Home Email Email
maj 1999


 

Nyheder for maj 1999

Nyheder for uge 22 (31-05-1999 - 06-06-1999)

Nyheder for uge 21 (24-05-1999 - 30-05-1999)

Nyheder for uge 20 (17-05-1999 - 23-05-1999)

Nyheder for uge 19 (10-05-1999 - 16-05-1999)

Nyheder for uge 18 (03-05-1999 - 09-05-1999)

31-05-1999

Nyt ICANN-møde om domænenavne

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) har afholdt et to-dages møde i Berlin om koordineringen af domænenavne på Internettet og IP-adresser. Der blev til dette formål oprettet en ny gruppe kaldet Domain Names Supporting Organization (DNSO). Denne guppe består af 6 undergrupper. På mødet behandlede ICANN også World Intellectual Property Organazitions (WIPO) seneste rapport om domænenavne. WIPO skal se på den måde hvorpå domænenavne er blevet tildelt indtil nu. Der er sket efter 'først til møllen'-princippet. Det har blandt andet medført, at spekulanter har kunne opkøbe navne, som andre har brugt i forvejven. Det er også sket i Danmark. Du kan læse mere om, hvad der skete på mødet her.

31-05-1999

Testplan for år 2000-problemer for NT

I denne artikel gennemgår InfoWorld en plan for, hvad man skal gøre for at bringe NT ud over år 2000-problemerne. Den gennemgår, hvad Service Pack 3, 4 og 5 retter af fejl. Den fortæller også, hvilke udestående problemer, man har efter at have kørt de forskellige service packs. Presys har tidligere bragt disse råd til løsning af år 2000-problemer til NT.

31-05-1999

Test af Netscape Enterprise server 4.0, beta

InfoWorld har testet Netscape's Enterprise 4.0, beta. Den indeholder forbedret sikkerhedssoftware og større understøttelse til applikationer specielt med hensyn til Java og Javascripts. Performance er også blevet forbedret. Der er også blevet kommet nye faciliteter til administration, således at uddannelsesomkostninger bliver mindre. Den er stærk i forhold til AS/400 og Linux. Ifølge Infoworld kan den hamle op med Apache i forhold til AS/400. Blandt svaghederne er, at den stadig mangle faciliteter.

99.05.31

28-05-1999

IBM: Microsoft truede PC-leverandører

Gary Norris fra IBM sagde i forbindelse med den afhøring af vidner, der for øjeblikket finder sted i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater, der begyndte d. 19. oktober 1998, og som har været midlertidigt standset siden februar, at Microsoft truede PC-leverandører, som overvejede at benytte OS/2. Det gjaldt også IBM selv. Garry Norris kunne dog ikke konkret vise eksempler på trusler. Norris kom også ind på, hvor meget IBM havde betalt Microsoft i royalties. IBM havde betalt $40 millioner i 1995 for Windows 3.1. I 1996 havde de betalt $200 millioner for Windows 95. IBM betalte $9 pr. kopi i royalty for Windows 3.1 og $45.90 pr. kopi af Windows 95.

28-05-1999

Nu truer nye bagdør's vira

Der er kommet en ny type Back Orifice (læs Back Orifice nu som Java-applet) virus kaldet BackDoor-G. Det er en art trojansk hest. Den bliver sendt som et tilbud på en gratis screensaver via e-mail. Den gør PC'en til en 'åben klient'. Hackeren kan åbne, slette, modificere og eksekvere filer via Internettet på den inficerede PC. Der er allerede kommet en variant af BackDoor-G kaldet Armageddon. Den har foreløbigt vist sig i Frankrig. På den angrebne PC viser BackDoor-G sig via en BackDoor-G.dll og BackDoor-G.cfg. Du kan læse mere her. Du kan også downloade et antivirusprogram mod BackDoor-G på denne website. Desværre er denne virus ikke den sidste virus, der vil plage PC'erne. Ifølge eksperter er der for øjeblikket en stor vækst i antallet af vira.

28-05-1999

Microsoft forsvarer licenspolitikken for DOS

I retssagen (læs Caldera har offentliggjort dokumenter med Microsoft) mellem Caldera og Microsoft foregår der for øjeblikket en høring. I går diskuterede advokater fra Microsoft og Caldera, Microsofts tidligere praksis med at afkræve betaling ud fra, hvor mange PC'ere en PC-leverandør solgte. Det blev ikke taget hensyn til, om MS-DOS var installeret eller ej. Caldera hævder, at det gjorde, at PC-leverandørerne ikke ville sende DR-DOS ud sammen med maskinerne. Caldera hævdede, at prisen pr. processor voksede efterhånden, som DR-DOS blev en trussel mod MS_DOS. Du kan læse mere her.

28-05-1999

Microsoft patch til password-fejl

Microsoft er kommet med en patch, der kan rette fejlen (læs NT 4.0 SP4 har problemer) med gemning af passwords uden brugerens viden. Fejlen rammer Windows NT 4.0. Du kan læse mere her. Du kan hente patchen her.

27-05-1999

Dolly's gener overrasker

Selvom Presys normalt ikke skriver om emner som kloning af dyr, vil vi alligevel bringe denne nyhed. For det viser sig, at fåret Dolly's gener ser ud til at være mindst ni år gamle. Dolly er selv 3 år, medens moderen, som hun blev klonet fra, var 6 år gammel. Nogle mener, at det betyder, at kloning giver psykologisk uerfaring parret med biologisk ælde. Du kan læse mere om overraskelsen her.

27-05-1999

Melissa er atter på banen

Virusen Melissa (læs Mistænkt afhørt i Melissa-sagen) er atter på banen. Den nye version benytter en makro til at replikere sig selv via netværk ligesom den første version af Melissa. Den forandrer filformatet af Word-dokumenter fra .doc til .rtf. Det gør den vanskeligere at spore, da virus-programmerne ikke kender denne variant. Men den er dog stadig en doc-fil, for RTF-filer kan ikke indeholde makroer. Du kan læse mere her.

27-05-1999

Flere stridende XML-organisationer med egne websites

Efter at Microsoft har startet deres egen website for XML, kommer Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS) nu med en anden website. OASIS har indbudt Microsoft til at deltage i deres website, og Microsoft overvejer stadigt tilbudet. Bl.a. IBM deltager i OASIS's website. Du kan læse mere om uenighederne her. Du kan se Microsofts website Biztalk her. Du kan se OASIS website her.

27-05-1999

Microsoft og professor uenige om browsere

Microsoft havde i går en længere diskussion med professor Edward Felten om definitionen på en browser. Diskussionen foregik i forbindelse med afhøringen af vidner, der for øjeblikket finder sted i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater, der begyndte d. 19. oktober 1998, og som har været midlertidigt standset siden februar. Retssagen bliver genoptaget tirsdag d. 1. juni. I løbet af den fire timer lange afhøring blev der ikke opnået enighed om definitionen. Felten er tidligere blevet afhørt læs er lå en bombe under Microsofts forsvar) i forbindelse med et program, der er i stand til at ændre forskellige filer, således at IE ikke bliver installeret. Han fortalte også, at han har forbedret dette program, og at han nu har udviklet sin egen version af 'Windows Update'. I dag vil Microsoft afhøre Garry Norris fra IBM. Han vil blive afhørt om vigtige salgsforhandlinger i 1995 og 1996. Han vil blive spurgt om, hvad IBM skulle betale Microsoft for Windows-licenser. Disse priser har indtil nu været hemmelige, og retssagen har været lukket (læs MS: AOL har browsertrumfen), når disse priser blev behandlet.

27-05-1999

Linux 6.0 bliver preinstalleret på Dell

Dell har annonceret, at de umiddelbart vil preinstallere Red Hat's Linux 6.0 (læs Red Hats Linux 6.0 er til rådighed) på forskellige maskiner i både USA og Europa. Du kan læse hvilke maskiner, der vil indeholde Linux her.

27-05-1999

ICANN godkender forhandlere

The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) har godkendt 8 ansøgere til at forhandle domænenavne som .com, .net og .org. For øjeblikket har 5 organisationer ret til at sælge disse navne (læs .com-monopolet er slut) i en testperiode. Denne periode slutter d. 24. juni. Du kan læse mere her.

26-05-1999

Arbejdsretssag mod AOL

To tidligere 'medarbejdere' for AOL har stævnet America Online (AOL) for den amerikanske arbejdsret. De siger, at AOL ikke har betalt minimumsløn til dem. De skulle betales på timebasis med overarbejdsbetaling. De ledede et chatroom. Der er tusinder af andre i deres situation, så sagen kan få stor betydning.

26-05-1999

Sun/MS-høring om Java begynder 24. juni

Retssagen mellem Sun og Microsoft om Java-standarden begynder som en høring d. 24 juni. Høringen tager udgangspunkt i forskellige ikke bindende kendelser. Disse ikke bindende kendelser kan komme løbende indtil høringen begynder. Der er foreløbigt kommet tre kendelser, der ikke enydigt støtter den ene part. I en foreløbig kendelse (læs Microsoft tabte slaget om Java) fra 17. november 1998 blev Microsoft dømt til at ændre adskillige af deres produkter, så de kom i overensstemmelse med Sun's certificeringstest. Windows 98, IE 4.0 og VJ++ 6.0 blev i denne foreløbige kendelse dømt for at krænke Sun's copyright, og hvis de ikke blev ændret til at komme i overensstemmelse med Sun's Javastandard, måtte de ikke benytte Suns certificeringslogo.

26-05-1999

Interview: MS satser på Knowledge Management

Microsofts Knowledge Management-strategi var hovedemnet på Microsofts TechEd-konference i går. Microsofts vicepræsident Bob Muglia viste i denne forbindelse en ny version af Exchange kaldet Platinium. Den indeholdte bl.a. XML som benyttes af Tahoe, der er en samling af biblioteks- og søgerutiner. Du kan her læse et interview med Bob Muglia om Microsofts Knowledge Management-strategi.

26-05-1999

Interview: MS om DNA, Linux og XML

I dette interview fortæller Microsofts vicepræsident Tod Nielsen om Windows Distributed Internet Applications arcitecture (DNA). Han fortæller, at en Windows DNA-applikation på klientsiden vil kunne køre på en ikke-Windows-platform. Men kerneapplikationen vil være baseret på Microsoft Transaction Server der benytter Windows 2000. Han fortæller også om sit syn på Linux-miljøet, og han mener, at med et certificeringsorgan, som kan bestemme hvilke ændringer, der skal godkendes, kan det blive et produktivt miljø modsat Mozilla (læs Mozilla kommer på markedet). Han fortæller også om XML, og hvilken vej udviklingsværktøjer for XML kan tage.

26-05-1999

AIX's modificeres til Linux

IBM vil modificere deres Unix variant AIX, så det kan køre applikationer, der er udviklet til Linux. IBM gør dette for at kunderne kan køre alle deres applikationer på en server, når de vil have adgang til Internettet. For hvis der kommer en rigtig stærk Internet-applikation til Linux, vil deres kunder kunne drage fordel af denne applikation.

26-05-1999

Novell's regnskab forbedret 20%

Novells omsætning for andet kvartal viste en fremgang på 20% i forhold til omsætningen for andet kvartal for et år siden. Omsætningen steg fra $262,2 millioner til $315,6 millioner. Overskuddet blev $38.7 millioner, medens det for et år siden var $19,3 millioner. 26-05-1999

Dansk år 2000-rapport

Forskningsministeriet har nu udgivet en vejledning, som giver praktiske anvisninger om år 2000 beredskabsplanlægning og en forenklet metode til at gennemføre den. År 2000-problemet opstår for IT-systemer, som kun bruger de to sidste cifre i årstal, der kan imødese problemer ved at skifte til næste årtusind. Du kan hente rapporten her.

25-05-1999

VB drejes mod Internettet

Micrososft viste på deres TechEd konference, at Visual Basic (VB) er ved at blive videreudviklet til også at kunne bruges til udvikling af applikationer, der kører på Internettet som n-tier-applikationer. Micrososoft viste en applikation, der kan håndtere 5000 samtidige Internetbrugere. Applikationen benyttede COM-komponenter, der var indbygget i en VB-applikation. VB er ved at blive mere end et GUI-værktøj ifølge Microsoft. Det kan håndtere multithreaded applikationer, hvilket gør det velegnet til at bruge på server-siden. Du kan læse mere om fremtidens VB her.

25-05-1999

Iona annoncerer udviklingsværktøj til CORBA/EJB

Iona har annonceret et udviklingsværktøj, der kan integrere Enterprise JavaBeans (EJB) og CORBA. CORBA er en protokol til håndtering af kommunikation mellem Java-applikationer. Applikationer udviklet i andre sprog kan dog også benytte denne protokol. Presys viste på et CORBA-seminar i april, hvorledes komponenter udviklet i Domino kunne tale med applikationer udviklet i Java og Delphi. Iona benytter CORBA 3-specifikationerne, der indeholder en model, der minder om EJB.

25-05-1999

Test DB2 6.1, Beta 1

I denne anmeldelse testes IBM's nye version af DB2. Ifølge anmeldelsen er DB2 6.1 Enterprise Edition, Beta 1 et alternativ til Oracle 8i (læs Oracle 8i på gaden). DB2 er velegnet til Internet-applikationer, der har brug for en stærk database. Der er en forbedret understøttelse af Java og XML. DB2's DataLinks system er godt til at forbinde virksomhedens data med Internettet. Det svarer til Oracle's Internet File System (iFS). DB2 kan køre på en bred vifte af platforme herunder AS/400. DB2 6.1 indeholder en forbedret understøttelse af VisualAge og Visual Studio.

25-05-1999

Windows 2000 holder tidsplanen

Paul Maritz fra Microsoft siger, at Windows 2000 (tidligere NT) holder tidsplanen. Ifølge Paul Marits får Microsoft positive tilbagemeldinger fra beta-testerne. Microsoft vil dog ikke fortælle, hvornår Windows 2000 kommer på gaden. De siger, at det bliver i år. Gartner Group har følgende vurdering (læs Gartner Group's seminar om Windows 2000) af tidsplanen for Windows 2000. Paul Marits siger også, at Microsoft er kommittet til XML, og at det vil blive indbygget i deres nye produkter.

25-05-1999

Ny IBM støtte til Linux

IBM vil annoncere, at de vil yde 24-timers telefonisk hotline support til DB2 (læs Test DB2 6.1, Beta 1) for brugere, der benytter Pacific HiTech's TurboLinux i forbindelse med DB2.

21-05-1999

Netværkscomputeren atter på banen

Oracle's ide om netværkscomputere er atter vakt til live gennem nye investeringer i Network Computers Inc (NCI) nu kaldet Liberate Technologies. Lederen af Liberate Technologies Mitch Kertzman siger, at netværkscomputeren ikke vil slå PC'en af banen, således som Oracle først troede (læs Oracle: Client/server er død), men den vil blive et supplement til PC'en. Han siger, at den også var årsagen til, at prisen på PC'en faldt.

21-05-1999

BEA Systems porterer til Linux

BEA Systems har nu porteret to af deres middleware Java Applikationsservere til Linux – Tuxedo og WebLogic Server. Foreløbig kan applikationerne dog kun køre på Linux til Intel-baserede platforme (Intel Pentium III Xeon). BEA’s portering vil hjælpe Linux OS til en mere vidtrækkende accept i enterprise miljøer. Du kan læse mere her.

21-05-1999

Oracle har fundet ny konkurrent

I de sidste mange år har Oracle fokuseret på Microsoft i deres kamp om database markedet. Dette har især været rettet imod MS SQL Server som generelt database system. I mellemtiden har IBM – i al stilhed – markedsført deres velkendte og robuste database system – DB2, som værende løsningen til brug for e-handel. Ydermere er dette er ikke kun sket på IBM’s egne OS og platforme, men nu også på Unix, Linux og Windows NT, som hidtil har været Oracle’s primære domæne. Eftersom e-handel er ved at blive det helt store i hele verden har Oracle nu vendt deres opmærksomhed på IBM i kampen om e-handel database kapløbet. Den generelle opfattelse er nu at Oracle vil få en betydeligt sværere kamp med IBM end de havde (og har) med Microsoft, idet IBM har satset på database systemer i meget længere tid end Microsoft, som er forholdsvis grønne indenfor området.

21-05-1999

Clinton truer med veto mod Y2K lovforslag

Clinton truer med at nedlægge veto mod et lovforslag der skal lægge en dæmper på antallet af retssager som følge af år 2000 relaterede computer problemer. Lovforslagets formål er at give virksomhederne et incitament til at rette fejlene før problemerne kommer, i stedet for at sagsøge andre firmaer efter problemerne er opstået. Clintons rådgivere mener dog at forslaget er så restriktivt, at det vil blive fuldstændigt umuligt at føre retssager om erstatninger for år 2000 problemer, og derfor vil de foreslå Clinton at nedlægge veto mod forslaget i dets nuværende form. Læs mere her.

21-05-1999

Direkte salg af biler via Internettet

Nu er den første website, der sælger biler direkte til forbrugeren kommet. I modsætning til andre websites sælger CarDirect biler i alle prisklasser og mærker. CarDirect tilbyder finansiering (via samarbejde med Bank One), forsikring og giver mulighed for at foretage research på modellen via links til National Transportation Safety Board's crash test- og vedligeholdelsessider. Læs mere om CarDirect her.

21-05-1999

Bank One: Internettet er vejen til profit

Bank One, USA's 5. største bank, annoncerer at de regner Internettet som den mest sikre fremtidige vej til profit. First Union Corp., USA's 6. største bank har samtidigt meddelt at de omstrukturerer deres ledelse for bedre at kunne udvide på Internettet. Et eksempel på fortjenesten på Internet handel kommer fra Netbank Inc. De tjente sidste år $4.5 millioner på salg for $18.8 millioner, med kun 42 ansatte. Læs mere her.

20-05-1999

Microsoft leverer Java-værktøjer

Microsoft vil levere integrationsværktøjer med specifikationer og testkode, således at udviklerne kan udvikle Java-applikationer, der kan køre på Windows-platforme og Windows-applikationer der kan integreres med Java-applikationer. Værktøjet Microsoft Developer Tools Interoperability Kit, Version 1.0 der kan hjælpe udviklerne med at benytte J/Direct, Java/COM og Delagates kan downloades her. Du kan læse mere om teknologien her. Microsoft har derfor leveret værktøjer, der gør det let at udvikle til Windows API'er, men man udvikler ikke til en anden Java platform med J/Direct. Ifølge Giga Information group er det en måde at opfordre til at lave Java applikationer der kun kan køre på Windows (læs Hvad sker der med Java).

20-05-1999

Gates tale til USA's topledere

Bill Gates talte i går til mere end 100 amerikanske topledere. Det var tredje år i træk. Gates talte om 'det digitale instrumentbræt' med basis i Outlook og 'møder uden vægge'. Han ser PC'en som arbejdspladsen i 'det digitale nervesystem' (læs Microsofts næste generation af software), der står i forbindelse med hovedkvarterets database. Du kan læse mere om talen her.

20-05-1999

Nu kommer opgraderingen til OS/400

Presys bragte i sidste uge en anmeldelse af OS/400 version 4 release 4 (læs Anmeldelse af OS/400), som er udviklet til små og mellemstore virksomheder. Den kommer på det amerikanske marked på fredag.

20-05-1999

SGI hjælper Linux med åben-kode

SGI siger, at de vil gøre dele af deres operativsystem til åben-kode. Det skulle bevirke, at Linux-baserede maskiner lettere vil kunne bringes på fode efter et nedbrud. SGI vil gøre 'journaldelen' af deres filsystem kaldet XFS til åben-kode. Ifølge analytikere vil SGI blive et stærkt hardware-valg for Linux-Intel-platformen. Du kan læse mere her. Ifølge C/Net falder priserne på Linux-baseret computere for øjeblikket.

20-05-1999

AOL's Case har intet at tilføje

AOL's leder Steve Case siger, at han intet nyt har at sige, når han på fredag skal besvare spørgsmål fra Microsoft om fusionen mellem AOL og Netscape (læs Microsofts retssag genoptages 1. juni).

19-05-1999

Microsofts retssag genoptages 1. juni

Retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justistsministerium samt 19 amerikanske stater, der begyndte d. 19. oktober 1998, og som har været midlertidigt standset siden februar, skal begynde 1. juni. Dommer Jackson Penfield afsagde denne kendelse i går. Steve Case fra America Online (AOL) skal afhøres angående fusionen mellem AOL og Netscape på fredag. Steve Case har tidligere været afhørt i sagen (læs Microsoft vil indkalde AOL's leder i retssagen).

19-05-1999

Linux's portal går live og flere firmaer bakker op om Linux

Både Novell og Computer Associates (CA) udvikler systemadministrationsværktøjer til Linux. Novell vil komme med Novell Directory Services (NDS) (læs Infoworlds test af Netware 5.0) for Linux. CA vil udvikle dele af deres Unicenter TNG-teknologi til Linux. CA vil også sælge Linux worldwide sammen med Pacific HiTech. Der er kommer en portal for Linux.

19-05-1999

Filmmediet forandret med den nye Star Wars episode

Ifølge filmanmeldere i USA har den ny Star Wars episode: 'The Phantom Menace' revolutioneret filmmediet. Du kan læse mere om filmen her. Der er både interviews med instruktører, inspirationskilder til filmen samt beskrivelse af computerteknikken bag filmen.

19-05-1999

IE mere brugt end Netscape

Ifølge en Zona Research study, hvor 308 virksomheder deltog, svarede 59%, at de brugte Microsoft's Internet Explorer som Internetbrowser medens kun 41% brugte Netscape's Navigator.

18-05-1999

Flere detaljer om Java-certificeringen

I går skrev Presys (læs Nu kommer der en officiel Java-certificering), at Sun, IBM, Novell og Oracle vil komme med en plan for en formel test og certificering af Java-udviklere. Uddannelsesprogrammet går under kodenavnet Jedi. Planen er nu blevet offentliggjort. Der vil komme tre niveauer for certificering for udviklere. Du kan læse mere om niveauerne her. Programmet vil blive færdigt til efteråret. Der vil i alt blive fem forskellige eksaminer. Hver eksamen vil koste $125 i USA.

18-05-1999

IBM og Oracle annoncerer minidatabaser

Både IBM og Oracle vil snart frigive minidatabaser, der kan køre på bærbare og håndholdte PC'er. Begge databaser kan replikerer dele af host databaser. Data vil kunne synkroniseres automatisk mellem databasen i hovedkvarteret og databasen ude i felten. Oracle's database er en lite version af Oracle 8i. IBM's database er en satelit version af DB2 Universal Database 6. Sybase har i længere tid kørt med dette koncept, dvs. mobile databaser.

18-05-1999

Priskrig på Internettet mellem boghandler

Der er opstået priskrig på Internettet mellem Amazon.com og Barnesandnoble.com. Begge firmaer giver f.eks. 50% prisreduktion på bøger fra New York Times. Barnesandnoble.com siger, at de giver 30-40% i rabat på de fleste hard-cover bøger.

18-05-1999

Ny dansk Internet undersøgelse

znail har offentliggjort en 44 siders rapport om danske internet brugere. Den kan downloades hos znail. 3000 har deltaget i undersøgelsen. Ifølge rapporten er 46% af de danske Internetbrugere kvinder. Kvinderne bruger dog fortsat mindre tid på nettet end mændene. 70% er tilsluttet nettet hjemmefra. 75% bruger ugentligt nettet som underholdning. Over 30% af dem der anvender chat, har udgivet sig for en anden end de er. 49,5% af deltagerne i undersøgelsen var mellem 20 og 29 år.

17-05-1999

MS-retssag udsat

Retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justistsministerium samt 19 amerikanske stater, der begyndte d. 19. oktober 1998, og som har været midlertidigt standset siden februar, ser ud til atter at blive udsat. Det var forventet, at det den skulle genoptages i denne uge, men det ser nu ud til, at den ikke vil starte før juni.

17-05-1999

Nu kommer der en officiel Java-certificering

Det forventes, at Sun, IBM, Novell og Oracle vil komme med en plan for en formel test og certificering af Java-udviklere. Uddannelsesprogrammet går under kodenavnet Jedi. Certificeringen kommer til at svare til Microsofts certificerings- og uddannelsesprogram for Windowsudviklere. Også for applikationer vil der komme en certificering. De skal kunne køre på Java-servere og benytte Java Enterprise Beans (EJB). De skal også kunne installeres på forskellige Javaservere.

17-05-1999

MS annoncerer en ny databaseengine til Office 2000

For at udviklerene kan få en robust metode til at lade Office 2000 få adgang til MS SQL 7.0 kommer Microsoft med en ny database engine. Den skal erstatte Jet, som nu indgår i Access. Den nye engine kaldet Microsoft Data Engine (MSDE) vil kunne håndtere SQL via builtin software. MSDE kan skaleres fra Access til MS SQL 7.0. <

12-05-1999

Rational: Internetapplikationer skal også designes

Grady Booch (læs Interviews med 4 af verdens førende IT-eksperter) fra Rational siger, at efterhånden som applikationerne til Internettet bliver mere komplekse, bliver det nødvendigt, at de er korrekt designet. Han siger, at mange virksomheder har startet med at udvikle deres applikationer, som var de et hundehus, hvorefter applikationerne udvikler sig til en skyskraber. F.eks. har Cisco Systems, der er en succesrig e-handelsplads mere end 100 webmasters til at køre deres website. Han anbefaler, at man begynder at designe applikationen, og at man bruger UML (læs kursusoversigt) til dette.

12-05-1999

Nye tal for dansk e-handel

I går skrev Presys om de danske forbrugeres manglende lyst til at udføre e-handel (læs De danske forbrugere er ikke interesseret i e-handel). Med baggrund i det nyeste talmateriale fra International Data Corporation (IDC), der i januar 1999 blev offentliggjort i rapporten 'Internet Usage and Commerce in Western Europe 1997-2002, gør Forskningsministeriet i en rapport følgende status over Internetbrug og Internethandel i Danmark. Danmark er med i front blandt de europæiske lande generelt, men der er en udbredt tendens til, at vore skandinaviske naboer er længere fremme, når det gælder både Internetbrug og Internethandel. 1,13 mio. danskere svarende til knap 22% af den danske befolkning er Internetbrugere, mens kun 1,6% af befolkningen køber eller bestiller varer over Internettet. Den lave andel af Internethandlende på forbrugersiden er dog et udbredt europæisk fænomen. Billedet ser tilsvarende ud, når man kigger på den totale omsætning pr. indbygger via elektronisk handel. Her rangerer de skandinaviske naboer Sverige og Finland igen foran Danmark. Der er tilsyneladende stadig en del barrierer, der modvirker, at de europæiske lande kan komme op på højde med bl.a. USA indenfor elektronisk handel. Resultaterne fra flere såvel nationale som internationale undersøgelser afslører, at de mest betydningsfulde barrierer for implementering af elektronisk handel generelt er sikkerheden og mangel på kunder med Internetadgang. Du kan læse rapporten her.

12-05-1999

SAP vil bruge egen database

SAP har annonceret, at de selv vil udvikle en database for at blive mere konkurrencedygtige overfor Oracle. SAP har tidligere købt alle rettigheder til Software AG's database Adabas. SAP vil ikke sælge Adabas som en selvstændig database, men integrerer den i deres R/3-miljø. De forventer, at det vil styrke deres markedspontentiale overfor mellemstore virksomheder. SAP vil stadig benytte andre databaser.

12-05-1999

Har hachere angrebet Det Hvide Hus' website?

Det Hvide Hus har lukket deres website for at undersøge om den er blevet angrebet af hackere. Der har været forsøg på at angribe websiten. Forskellige amerikanske institutioner har været udsat for hackerangreb på det sidste. Bl.a. det amerikanske indenrigsministerium har fået deres websites forside erstattet med et billede af de tre dræbte kinesere fra ambasaden i Beograd.

12-05-1999

Sun: Solaris kan køre Linux

Sun annoncerer, at det er muligt at køre applikationer udviklet til Linux på deres Solaris operativsystem. Det er umiddelbart muligt at køre applikationer på Solaris 7 baseret på Intel. Senere kommer Solaris SPARC. Sun vil komme med udviklingsværktøjer, der gør det muligt at udvikle applikationer til både Solaris og Linux i et hug. Caldera har annonceret, at deres datterselselsab Caldera Thin Clients vil integrere Linux i deres systemer til TV. Det skyldes, at næste generation af TV'er vil have nok hukommelse til at kunne køre Linux. Du kan læse mere her.

11-05-1999

Ellison om JDeveloper 2, som kan downloades nu

I sin tale i går på iDevelop-konferencen sagde Oracles chef Larry Ellison atter (læs Oracle: Client/server er død), at klient/serverkonceptet har toppet, og at brugerne om en kort årrække vil se, at det er en blindgyde. Han kaldte Microsoft for klient/server-teknologiens dinosauer. Han sagde også, at 100% af Oracle's software vil blive solgt via Internettet i løbet af et år. Han sagde endvidere, at Java fra at blive brugt til at vise virksomhedens logo på en webpage, i løbet af kort tid vil blive brugt til at udvikle virksomhedens strategiske applikationer. I går kom også Oracle's nye version af JDeveloper, som har basis i Inprise's JBuilder 2.0. Den indeholder dog nye beans, der bl.a. styrker dens integration med Oracle 8. Du kan downloade JDeveloper 2.0 her. Der er også kommet forskellige forretningskomponenter, der kan bruges sammen med JDeveloper 2.0. Disse komponenter benytter bl.a. XML til at definere data. Det danske Forskningsministerium vil i løbet af dette halvår udsende en rapport hvor den sammenligner den traditionelle EDI og nye Internetteknologier som XML.

11-05-1999

PCWeeks anmeldelse af Windows 2000 Beta 3

I går bragte Presys InfoWorlds anmeldelse af Windows 2000 Beta 3 (læs Test af Windows 2000 Beta 3). Denne nye anmeldelse af Windows 2000 Beta 3 siger, at den professionelle version er stabil nok til at kunne køres, medens serverversionen er ustabil og kræver forbedringer i faciliteterne. PCWeek siger, at den ikke er overbevisende, selvom den er meget mere kompleks end NT 4.0's serverversion. Det er ikke de store nyheder for dem, der har afprøvet tidligere betaversioner, men der er forbedringer i brugergrænsefladen og stabiliteten.

11-05-1999

Next step for Apple

I går talte Steve Jobs på Apple's konference. Som Presys skrev i går (læs Apple's nye liv) talte han om Mac OS 8.6, og han viste et lille preview af en ny version med kodenavnet Sonata. Mac OS 8.6 har indbygget krypteringsteknologi, og man kan logge ind på systemet gennem talegenkendelse. Det understøtter Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), og det kan følge brugernavn og passwords gennem mange websites ved hjælp af Keychain Control Panel. Jobs fortalte, at han havde håbet, at deres Java Virtual Machine (JVM) havde været lige så hurtigt som Microsofts. Det er den ikke, men Apple arbejder på, at den vil blive det i nær fremtid. Apple præsenterede også to nye modeller af PowerBook G3. Brugerne udtalte tilfredshed for både Apple's nye produkter og deres bagudkompabilitet.

11-05-1999

Micosoft vil investere $600 millioner i Nextel

Microsoft vil investere $600 millioner i kommunikationsfirmaet Nextel. Nextel skal danne basis for Microsofts nye portal (læs Microsofts næste generation af software). Denne portal skal kunne benytte udstyr, der ikke bruger kabler som f.eks. mobiltelefoner.

11-05-1999

HP vil stase på integrering af e-handel

HP forventes at annoncere, at de vil gå ind på integrationsmarkedet for e-handelssystemer. De vil komme med en pakke, som har kodenavnet Fremont. Den er baseret på Java. Det bliver et sæt af åbne API'er, som kan integrere back-endsystemer med e-handelssystemer. Microsoft har annonceret et tilsvarende system kaldet BizTalk og IBM er ved at opbygge værktøjer rundt om MQSeries. Oracle har en tilsvarende strategi.

11-05-1999

De danske forbrugere er ikke interesseret i e-handel

Ifølge Børsen i dag, har nethandel med Dankortet været et flop. Fra den 9. april til den 5. maj har Dankortet været brugt 9088 gange. Knap 5000 af indbetalingerne er sket i forbindelse med hjælp til flygtninge fra krigen i Kosovo. Der har altså kun været godt 4000 Dankort transaktioner under reel e-handel. Formanden for Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), Gert Birnbacher, er bange for, at Danmark vil miste yderligere terræn i forhold til de andre nordiske lande på e-handel området. FDIH overvejer at indlede en reklamekampagne for handel på Internettet.

10-05-1999

Anmeldelse af OS/400

InfoWorld har testet OS/400. IBM's AS/400 er efterhånden mere end 10 år gammel, så det er gennemprøvet og robust software. I denne anmeldelse siger InfoWorld, at det er et stærkt operativsystem. Blandt de stærke sider er, at det understøtter host, client/server og Internetapplikationer, dets mulighed for logisk partionering, hvor uafhængige partions kan oprettes på en enkel AS/400-maskine, enkel administration, forbedret Java-performance på ca. 50% i forhold til tidligere versioner på grund af IBM's nye Java Virtual Machine (læs IBM's nye JVM 30% hurtigere end Microsofts), stærke værktøjer for Java-udvikling, understøttelse af Domino R5 og god dokumentation.

10-05-1999

Test af Windows 2000 Beta 3

InfoWorld har testet Windows 2000 Beta 3. Du kan læse resultaterne af deres test her. Blandt de nye stærke ting er fuld implementation af COM+ med understøttelse af loadbalancing, Remote Installation Services (RIS), forbedrede værktøjer til at administrere Windows 2000 og en kommandolinie-orienteret konsol. Windows 2000 beta 3 er klart mere robust end de tidligere betaversioner, men der mangler stadig en del inden det er færdigt.

10-05-1999

Sikkerhedsproblemer i Microsofts ASP

Microsoft har problemer med ASP og showcode.asp, der følger med ISS 4.0. Programmet, der er beregnet til at vise indholdet i .asp filer, udfører et utilstrækkeligt sikkerhedscheck, hvorfor fremmede brugere kan se enhver tekstfil på en server. Ved E-handel er transaktionslogs, kreditkortnumre og andre kundeoplysninger udsat for at blive gjort tilgængelige for uvedkommende. Organisationen LOpht har mere om fejlene, som blev opdaget af firmaet Webtrends. LOpht er et firma, der arbejder med sikkerhedsproblemer, og som har kontakter til det internationale hackermiljø (læs Hackerkonference i Las Vegas). Microsoft tager sagen alvorligt men understreger, at grundlæggende er der ingen problemer ved Site Server, ISS og ASP.

10-05-1999

Mere om Sun's Java

Denne artikel fra Wired kommer godt rundt om problemerne med Sun og deres standardiseringsbestræbelser. Presys har tidligere skrevet (læs Sun genoptager deres forsøg på at opnå en Javastandard), at Sun foretrak at samarbejde med European Computer Manufactures Association (ECMA) i stedet for ISO. Artiklen beskriver Sun's begrundelser, og hvorfor andre mener, at Sun skal overlade mere af specifikationsarbejdet til en uafhængig organisation.

10-05-1999

Silverstream's startegi

Silverstream vil annoncere den fremtidige strategi for deres web application server på en konference i Orlando i denne uge. De vil koncentrere sig om integration specielt i forhold til IBM's CICS og MQSeries, standarder som XML, Enterprise JavaBeans (EJB) og distribueret objekter. Indenfor object modelering vil de integrere Rational Rose. De vil åbne op for JBuilder og VisualCafe, således at udviklerne ikke behøver at bruge Silverstreams egne Javaværktøjer.

10-05-1999

Apple's nye liv

Apple er på det sidste vågnet op til fornyet dåd. Deres aktier er stigende, og der kommer nye softwareteknologier som Mac OS X (læs Anmeldelse af Mac OS X Server). Det forventes, at Steve Jobs i dag vil fortælle om nye versioner af deres operativsystem og Quicktime. Du kan se hans tale live kl. 20.30 dansk tid her.

07-05-1999

Appelret går mod USA's krypteringsregler

En amerikansk appelret dømte med to stemmer ud af tre for, at matematik professoren Daniel Berstein har ret til at anbringe sourcekoden af hans krypteringsprogram 'Snuffle' på en website. Regeringen har tidligere hævdet, at programmet var for godt (strong) til at blive eksporteret, og regeringen anlagde i 1995 sag mod Berstein for at offentliggøre 'Snuffle'. I 1997 afsagde en føderal domstol en dom, som sagde, at det var en krænkelse af ytringsfrihedsloven at forhindre offentliggørelsen af 'Snuffle'. Den amerikanske regering har ikke kommenteret den nye dom.

07-05-1999

Nyt Javakonsortium

En række firmaer, som ikke ønsker at følge Sun's veje i standardiseringen af Java, har dannet en gruppe kaldet J Consortium. Blandt virksomhederne er Microsoft, HP og NewMonics. De har formaliseret deres egne standard for 'real-time'-udvidelser. Disse udvidelser angår applikationer til robotudstyr o.lign. Det er det, som på dansk kaldes indlejrede systemer. J Consortium siger, at de er utilfredse med Sun's dominans. Sun siger, at deres arbejde på dette område er åbent, og det foregår i komiteen Real-Time Expert Group, som har en IBM'er til formand. Mere end 25 virksomheder er interesseret i J Consortium. Det er bl.a. virksomheder som Ericsson. Der har tidligere været tilsvarende diskussioner (læs Microsoft og Sun indleder samtaler om Java) i National Committee for Information Technology Standards (NCITS). Her blev HP's forsalg til specifikationer nedstemt med blandt andet Sun's og IBM's stemmer, hvorefter de forlod NCITS.

99.05.06

06-05-1999

Microsoft udspørger AOL

En advokat fra Microsoft udspurgte i går Barry Schuler, der er præsident for America Online's (AOL) Interactive Services om AOL's fusion med Netscape. Under afhøringen kom det bl.a. frem, at det amerikanske justitsministerium var gjort opmærksom på, at der forgik forhandlinger mellem AOL og Netscape flere uger før retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske begyndte d. 19. oktober 1998. Justitsministeriet fik dog ikke at vide, at forhandlingerne involverede en fusion mellem AOL og Netscape. Microsoft ønsker at vise, at fusionen mellem AOL og Netscape beviser, at der er er en stærk konkurrence indenfor softwareindustrien.

06-05-1999

NSI samarbejder med det amerikanske justitsministerium

Network Solutions Inc. (NSI) siger, at de samarbejder med det amerikanske justitsministerium for at finde ud af om NSI krænker den amerikanske monopollovgivning med hensyn til deres administration af webadresser. Justitsministeriet siger, at de ser på om NSI bryder loven. En del har klaget over, at selv under den nye plan (læs .com-monopolet er slut), hvor Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) åbner op for, at andre kan administrere domænenavne som .com, bibeholder NSI kontrollen over den centrale database. For medens de nye firmaer kan sælge domænenavne, så vil NSI fortsætte med at vedligeholde registret, der indeholde masterlisten for domænenavnene. Bosoton Working Group siger, at den nye ordning blot tillader firmaer at forhandle NSI's registeroplysninger.

06-05-1999

NT vs. Linux

I denne artikel diskuterer Mark Russinovich begrænsninger i Linux 2.2 i forhold til NT. Hans hovedpointe er, at Linux har begrænsninger i threads og multiprocessor skalerbarhed, hvilket gør, at Linux ikke er klar til at komme ind i de store virksomheder. Da artiklen er temmelig langhåret, vil jeg ikke referere den her. En tidligere artikel 'NT vs. Unix' af Mark Russinovich har vakt en del røre i Linuxmiljøet. Mark Russinovich siger, at de begrænsninger han har påpeget, kan dække over andre begrænsninger. Han mener dog, at disse begrænsninger vil blive løst i løbet af et år eller to, og så vil NT står overfor en stærk konkurrent i virksomhederne. Når der kommer svar på artiklen, vil Presys bringe dem.

05-05-1999

Forældre og Internettet

I en undersøgelse fra USA siger 78% af amerikanske forældre, at de er bange for at deres børn skal give personlige oplysninger til virksomheder via Internettet eller se porno. Netop på grund af børn får uenighederne mellem EU og USA (læs Ingen afklaring om 'Safe harbor') om beskyttelse af personlige oplysninger en ny dimension. På den anden side ser mange forældre Internettet som en positiv ting for deres børn. Internettet kan give deres børn oplysninger, som de ikke ville kunne få på anden måde. Internettet kan også åbne børnenes øjne for verdenens mangfoldighed og rigdom.

05-05-1999

Interview med skaberen af Unix om bl.a. Linux og Java

I dette interview fortæller skaberen af Unix Ken Thomson om de første år med Unix. Han fortæller om distribuerede systemer og hvad han arbejder med nu. Han kommer også ind på Linux, Java og C++.

05-05-1999

De dårligste web sites i USA

I går fik de dårligste web sites i USA deres Mud Brick Awards. De er dårlige, hvad du selv kan erfare ved at besøge dem. Indenfor kategorien værste corporate sites vandt Quaker Oats. Den slog Pizza Hut og Southwest Airlines. Når du ser f.eks Pizza Huts hjemmeside skulle man ikke tro, at det var en professionel multinational virksomhed.

Indenfor kategorien værste business sites fik Gem Hosting Guld. De lever oven i købet af at designe web sites, mon de fejrer det med gravøl. Den slog Scope Systems og Tradeshop.

Indenfor kategorien værste government web sites vandt Texas web site. "Texas web site siger faktisk til folk: velkommen til Texas; nu må du gerne gå din vej" udtaler Rafe Needleman, redaktør på Red Herring on line på pris ceremonien. Den slog city of Villa Hills, Ky. og Orange County, Calif. Efter City of Villa Hills, Ky har modtaget dets "Muddy nomination" har de lavet en ny og bedre web site; så det hjælper faktisk med pris ceremonien, både for dem der skal bruge de grimme web sites og ejerene af dem bliver gjort opmærksomme på de grimme web sites.

04-05-1999

De nye vidner er udpeget i MS-retssagen

I retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater er de 6 ekstra vidner blevet udpeget. Hver af parterne har lov til at udpege tre nye vidner, som de kan afhøre. Microsoft ønsker bl.a. at afhøre America Online's (AOL) vicepræsident David Colburn (læs 2 dags afhøring af David Colburn). Han har tidligere været vidne for regeringen. De vil afhøre ham om AOL's køb af Netscape (læs AOL køber Netscape for $4.2 milliarder og allierer sig med Sun). Som Presys skrev i går (læs IBM vil vidne mod Microsoft) vil justitsministeriet afhøre en IBM'er om PC-producenternes forhold til Microsoft. Vidnet fra IBM bliver Garry Norris, der er tidligere leder af software strategy and strategic relations for IBM's PC Unit. Desuden vil de indkalde økonomen Franklin Fisher (læs Justitsministeriets konklusioner) fra MIT og Edward Felten (læs er lå en bombe under Microsofts forsvar) fra Princeton, som er professor i datalogi. Begge har været afhørt tidligere. Microsoft ønsker tillige at afhøre Gordon Eubanks fra Oblix og Richard Schmalensee (læs MS-retssagen handler stadig om Microsofts priser) fra MIT. Richard Schmalensee har været afhørt tidligere. Retssagen forventes at blive genoptaget d. 24. maj ifølge AP News. Sagen kan dog blive forsinket, da dommer Thomas Penfield Jackson skal være færdig med en anden sag.

04-05-1999

Stort interview med Jeff Papow om Notes/Domino R5

I dette interview fra Computerworld Hong Kong fortæller han om forsinkelserne med Notes/Domino, R5 som han selv tager skylden for. Han taler også om, at han først for sent opdagede, at Linux-toget var kørt. Han siger, at han nu er mere sikker end tidligere på, at Linux vil blive en vigtig platform for Notes. Han bliver spurgt om han mener, at Microsoft bør frygte Linux. Han mener, at Microsoft bør tænke over Linux, men Lotus vil stadig være Microsoft-orienteret. Han bliver også spurgt om Bill Gates bog 'Business@teh Speeed of Thought?'. Han bliver spurgt om cc:Mail og dets forhold til Notes. Endelig bliver han spurgt om Lotus forhold til Compaq, HP og Netscape. I går skrev Presys om et interview (læs Lotus' chef Papow's overdrivelser får ikke følger) fra Wall Street Journal, hvor det blev afsløret, at Papow skulle have opdigtet historier om sin fortid i den amerikanske marine, herunder at han skulle have været pilot. I går sagde Papow, at han ikke ville lægge sag an mod Wall Street Journal. Han sagde også, at hans overordnede hos IBM havde sagt, at han blot skulle arbejde videre. Papows har ikke selv kommenteret interviewet. Han har ladet andre fra Lotus gøre dette, og de kalder oplysningerne for hovedsageligt rygter.

04-05-1999

Gartner Group's seminar om Windows 2000

Gartner Group har afholdt et seminar om Windows 2000. På mødet sagde Tom Bittmann fra Gartner Group, at den første version af Windows 2000 ikke vil blive pålidelig. Denne udtalelse svarer til Gartner Groups tidligere udtalelser (læs Nyt navn, ny dato for NT 5.0). Han sagde, at når Microsoft taler om Windows 2000 pålidelighed, skal man ikke sammenligne Windows 2000 med Unix, Linux eller AS/400 men med NT og Windows 9x. Han sagde også, at udgifterne til indførelsen af Windows 2000 i en virksomhed kan blive store. Angående 6. oktober, som er den dag Microsoft vil frigive Windows 2000, sagde Bittman, at allerede i 1993 talte Microsoft om Cairo, der var tænkt som et operativsystem, der skulle indeholde mange af de samme faciliteter som Windows 2000. Cairo skulle være frigivet i 1995. På trods af niveauet af den første version af Windows 2000, mente Bittman, at mange virksomheder ville indføre Windows 2000 for derefter at vente på første servicepakke. På møde deltog også repræsentanter fra Novell, Red Hat og Sun. Sun's Jeff Bernard sagde, at Solaris i årevis har haft de faciliteter, som nu kommer i Windows 2000. Novell's Michael Simpson sagde, at Novell stadig ville vokse på grund af der„

04-05-1999

Nye EU-love om e-handel

EU vil i denne uge vedtage nye love om e-handel. Lovene vil bl.a. fortælle hvem, der skal regulere transaktioner, der krydser en grænse, og hvorledes, man kan undgå spam. Internet Service Providers (ISP) ønsker, at der skal være stramme loven om spam, således at forbrugerne kan have tillid til Internettet. Der er fremsat en tillægslov, der giver forbrugerne ret til at sige nej til spam. Men ISP'erne ønske, at loven skal gå videre. De ønsker, at forbrugerne skal sige ja til spam, inden at virksomhederne må sende det til dem. Et andet punkt, der vil blive tage op er, hvilket land der skal regulere en virksomhed, der udfører e-handel. Skal det være oprindelseslandet eller kan forbrugerne påkalde sig deres eget lands love, hvis de er uenige med en virksomhed angående en e-handel. ISP'erne og telekommunikationsfirmaerne ønsker også, at EU skal se på copyright.

04-05-1999

Weblogic er blevet opdateret

BEA har opdateret deres applikationsserver WebLogic med nye faciliteter, der kan hjælpe virksomhederne med at udvikle e-handels sites. BEA WebLogic Server 4.0 understøtter Enterprise JavaBeans (EJB). Den indeholder faciliteter til replikering og clustering, således at en transaktion kan fortsætte, selvom en server går ned. Clusering binder flere applikationsservere sammen. Weblogic application server er blandt markedets hurtigste ifølge Anne Thomas fra Patricia Seybold Group. Selvom Sun's NetDynamics er ca. 200% hurtigere end den foregående version, mener hun, at WebLogic er hurtigere. Presys arbejder selv med applikationsservere, hvor vi udvikler forretningslogik i Java baseret på CORBA og EJB. Vi kender flere applikationsservere, og vi anser WebLogic som blandt de absolut bedste.

04-05-1999

IBM's nye mainframe til e-handel

Mange har troet, at mainframes var døde, men nu kommer IBM med en ny mainframe. Den kan udføre 1,6 milliarder instruktioner i sekundet. IBM forventer, at den skal være server for e-handelsapplikationer. Maskinen hedder G6. Ifølge analytikere var det først ventet, at en så kraftig maskine ville komme til næste år. G6 er 6. generation af S/390. Den kommer til at koste mellem $600.000 og $900.000.

04-05-1999

Hvem er markedsledende på databasemarkedet?

IDC sagde i fredags, at Oracle er markedsledende på databasemarkedet. Dataquest sagde i marts, at IBM er markedsledende. Begge analysegrupper vurderer markedet til at være $7-$10 milliarder årligt. Du kan læse mere om de to gruppers analysemodeller her. For som Dataquest siger, er begge virksomheder næste lige store på markedet, og det er mere modellen for analysen end selve salget, der afgør hvem, der bliver den største.

04-05-1999

Anmeldelse af Mac OS X Server

I denne anmeldelse fra InfoWorld siges det, at Apple har fået et godt og robust operativ system til styre et server-miljø baseret på et Apple-netværk. Det tillader file sharing og publishing en webside. Men det kan betydeligt mere end blot at understøtte disse funktioner. Det er faktisk et Unix operativsystem. Men det betyder også, at der er betydeligt mere komplekst end hvad man er vant til på en Apple-platform. Det kræver derfor uddannelse af medarbejderne at udnytte Mac OS X Serverens stærke faciliteter. Mac OS X indeholder NetBoot og forskellige administrative værktøjer, der muliggør en centralisering af brugerprofiler og installering af applikationer. Desværre er der licensproblemer angående NetBoots understøttelse af applikationer som Photoshop.

03-05-1999

IBM vil vidne mod Microsoft

Ifølge New York Times vil en leder fra IBM afgive videudsagn for regeringen mod Microsoft i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater. Det er endnu ikke offentliggjort, hvem det vil blive. Dette vidneudsagn kan få stor betydning, da det kan understøtte regeringens påstand om, at PC-fabrikanterne har lidt skade ved Microsofts monopolistiske optræden. Det forventes, at navnene på de nye vidner i retssagen vil blive offentliggjort i dag. I fredags var der en konference, hvor forskellige antitrust-eksperter, foreninger og repræsentanter for softwareindustrien diskuterede mulige udfald af retssagen. De fleste deltagere på konferencen, der var sponsoreret af Ralph Nader, mente ,at kun en opdeling af Microsoft eller at Windows kunne licensieres af alle kunne løse problemerne. En universitets professor fra Texas Stan Liebowitz sagde mod dette, at en opdeling af Microsoft ville koste ca. $30 milliarder. Han sagde også, at der ville komme mange versioner af Windows. Du kan læse mere om konferencen her .

03-05-1999

MS-Retssagen blev afbrudt af bombetrussel

En bombetrussel afbrød afhøringen af Sun's leder Michael Popov i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater. Microsofts har indkaldt Popov (læs Microsoft og den amerikanske regerings forligssamtale) for at bevise Sun-AOL-Netscape alliancen er en trussel mod Windows. Microsofts advokat havde brugt 6 timer på at afhøre Popov inden bombetruslen blev afgivet. Sun havde lige inden bombetruslen bedt om at få dørene lukket, da de mente, at nogle af oplysningerne har afgørende forretningsmæssigt betydning for dem. Du kan læse, hvad Microsoft ønsker oplysninger om her

03-05-1999

Sun vil ikke følge ISO

Der har i længere tid været en del diskussion om, hvem der skulle stå for standardiseringen af Java. Sun fik i 1997 tilladelse til at sende forslag direkte til ISO, som derefter skulle ratificere specifikationerne. Sun opnåede at blive Publicy Approvede Submitter (PAS) til ISO. Sun mangler at sende mange specifikationer til ISO. Hvis Sun ikke opfylder PAS-aftalen kan ISO selv overtage udviklingen af Java-standarder. Allan Baratz fra Sun har tidligere sagt, at Microsoft har for stor indflydelse i ISO. Sun har ikke ville bekræfte disse udtalelser, men de har sagt, at de kiggede på alternativer for ISO. Et alternativ kunne være European Computer Manufacturers Association (ECMA). Microsoft siger, at Microsoft ikke har indflydelse på processen. Rick Ross fra Java Lobby siger, at kun få er enige med Sun's nye tiltag. Sun er blevet beskyldt for at fremme egen teknologi undre dække af consensus-standarder.

03-05-1999

Antivirus program mod CIH

En 21-årig programmør fra Bangladesh siger , at han har udviklet et program, som hurtigt kan få en PC til at komme på fode efter et angreb af virusen CIH-varianten (læs CIH ramte hårdt i Sydkorea og Tyrkiet) Chernobyl, som angriber hver den 26. april, der er årsdagen for atomkraftuheldet i Chernobyl. Han siger, at det kun tager få minutter at genskabe data. Han har ifølge Reuter genoprettet flere maskiner efter, at de blev ramt af virusen. I fredags indrømmede en programmør fra Taiwan, at han har udviklet Chernobyl. På grund af mangel på klager i Taiwan er den 24.-årige programmør ikke blevet sigtet. Politiet i Taiwan siger, at de kun har læst rapporter fra andre lande om problemerne. Programmøren Chen Ing-hau siger, at CIH er hans initialer.

03-05-1999

Lotus' chef Papow's overdrivelser får ikke følger

Lotus står bag Papow's, der leder Lotus efter at Wall Street Journal har stillet spørgsmål angående hans karriere inden for den amerikanske marine. Artiklen siger, at Papow kan have løjet om sin uddannelse og militære karriere med det formål at fremme egen karriere og Lotus udvikling. Papow's skulle have sagt, at han var pilot, medens han ifølge marinen kun var air-traffic controller. Lotus Bryan Simmons ser kun artiklen som rygter, der er bundet sammen med kommentarer. Den amerikanske marine har ikke i sinde at opgive Lotus.

03-05-1999

Ingen afklaring om 'Safe harbor'

To dages diskussion om, hvorledes forbrugerne skal beskyttes mod muligt misbrug af private oplysninger mellem EU og USA, bragte ikke nogen afklaring på uenighederne. Presys har tidligere skrevet om uenighederne (læs Forbruger modstand mod EU's og USA's kompromis). John Mogg, der er EU's forhandler sagde på en fælles pressekonference med USA, at den manglende enighed kan føre til en handelskrig. Det europæsiske data direktiv tillader kun overførsel af data, hvis landene har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau for personlige data. Det betyder, at hvis EU ikke mener, at USA's sikkerhedsniveau er tilstrækkeligt højt, kan EU forbyde amerikanske virksomheder at sende private oplysninger til USA. Du kan læse mere om diskussionen og uenigheder her.