun i en hurtig overtagelse af Inprise. Men Sun er ikke blevet stoppet på lang sigt, så det kan stadig ske meget (læs: Strategisk alliance mellem Sun og Inprise). Det er også spændende, hvorledes Oracle vil stille sig på længere sigt. JDeveloper er en licens af JBuilder med nogle ekstra beans. Oracle bruger også Visibroker ORB fra Inprise.

09-06-1999

Endnu mere om Microsoft's investering i Inprise

Inprise's leder Dale Fuller siger ifølge ZDNews, at Inprise's tidligere leder Dell Yocam delvist forlod Inprise fordi han var modstander af Microsoft handlen.

09-06-1999

IBM opdaterer VisualAge for Java

IBM vil på JavaOne i næste uge vise en ny betaversion af VisualAge for Java. Den vil indeholde hurtigere adgang til MQSeries og DB2. Den vil understøtte Sun's Solaris og remote debugging til WebSphere. IBM vil også vise previews af VisualAge for Java til Java2 og Linux. Du kan læse mere her.

09-06-1999

IBM afslører hemmelige samtaler med Microsoft

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater sagde IBM's leder Garry Norris, at IBM og Microsoft har haft hemmelige diskussioner, hvor Microsoft forsøgte at presse IBM til at stoppe deres brug af Netscape Navigator. Norris brugte håndskrevne notater for at bevise sit udsagn. Du kan læse mere om gårsdagens retsmøde her.

09-06-1999

Bristolretssagen: MS brugte Bristol til at opnå monopol

I retssagen mellem Microsoft og Bristol sagde økonomiprofessoren fra universitet i Connecticut Richard Langlois, at Microsoft delvist prøvede at opnå monopol gennem dets sourcekode-aftale med Bristol (læs: Ny retsag mod MS berammet til 1. juni). Langlois indrømmede dog også, at konkurrenten Mainsoft's værktøj Mainwin er en temmelig god erstatning for Wind/U.

09-06-1999

Compaq går videre med Linux

Compaq har meddelt, at de vil udvide deres engagement med Red Hat. De vil gøre deres Unix-software mere kompatibelt med Linux. De er også øge deres udviklings- og markedsførinssamarbejde. Du kan læse mere her. Forleden skrev Presys, at Red Hat vil gå på børsen Denne artikel beskriver hvad deres nuværende investorer som Compaq, Dell, Novell og IBM mener om dette tiltag.

09-06-1999

Ny leder forlader Microsoft

I går skrev Presys om, hvad der er sket i Microsoft under Steve Ballmer's lederskab. I dag har vicepræsidenten for MSN Access meddelt, at han vil tage et længere fravær fra Microsoft. Du kan læse mere her .

08-06-1999

Retssagen: IBM blev trynet af Microsoft

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater sagde IBM's leder Garry Norris, at Microsoft stoppede alle forhandlinger med IBM om distribution af Windows 95 på deres PC'ere efter opkøbet af Lotus samt deres planer om at præinstallere SmartSuite på deres PC'ere. Og dette stop var alvorlig for IBM, da det kostede IBM millioner af dollars, da konkurrenterne var i gang med at sælge PC'ere med Windows 95. IBM fik også gentagne gange at vide, at de måtte betale højere priser for Microsoft software fordi de afslog at holde op med at sælge OS/2. Du kan læse mere om retsmødet i går her.

08-06-1999

Nyt nyhedssystem

Presys har pr. dags dato skiftet nyhedsgenereringssystem til et eget udviklet system PreNews. Dette kan eventuelt medføre nogle visuelle mærkværdigheder for Dem som læser hvis Deres browser benytter caching af hjemmesider. Skulle De have dette problem vil det kunne løses ved at genopdatere nyhedssiderne. Dette gøres typisk i browseren ved at trykke på knappen Refresh / Reload (engelske browsere) eller Genindlæs / Opdater (danske browsere).

08-06-1999

Bill Gates-video i Bristol-retssagen

I retssagen mellem Microsoft og Bristol (læs: Retssagen mellem Microsoft og Bristol) sagde Bill Gates i en video, der blev vist i retssalen, at Microsoft ikke har skadet det lille firma. Bristol har en omsætning på $8 millioner mod Microsofts$14.5 milliarder.
Han mente, at Microsoft har været mere end fair mod virksomheden, og han sagde, at det aldrig har været Microsoft's intention at fryse det lille firma ud af WISE-markedet (Windows Interface Source Environment). Bristol har en omsætning på $8 millioner mod Microsofts$14.5 milliarder. Advokater for Bristol viste e-mails om hvorfor Microsoft foretrak at handle med Bristol's konkurrent Mainsoft. Bill Gates virkede rolig, velovervejet og venlig i videoen. Du kan læse mere her.

08-06-1999

IE mere brugt end Netscape i USA og hos Presys

Ifølge en markedsundersøgelse foretager af Ziff-Davis er Internet Explorer mere brugt end Netscape i USA. Undersøgelsen omfattede mere end 11.000 amerikanske PC-brugere. IE var installeret på 33,8 millioner PC'ere, medens Navigator eller Communicator var installeret på 32 millioner PC'ere. Du kan læse mere her.
Blandt jer som er oppe at se presys bruger 40% NetScape og 60% Internet Explorer. Denne undersøgelse omfatter over 2000 forskellige brugere indenfor den sidste uge.

08-06-1999

Microsoft under Ballmer

Denne artikel fra ZDNet gennemgår Microsoft's første år under den nye leder Steve Ballmer. Den kommer ind på om Nathan Myhrvold blev gået af Ballmer eller han selv tog et sabbatår (læs: Mere om Myhrvolds sabbatår). Artiklen siger også, at selvom Windowsguruen Brad Silverberg (læs: Silverberg kommer ikke tilbage til Microsoft) og Pete Higgins forlod Microsoft før Ballmer blev leder af Microsoft, så er de nye ledere som Bob Muglia (læs: Retssagen midlertidigt afbrudt i 6 uger) og Jon Devaan Ballmer's folk.

08-06-1999

Hvordan kan du bruge Office 2000 som udvikler?

I går kom den færdige version af Office 2000 på gaden i både Danmark og USA. I USA blev det fejret med en stor introduktionsfest, hvor Steve Ballmer fortalte om nye Internetfaciliteter baseret på Office 2000. Du kan i denne artikel fra PCWeek læse en anmeldelse af Office 2000. Den fortæller også om nye objekter, som man som udvikler kan bruge i forbindelse med ens nye applikationer. Denne artikel har også en installationsguide til Office 2000. Presys har tidligere bragt anmeldelser af Office 2000 (læs: Anmeldelse af Microsofts Office 2000-pakke).

08-06-1999

Anmeldelse af Linux til PC'ere

Presys har tidligere bragt adskillige anmeldelser af forskellige virksomheders Linux-versioner (læs: Anmeldelse af Linux 2.2). Disse anmeldelser har oftest vedrørt Linux' serverversioner. Denne anmeldelse fra PCWeek fortæller om Linux til PC'ere. Dens overordnede konklusion er, at de er ved at blive mere brugervenlige, og brugere der er vant til Windows 95 og 98 kan gå i gang med disse applikationer uden alt for stor besvær. Caldera's Linux 2.2 anses for at være det mest helstøbte produkt. Det er også lettest at installere. Red Hat's Linux er lidt bagefter på brugervenlighed, men denne version har flest af de nye faciliteter. Du kan læse mere her

08-06-1999

Microsoft investerer $125 millioner i Inprise

Microsoft har i dag annonceret, at de vil investere $25 millioner i Inprise-aktier. Desuden vil de betale $100 millioner til Inprise for at få lov til at bruge Inprise's patenter. Inprise skal til gengæld understøtte Windows 2000, licensiere den nyeste version af MFC (Microsoft Foundation Classes) og licensiere Microsoft's SDK (Software Development Kit).

07-06-1999

Danske købmænd klar til e-handel

Om ca. tre måneder får over 600 supermarkeder, med en tredjedel af Danmarks samlede dagligvareomsætning, adgang til en fælles og afprøvet e-handlesløsning, udviklet af Dagrofa. Dagrofa er Danmarks største grossist. Alle kæder under Fællesindkøb A/S bliver inviteret, når testperioden udløber.
Flere producenter af dagligvarer har overvejet at sælge direkte til e-handel, men frygt for at blive udelukket fra købmændenes sortiment eller miste al markedsføring får dem til at holde tilbage. Grossisterne under Dagrofa og FDB vil gøre alvor ud af truslerne hvis producenter som SCA Mönlycke, der sælger Libero bleer, sælger direkte til e-handel.

07-06-1999

Red Hat går på børsen

I sidste uge skrev Presys (læs: Linux firmaer går på børsen) , at flere Linux-levernadører overvejer, at gå på børsen. I fredags annoncerede Red Hat, at de vil gå på børsen. Red Hats eneste kommentar er forøjeblikket, at Goldman, Sachs & Co vil stå i spidsen for aktieemissionen.

07-06-1999

Internetboykot blev beskeden i Danmark

I sidste uge skrev Presys (læs: Internet Boykot igen), at der søndag d. 6. juni ville komme en Internetstrejke i protest mod telefonselskabernes høje minuttakster, og for en såkaldt "flat rate" med samme betaling uanset forbrug. Denne strejke skulle forløbe parallelt i 15 europæiske lande. Blandt landene var England, Frankrig, Italien og Sverige. Internetstrejke blev borte. Esben von Buchwald, der var en af arrangørerne siger ifølge Computerworld, at strejken mere eller mindre løb ud i sandet. Nogle af arrangørerne besluttede oven i købet at springe fra for at udnytte den ekstra båndbredde. Marianne Hansen, produktchef i Get2net, at Get2net havde en specifik måling på trafikken søndag, for at se, om strejken havde en effekt. Ifølge Marrianne Hansen kunne de ikke se nogen effekt. Heller ikke hos CyberCity gav strejken nogen mærkbar effekt. Selskabet havde søndag en nedgang i trafikken på 3,4 procent, men det er helt inden for normalen. "Vi ser større udsving på grund af vejret", siger Klaus Riskær Pedersen ifølge Computerworld. Strejken har måske lavet en enkelt solskinstime, men heller ikke mere. Esben von Buchwald siger, det er usikkert, om der bliver flere strejker foreløbig. I stedet er de nu i gang med at arrangere en brugerforening, "Danske Internetbrugere". Esben von Buchwald syntes, det var hårdt ikke at kunne gå på Internet i et helt døgn.

07-06-1999

Anmeldelse af CodeWarrior til Linux

Et af de stærkeste C/C++-værktøjer er nu kommet i en version til Linux. CodeWarrior findes i både en GNU og professionel version. Det er GNU-versionen, der er til rådighed nu. Senere på året kommer den professionelle version. CodeWarrior findes allerede i versioner til MacIntosh, Solaris og Windows. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved CodeWarrior her.

07-06-1999

Regeringen prøver at rehabilitere Barksdale's udtalelser

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater forsøger redde Netsacpe's chef James Barkksdale's udtaleleser hjem om, at Netscape havde haft store vanskeligheder med at distribuere Netscape (læs: Microsoft: Linux slår Windows). Der amerikanske justitsministerium advokat David Boies forsøgte at vise at Microsft havde vanskeliggjort brugernes adgang til at downloade Netscape's browser samtidigt med at Internet Explorer fandtes på PC'erne i forvejen, hvorfor brugerne ikke behøvede at få en anden browser. Du kan læse mere her.

04-06-1999

Microsoft: Linux slår Windows

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater viste Microsofts advokat Michael Lacovara et internt Microsoft papir skrevet af lederen David Cole med titlen 'Linux is beating Windows'. Det fik retssalen til at grine. Økonomen Franklin Fisher indrømmede i går, at det var en overdrivelse, at Netscape ikke kunne få PC-leverandører og Internetudbydere til at distribuere Netscape's browser. Du kan læse mere om markedstal for Netscape her.

04-06-1999

Sun's specifikationer for application servers

Sun er kommet med specifikationer for udvikling af application servers. De kaldes JavaServer Pages (JSP). JSP er en af nøglefunktionerne i Sun's platform Java2 Enterprise Edition, som vil blive officielt lanceret d. 15 juni på JavaOne konferencen i San Francisco. Også i år (læs HP annoncerer en Java Virtual Machine for embedded systemer) vil Presys dække denne konference intensivt. Indtil nu har server pages ikke været standardiseret. Man kan f.eks. integrere Java med HTML, så man får dynamisk HTML ved hjælp af JSP. Du kan se mere om JSP på Sun's website. Forskellige virksomheder som IBM og Weblogic siger, at de vil understøtte JSP. Javaværktøjer som Inprises JBuilder, der netop er kommet i version 3, vil drage fordel af denne standard. JBuilder 3 (læs JBuilder 3 får flere roser) understøtter Java2.

04-06-1999

Lotus vælger Linux i stedet for Netware

Lotus har sagt, at de har valgt at portere Lotus Domino til Linux. Lotus chef Papow siger, at der vil komme en Linux-version ultimo 1999. Lotus har fravalgt Netware, fordi de mener, at der er for få brugere af Netware. Nogle forhandlere siger dog, at det ikke er korrekt, og at salget af Netware går bedre end længe. Novell's regnskaber er også blevet bedre (læs Novell's regnskab forbedret 20%) på det sidste.

04-06-1999

Retssagen mellem Microsoft og Bristol

Advokater fra Microsoft og Bristol brugte den første dag i deres private retssag om Microsofts monopol til at kridte banen op. Bristol anklager Microsoft for at have optrådt monopolagtig, da Microsoft ikke ville forny Bristol's licens til sourcekoden på NT på fornuftige vilkår. Bristol skulle bruge denne kode for at kunne videreudvikle værktøjet Wind/U, der kan portere Windowsapplikationer til andre operativsystemer som Unix. Bristol hævder, at Microsoft ikke ville forlænge licensaftalen, da Wind/U ikke hjalp Microsoft til at komme ind på workstations- og servermarkedet. Microsoft siger, at aftalen ville give Bristol for store fordele overfor deres konkurrent Mainsoft, der udvikler et tilsvarende produkt. Du kan læse Bristol's version af tvisten her. Du kan læse Microsoft's version af tvisten her.

04-06-1999

Statusrapport om dansk IT

Forskningsministeriet er kommet med en statusrapport om fremdriften i dansk IT. Rapporten hedder Danske IT-billeder. Det er en statusrapport til brug for arbejdet i udvalg og i reference- og følgegruppe for Det Digitale Danmark. Udvalget for Det Digitale Danmark, der består af Lone Dybkjær, medlem af Europaparlamentet og Jørgen Lindegaard, adm. direktør for GN Store Nord, er nedsat af forskningsminister Jan Trøjborg i efteråret 1998. Det har til opgave at formulere et oplæg til regeringens fremtidige IT-politiske strategi. Oplægget skal foreligge ved udgangen af 1999.
Rapporten konstaterer at Informationsteknologien har sat sine spor i den danske hverdag. Det gælder både i arbejdslivet og fritiden, i den offentlige forvaltning og de private virksomheder som på kontorerne, i dagligstuerne og i børneværelserne. Mere end hver anden dansk husstand har således en pc og næsten hver tredje dansk husstand har adgang til Internettet. To ud af tre helt små virksomheder og alle virksomheder med over 50 ansatte anvender IT. Den offentlige sektor har i løbet af de seneste fem år oprettet ca. 1.600 hjemmesider på Internettet. Du kan læse og hente rapporten
her.

99.06.03

03-06-1999

Har et vidne for det amerikanske justitsministerium egne interesser?

En advokat fra Microsoft har anklaget Franklin Fisher (læs Microsoft retssag genoptaget), der økonomi professor på MIT, og som er vidne for det amerikanske justitsministerium i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium for at have egne interesser. Han er bestyrelsesformand for Charles River Associates. Dette firma overvejer at anklage Microsoft for de skader, som det det har påført markedet på grund af dets monopolstilling. Justitsministeriets advokat sagde dog uden for retssalen, at Microsoft klynger sig til et halmstrå med denne påstand, og de gør det, fordi de ikke kan angribe Fishers økonomiske analyser. En del af krydsforhøret af Fisher blev kortvarig, da dommer Thomas Jackson Penfield hellere ville høre repræsentanter fra America Online (AOL), Sun og Netscape fortælle om nogle 'kryptiske' dokumenter skrevet af Goldman Sachs til AOL. Du kan læse mere om dagens retsmøde her.

03-06-1999

Linux firmaer går på børsen

Både VA Linux System og Red Hat overvejer at gå på børsen i USA. Red Hat vil dog ikke kommentere rygterne. Du kan læse mere her.

03-06-1999

Oracle Danmark vil yde Linux-support

Ifølge Computerworld Danamark vil Oracle Danmark yde support til Linux. Oracle Danmark er den første afdeling af det globale firma, der leverer kommerciel support til Linux. Oracle Danmark er også den eneste afdeling, der gør det. Oracle vil ikke blot yde support til sin egen database på Linux, det vil også yde support til selve Linux-styresystemet. Supporten er ikke begrænset til enkelte versioner af Linux. Oracle vil hjælpe med at løse problemer med alle de store distributioner. Du kan læse mere her.

03-06-1999

Internet Boykot igen…

En gruppe danske Internet brugere opfordre til boykot at Internettet på søndag. De er utilfredse med Tele Danmarks prispolitik. Der har tidligere været internetstrejker over telefonpriserne (læs Modstanden mod de høje teletakster vokser i Europa). Strejkearrangør Esben von Buckwald peger på at hvor flere andre lande har en såkaldt 'flat rate' så betaler danske Internet brugere en minuttakst, hvor en del af taksten går til Tele Danmark, uanset hvilken Internet udbyder man anvender. Også i flere andre EU lande vil der være tilsvarende aktioner. Læs mere om den danske aktion her.

03-06-1999

Nyt e-handelskoncept

Vupti er navnet på et nyt e-handelskoncept. I de shopping centre der findes på Internettet skal kunden indtaste sine kreditkortsoplysninger hos hver leverandør, men i Vupti skal man kun indtaste oplysningerne én gang,, også selvom man køber produkter fra flere leverandører. Vupti er kun åbent for producerende virksomheder, for at undgå intern konkurrence mellem producenter, grossister og detailhandlende. Vupti er reklame finansieret, og derfor gratis at bruge for både kunder og producenterne, men producenterne forpligtiger sig dog til at købe en vis mængde reklameplads. Derudover må varernes pris ikke overstige niveauet i detailforretningerne, og leveringen af varerne er gratis for kunderne. Men da man undgår mellemhandlere vil det stadigt være en god forretning. Butikken forventes at være på nettet til efteråret, hvor hjemmesiden www.vupti.com lanceres på dansk, svensk, norsk og finsk. Efter planen skal konceptet være ude over resten af EU.

02-06-1999

Microsoft retssag genoptaget

Retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater, der begyndte d. 19. oktober 1998, og som har været midlertidigt standset siden februar, blev genoptaget i går. Det første vidne var Franklin Fisher, der økonomi professor på MIT. Han har tidligere afgivet vidneudsagn til fordel for den amerikanske stat (læs USA's regering vil aflevere 365 dokumenter). Fisher brugte formiddagen på at angribe kollegaen Richard Schmalensee mere generelt. Det skete i en aggressiv form. Han brugte eftermiddagen til at tilbagevise statistiker, som skulle underbygge Schmalensee's teser. Richard Schmalensee er også fra MIT. Han har tidligere været afhørt som vidne for Microsoft (læs MS-retssagen handler stadig om Microsofts priser). Du kan læse mere om hvad der skete i retssagen i går her.

02-06-1999

Open Group vil komme med nye CORBA-specifikationer

Open Group vil i næste uge komme med specifikationer, der skal kan fremme kommunikation mellem CORBA-objekter. De vil dermed hjælpe Object Management Group (OMG) i standardiseringen af CORBA. De to grupper vil i fællesskab komme med et kompromisforslag, når to mærkeprodukter ikke er kompatible. OMG vil stå for selve forhandlingerne af et kompromis. Open Group har modtaget $1 million gennem fundraising. Disse penge skal bruges til at forestå certificeringsprocessen. Du kan læse mere her.

02-06-1999

Sikkerhedsbug rettet i Oracle 8

Oracle 8.0.x til UNIX har indeholdt en sikkerhedsbug, som bevirkede, at hackere uden større besvær har kunnet opnå samme status som en systemadministrator ved hjælp af Tcl-scripts, hvis de vidste, hvor en remote administrationsfacilitet befandt sig. Oracle har fortalt om buggen til betalende kunder. Hvis du ikke har modtaget denne meddelelse kan du finde en patch, der løser problemerne her.

02-06-1999

EU og USA er stadig uenige om personlige oplysninger

Presys har tidligere skrevet om uenighederne (læs Ingen afklaring om 'Safe harbor') mellem EU og USA med hensyn til håndtering af personlige oplysninger. På et møde i fredags blev de amerikanske virksomheders tidsplan for implementering af det amerikanske forslag for håndtering af personlige oplysninger (læs Amerikanske firmaer skal følge EU lov) behandlet. EU-kilder siger, at der muligvis ikke vil komme et forlig i forbindelse med EU-USA-topmødet i juni. Du kan læse mere her.

02-06-1999

Damgaard i samarbejde med Compaq

Ifølge børsen har Damgaard fået fast plads i Compaqs virtuelle testcenter. Samarbejdet er startet her i Danmark, men vil på længere sigt blive stillet til rådighed worldwide for de to virksomheders partnere. Det første konkrete tiltage er the Compaq Online Axapta Sizing Tool. Værktøjet er et Internet baseret system til beregning af den mest omkostningseffektive hardwareløsning til brug for kørsel af Damgaards Axapta økonomisystem. Det nye samarbejde kan få stærk indflydelse på børsnoteringen af Damgaard, som forventes at ske til efteråret.

01-06-1999

Mere om Myhrvolds sabbatår

I går skrev (læs Microsofts Myhrvold tager sabbatår) Presys, at Microsoft chefen Nathan Myhrvold ville holde et sabbatår. I artiklen fra ZDNN Tech News stod der, at Microsofts Steve Ballmer har været medvirkende til sabbatåret. I denne artikel fortæller Myhrvold, at Steve Ballmer ikke tvang ham ud af Microsoft. Han har selv udarbejdet aftalen med Bill Gates. Sabbatordningen gælder for et år, og den begynder d. 1. juli. Myhrvold vil være konsulent for Bill Gates under sit fravær. Bill Gates siger, at han helst havde set Myhrvold fortsætte. Rick Rashid vil delvist overtage Myhrvolds job. http://www.zdnet.com/zdnn/stories/news/0,4586,2267980,00.html

99.06.01

01-06-1999

Amerikanske firmaer skal følge EU lov

Ifølge EU skal amerikanske firmaer der handler i EU følge den europæiske lovgivning om registrering af private (læs Ingen afklaring om 'Safe harbor'). EU har uformelt sagt at EU ikke vil lægge sag and mod amerikanske firmaer, indtil der kommer en afklaring på problemet om de forskellige lovgivninger - men som John Mogg, fra EU siger, så forhindre det ikke en EU borger i at lægge sag an.
Indtil videre har forhandlingerne om at afstemme reglerne ikke givet noget resultat. Forhandlernes mål er at have et forslag færdigt til den 21. juni hvor Bill Clinton skal mødes med repræsentanter for EU i Bonn. Læs mere her.