Home Email Email
juli 1999


 

Nyheder for juli 1999

Nyheder for uge 30 (26-07-1999 - 01-08-1999)

Nyheder for uge 29 (19-07-1999 - 25-07-1999)

Nyheder for uge 28 (12-07-1999 - 18-07-1999)

Nyheder for uge 27 (05-07-1999 - 11-07-1999)

Nyheder for uge 26 (28-06-1999 - 04-07-1999)

30-07-1999

PC salget i europa stiger stadig

Det kunne godt se ud som om Microsoft har en smule ret - se PC'en er kommet for at blive. Salget af PC er steget med 21,7 % i 2. kvartal i år. Hovedårsagen skal ses i lyset af at mange virksomheder har valgt at skifte gamle PC ud for at undgå år 2000 problemer der. Compaq er stadig de største på det europæiske marked, men Dell har overhalet dem indenom på det britiske marked. Det gode salg ændre dog ikke på at Compaq skal af med ca. 1000 medarbejdere i Europa (læs: Compaq fyrer 8000 medarbejdere). Du kan læse mere omkring salget af PC her.

30-07-1999

Skal Microsoft splittes ?

Som et naturligt led i retssagen mod Microsoft har det amerikanske justitsministerium nu sat kræfter igang for at finde ud af hvordan man bedst kan splitte Microsoft - skulle dette blive udgangen. Afsluttende process i retssagen er sat til september og dommen vil blive afsagt senere i år. Hvis Microsoft erkendes skyldige vil der komme en høring, der skal afgøre hvad "straffen" skal være. En opsplitning af Microsoft er altså indtil videre blot én mulighed. Du kan læse mere om sagen her. Som du vil kunne se af denne artikel er det ikke alle der er enige i at en opsplitning bliver løsningen.

30-07-1999

Kampen optrappes

Kampen omkring Internet meddelelser (læs: AOL og MS kampen drejer sig om penge) har nu fået en ny dimension. AOL har slået sig sammen med Apple om at få Apple brugere på AOL's egen Instant Messenger (AIM). Derved ryger antallet af AIM brugere op på 40 millioner, og disse vil tilsammen generere omkring 430 millioner meddelelser hver dag. Denne nye alliance er helt sikkert yderligere vand på kamp-møllen. Du kan læse mere om AOL / Apple tiltaget her.

30-07-1999

XML specifikation til EDI(fact)

Commerce One, der er udvikler af e-handel værktøjer, har frigivet en XML specifikation, der kan bruges til elektronisk dokument udveksling (EDI). EDI var et varmt ord for 4-5 år siden, men man hører ikke meget om det i dag. Ideen med EDI er at virksomheder skal handle med hinanden uden brug af fysiske dokumenter, og derved kun ved brug af elektronisk udveksling. Udbredelsen af internet og nu XML specifikationen kan sætte gang i EDI ideen igen. Eftersom det kan hjælpe med til at få "det papirløse kontor" er det absolut værd at overveje for større virksomheder. Du kan læse mere om XML specifikationen her.

30-07-1999

Umulig "star wars" plan

Clinton administrationen har kommet med nogle forslag for hvordan man kan forbedre netværkssikkerheden. Her tænkes især på muligheden for hacking af millitære hemmeligheder via internet. Det er dog ikke alle som tager lige godt imod forslagene. Mange af forslagene karakteriseres som "velmente, men umulige at implementere world wide" en form for science fiction, deraf analogien til Star Wars. Nogle af de mindre forslag tages der godt imod. Det drejer sig f.eks. om rekruttering af sikkerhedseksperter og identificering og reperation af sikkerhedshuller i systemerne. Du kan læse mere om forslagene her.

30-07-1999

Internet eliten

Analysefirmaer mener at den nye elite skal findes blandt internet brugere (nørder), der allerede nu foretager alt via internet. Køb af dagligvarer, bestilling af flybilleter og aktiehandel er nogle af de velkendte ting som internet nu kan klare. Denne artikel sammenligner det med Den Franske Revolution, hvor man kan blive medlem af den nye elite. Den nye elite har fået tilnavnet Net Set efter 50-60'ernes jet set kultur. Kend og forstå dit internet, så er du ikke helt "tabt bagud af en vogn" synes at være den nye trend.

29-07-1999

NC'en tilbage ?

Det er efterhånden længe siden, at man har hørt om NC'en (netværkscomputeren). Ideen var - for dem som har glemt konceptet - at lave en meget prisbillig computer, der skulle køre al software via netværket. Oracle, der jo er mest kendt for deres databasesystem, er nu ved at puste nyt liv i ideen. De har lavet en NC til kun $150 baseret på Linux og Intel's processor. Prototypen kører med 64 MB RAM og boot'er fra CD-ROM, med skærm bliver prisen $250 - stadig billigt for en arbejdsstation. Det eneste problem med Oracle's NC er at Linux ikke er for uøvede, men da det til gengæld for den øvede er muligt at opbygge efter egne ønsker vil denne manglende brugervenlighed kunne skabes af superbrugeren. Du kan læse mere om Oracle's NC her eller her.

29-07-1999

DB2 6.1 i toppen af databasesystemer

IBM er med deres nye version af DB2 - 6.1 flyttet op i klasse med de velkendte databasesystemer som Oracle (8i) og MS SQL Server (7.0). IBM har speed'ed databasesystemet op og har samtidig forbedret de muligheder man har som udvikler mod databasesystemet. Prismæssigt følger IBM også godt med. DB2 ligger nu på prisleje med MS SQL Server, som jo er billigere end Oracle. Når man så tager disse fordele og adderer en platformsportefølge som ingen andre kan fremvise, bliver IBM DB2 et godt alternativ. Du kan læse mere om DB2 her.

29-07-1999

AOL og MS kampen drejer sig om penge

Overskriften kommer næppe bag på nogen, men hvad er det for nogen penge som de 2 - og nu også flere (læs: Mere om AOL og Microsofts kamp) - kæmper om. Softwaren er jo gratis, så det er ikke her at AOL og Microsoft skal hente penge. Sagen er simpelthen, at brugerne af f.eks. ICQ fra AOL hele tiden har programmet kørende i baggrunden. Dette står i klar kontrast til f.eks. en internet browser som brugeren kun åbner når den skal bruges og brugeren lukker den igen når denne har surfet færdig. Det at ICQ og lign. er åbne hele tiden gør at brugeren bliver et nemt offer for reklamer, der kan sendes kontinuerligt til brugeren. Desuden et et program som ICQ ofte det som holder brugeren fastbundet til en bestemt leverandørs andre produkter, idet produkterne ofte har en eller anden form for synergi. Du kan læse mere om sagen her.

29-07-1999

Apple støtter Samsung med $100 mio.

Apple har meddelt, at de vil støtte det syd-koreanske firma Samsung Semiconductor med $100 mio. til brug for videreudvikling af TFT-LCD skærme. Denne type skærme bruges i Apple's linie af bærbare computere - iBook'en (læs: Apple strikes again) og PowerBook'en. Tidligere på året har også IBM investeret i Samsung, denne gang for at fremme produktionen af DRAM, der skal benyttes i fremtidens PC. Du kan læse mere om investeringerne her.

29-07-1999

Compaq fyrer 8000 medarbejdere

Compaq, der netop har meddelt et 4. kvartals tab på $184 mio., har nu taget konsekvensen og reduceret deres medarbejderstab med op til 8000. Grunden til det store tab skal findes i den store konkurrence der har været på PC priserne. Michael Capellas, Compaq's nyindsatte direktør udtaler at fyringerne har været nødvendige for at få Compaq på finansiel fode igen. Du kan læse mere om Compaq's regnskab her.

29-07-1999

Paul Maritz trapper ned hos Microsoft

Paul Maritz, chef for Microsoft udviklergruppe og daglig leder af Windows NT udvikling har meddelt, at han vil skære ned på hans aktiviteter hos Microsoft. Microsoft udtaler offentligt, at Maritz ikke forlader Microsoft, men blot skifter kasket til en mindre ledende rolle i Microsoft. Maritz har været hos Microsoft siden 1986, og har i denne periode hovedsageligt været indenfor udvikling af operativsystemerne Windows NT / 95. Direktøren for distribuerede applikationer, David Vaskevitch, overtager foreløbig Maritz job. Maritz er ikke den første som - mere eller mindre - forlader Microsoft. I det forgangne halve år har flere meddelt deres afgang eller nedtrapning (læs: Ny leder forlader Microsoft).

28-07-1999

Flere melder sig i kampen

Yahoo melder sig nu også ind i kampen omkring Internet Messenger markedet. Jvf. tidligere artikler (læs: Mere om AOL og Microsofts kamp) har det ellers været en rent front krig mellem AOL og MS. Projektlederen på Yahoo Messenger, Brian Park, udtaler ligesom Microsoft har gjort det, at der er brug for standarder på området. Brugerne vil kræve det, og det er hvad de skal få - har Park udtalt. Flere analytikere mener også at AOL er på tynd is med deres forsøg på monopol dannelse. Det er ikke i kundernes interesse - tværtimod. Du kan læse mere om sagen her.

28-07-1999

iPlanet Application Server

Som vi skrev i sidste uge (læs: i-Planet fra Sun-Netscape) er Sun-Netscape alliancen langsomt ved at omdøbe alle deres produkter. Nu er deres application server parat, og den kommer som ventet til at hedde iPlanet Application Server. Den vil indeholde support for Enterprise Java Beans, Java Server Pages og Java Servlet API'et. Prisen er sat til ... $35.000 pr. CPU på Sun Solaris. Du kan læse mere om produktet her. På trods af Sun-Netscapes tidligere lovende udtalelser kommer Application Serveren ikke foreløbig i en Linux version. Sun udtaler her at deres kunder ikke i høj nok grad efterspørger Linux løsninger.

28-07-1999

Novell investerer i Internet

Novell har købt mindre portioner af aktier i bl.a. Red Hat for at styrke deres NDS (Novell Directory Services) og for at bedre deres e-handel chancer mod de store e-handel virksomheder som IBM og Oracle. Red Hat står jo for Linux salg, og de 4 andre virksomheder er Edgix, som laver produkter til ISP'ere (Internet Solution Providers), Indus River som laver VPN (Virtuelle Private Netværk), Food.com som har en stor internet handel omkring levering af fødevarer (take-out food) og sidst WR Hambrecht som arbejder indenfor elektroniske auktioner. Du kan læse mere om investeringerne her.

28-07-1999

Red Hat kommer med Linux e-handel server

Red Hat har annonceret, at de vil komme med en Linux 6.0 baseret e-handel server, der via Apache Web Server, skal bruges til ISP'ere og mindre virksomheder. Serveren bliver bundlet med bl.a. RSA Data Security 128-bit kryptering og flere e-handel softwarepakker fra bl.a. HP. Desuden indeholder en også proxy server og cache samt server log faciliteter. Du kan læse mere om serveren her.

28-07-1999

Glem privatlivets fred eller bliv væk fra internet

Disse ord synes at være den generelle opfattelse af de virksomheder som har websites på internet i dag. Center for Democracy and Technology har prøvet at presse den amerikanske kongress til at lave lovgivning på området - men uden held. "Privatliv skulle være reglen frem for undtagelsen på internet" udtaler CDT. Federal Trade Commission og senatet er ikke helt med på ideen. De mener, at det er forsvært at lovgive på område så man samtidig sikrer fri bevægelighed på internet. Endvidere mener de, at internet er en for hurtigt udviklende enhed til at der kan lovgives. Det der lovgives om i dag er forældet imorgen. Du kan læse mere om internet privatliv her.

27-07-1999

Visual Studio lever op igen

Microsoft vil nu have 3. parts leverandører til at levere udvidelser til Microsofts udviklingsprodukt Visual Studio. Dette er selvsagt for at styrke udviklingen til Windowsplatformen, så trenden omkring et skift i operativsystem og platform kan vendes tilbage til Windows (læs også Forberedt til Windows 2000). Mange større virksomheder har meldt ud at de gerne vil levere udvidelser til Visual Studio, herunder Baan, Intel og InstallShield. Den største udviddelse bliver dog fra Rational Software, der vil benytte Microsoft teknologi og Sun's Java specifikationer til at lave en ny Java for Visual Studio. Visual Studio's egen Java compiler J++, der ikke har haft nær så stor success som konkurrenterne JBuilder fra Inprise, og Visual Cafe fra Symantec, vil dog stadig være at finde i Visual Studio pakken. Du kan læse mere om planerne her.

27-07-1999

Novell beta vs. Windows 2000 beta

Det skal blive spændende at se giganterne Microsoft og Novell's kamp om hvem der kan buldre højst med deres respektive beta versioner af henholdsvis Windows 2000 og NetWare features. Microsoft, der jo er kendt for at annoncere sine versioner lige rigeligt tidligt, skal nu ikke længere være den eneste som prøver at råbe kunderne op. "Som man råber i skoven får man svar", og kunder udtaler da også at medieshowet ikke vil påvirke deres valg af software - de bruger nemlig ofte både Windows og NetWare i samme net. Mange kunder benytter Windows på klient-siden og Novell NetWare på serversiden, og det vil ikke ændre sig lige med det første. Novells store problem er at mængden af software (server som klient) er begrænset. Det er efterhånden kun Oracle som stadig leverer deres database system til Novell i nyeste version. Du kan læse mere om Novells produkter her.

27-07-1999

Betal med et tastetryk

Ny software er på vej til Palm computers (håndholdte PC'er) fra firmaet Confinity. Softwaren gør det muligt at sende penge til hinanden. Overførslen af de virtuelle penge sker via infrarød overførsel mellem betalerens Palm Pilot og modtagerens ditto. Selve overførslen af fysiske penge mellem parternes bank-konti sker først når Palm data bliver synkroniseret via en PC forbundet f.eks. via homebanking.
Softwaren bliver gratis på internet og den forventes især brugt til overførsel af mindre beløb, og fortrinsvis af unge i alderen 20-35 år. Confinity håber i første omgang på ca. 100.000 brugere og vil herefter planlægge hvordan de selv kan tjene penge på ideen. Analyse firmaer tror på ideen og regner især med de unge brugere. To venner kan sidde på en restaurant og spise sammen, de bliver enige om at dele regningen, men da kun den ene har rede penge med sker modregningen i første omgang via deres medbragte Palm Pilots.
Du kan læse mere om ideen
her.

27-07-1999

Linux og Inprise

Borland / Inprise har holdt udviklerkonference i sidste uge, og annonceringen af Delphi 5 var startskuddet (læs: Inprise annoncerer Delphi 5). Der er også kommet andre oplysninger ud af konferencen. Bl.a. har Inprise lovet flere produkter klar til Linux platformen. Det drejer sig i første omgang om deres database system - Interbase som vil komme i en version 6.0 til Linux omkring udgangen af år 2000. Endnu tidligere - formentlig i starten af år 2000 - kommer så Inprise' Java udviklingsværktøj JBuilder i en version 3.0 til Linux. JBuilder 3 kommer desuden sidst i 1999 i en Sun Solaris version, der bliver 100 % java udviklet. Den nuværende JBuilder 3 indeholder stadig en del Delphi kode.
På Delphi og C++ Builder siden er det lidt mere usikkert med Linux supporten. Inprise viste dog at deres back-end compiler, som er fælles for både Delphi og C++, kunne køre på og oversætte til Linux kode. Det færdig program kunne også køre, men selve koden og program-design'et var altså lavet i forvejen på en Windows baseret maskine. Ingen løfter - men absolut et stort skridt imod en mulig Linux Delphi / C++ Builder. Du kan læse mere om konferencens resultater her.

27-07-1999

TurboLinux langt overlegen i Japan

TurboLinux har vist sig at storme frem i Japan, hvor den har taget en markedsandel på omkring 24 %, mod Windows 98's kun ca. 9 %. Det er TurboLinux Workstation J 4.0 som er blevet released i starten af juli, der er blevet solgt flest af - godt hjulpet på vej af en 5-stjernet evaluering fra PC Computing Japan. Du kan læse mere omkring Linux i Japan her.

27-07-1999

Mere om AOL og Microsofts kamp

Presys skrev i sidste uge (læs: Microsoft går AOL i bedene), at AOL ikke var specielt glade for Microsofts nyfundne interesse - Internet Messenger. Kampen mellem de to går nu lidt videre, idet AOL siden har forsøgt at boykotte Microsofts program ved at gøre det umuligt for Microsoft brugere at kontakte AOL brugere. Microsoft har prompte svaret igen ved at frigive en patch, der igen gør kommunikation mulig. Ydermere har Microsoft sat kræfter igang for at skabe en fælles protokol for Messenger kommunikation - vi har formentlig ikke set det sidste til de to endnu. Læs mere her.

27-07-1999

Mere omkring IBM's support af Linux

Som opfølgning til gårsdagens historie omkring IBM's support af Linux (læs: Mere Linux support fra IBM) kan IBM idag annoncere support for Linux på deres Netfinity server serie. Der vil blive support for alle de gængse versioner af Linux - Red Hat, Caldera, SuSE og TurboLinux. 90 dages support gælder for dem, der vælger at installere Linux på deres Netfinity server. IBM meddeler desuden at DB2 bliver klar til ultimo juli og at Lotus Domino Web Server vil komme til Linux ved udgangen af 1999. IBM og Silicon Graphics Inc. (nu SGI) er dermed de første, der har leveret hardware support til Linux. Du kan læse mere om IBM's Linux tiltag her.

26-07-1999

Mere Linux support fra IBM

IBM vil imorgen (tirsdag) annoncere teknisk Linux support i 165 lande, og føder dermed den tiltagende accept af Linux. Linux og de tilhørende applikationer kan alle optimeres og indstilles på mange forskellige måder, og dette giver samtidig muligheder for at applikationerne indstilles forkert. Dette har hidtil holdt mange væk fra Linux, og det forsøger IBM så at råde bod på. De tilbyder gratis telefonisk eller e-mail support i 90 dage efter køb af Red Hat eller Caldera Linux versionerne. IBM forventer at kunne tilbyde samme for SuSE og TurboLinux senere på året. Du kan læse mere om IBM's support center her.

26-07-1999

Amazon: Arbejdskraft søges

Den der tror, at et firma som kun sælger varer via internet, kan klare sig med meget få ansatte, må tro om igen. Amazon har iflg. 4. kvartals regnskab 4.200 medarbejdere, "selvom" de kun sælger (bøger) via internet. Dette er ikke nær nok, som Amazon måtte erkende sidste jul. Da måtte samtlige ansatte - helt op til direktør-niveau - ud på lagrene og pakke bøger, der skulle ligge under juletræerne. Dette vil Amazon gerne undgå i år og de søger derfor mere arbejdskraft. For blot et år siden var der 1.300 ansatte i Amazon, så hvis denne forøgelse skal fortsætte er der brug for en del. Du kan læse mere om Amazon's problemer her.

26-07-1999

Bill Gates' vision for fremtiden

Bill Gates' har skiftet til en mere alsidig hest, som Presys også skrev om i sidste uge (læs: PC'en er kommet for at blive). Hans vision er nu ikke længere centreret omkring PC'en, men nu mere på andre enheder. En PC Plus æra - kalder han den nærmeste fremtid. Internet bliver det centrale i fremtidens elektroniske enheder. Alle typer enheder skal kunne tilgå Internet, så vi (brugerne) kan få adgang til vores informationer når som helst og hvor som helst. Windows 2000 - næste version af Windows - bliver myntet på denne vision. Gates' lovede at man med Windows 2000 kunne have samme grafiske udseende, samme informationer og samme musik på enhver enhed man måtte ønske at benytte. Det eneste Gates ikke lige kunne love var hvornår Windows 2000 rent faktisk kommer på gaden - "Det ser lovende ud", udtalte Gates. Du kan læse mere om visionen og Windows 2000 features her.

26-07-1999

Forberedt til Windows 2000

Selvom Bill Gates ikke lige kunne give en dato for release af Windows 2000 er forberedelserne af markedet - især udviklingen til Windows 2000 - gået igang. Microsoft satser hårdt på Windows 2000, der skal stå imod de tendenser der er ved at pege i retning af platformsuafhængighed, andre operativsystemer (især Linux) og rene Java-baserede internet løsninger. Microsoft er derfor ude og prøve at skabe opbakning omkring udvikling af applikationer der er rettet mod Windows 2000. 40 millioner dollars har Microsoft sat af til promovering af Windows 2000 overfor udviklere. Hovedparten af disse går til finansiering af et kursus som Microsoft giver 50 % rabat på. Dette kursus bliver i løbet af sommeren udbudt world wide. Investeringen i Inprise (læs: Microsoft investerer $125 millioner i Inprise) skal jo nok også ses i lyset af samme, idet investeringen hovedsageligt skulle bruges til at gøre Inprise' produkterne Windows 2000 minded. Du kan læse mere om Microsofts tiltag her.

23-07-1999

Sun har haft et godt 4. kvartal

Sun - synonymt med Java og Internet - rapporterer et overraskende godt 4. kvartals regnskab. En 22 % stigning set i forhold til samme kvartal sidste år. Sun mener selv at det skyldes, at de forretningsmæssigt er ved at hale ind på giganter som HP og IBM. Sun's overskud for 4. kvartal har da også været procentvis større end de to giganters. Du kan læse mere om Sun's regnskab og fremtidsplaner her.

23-07-1999

Survival of the fittest

Under titlen "Digital Darwinism" har Evan Schwarz (ES) udgivet en bog omkring handel på og Internet generelt. En af hans konklusioner i bogen er at Internet er i den spæde fase, og der er derfor mange - alt for mange - der kan begå sig der. ES mener, at fremtiden vil vise hvem der bliver den der kan overleve. Selv internet kan ikke bære 1 mio. boghandler, 2 mio. pladeforretninger etc. ES skriver, at kun de der kan finde ud af at differensiere sig kan fremtidigt tiltrække kunder, og dermed overleve. Du kan læse mere om ES' Darwinisme her.

23-07-1999

PC'en er kommet for at blive

Det synes ihvertfald at være Microsofts opfattelse ifølge denne artikel. Microsoft har godt nok lavet Bill Gates' motto fra 1975 lidt om, men de ser stadig PC'en som deres primære målgruppe for software. Bill Gates udtalte tilbage i '75, at "Der skal være en PC på ethvert kontor og ethvert hjem". Idag er dette lavet om til "Software til alle tider, overalt og til enhver enhed (computer, "fjernsyn" etc).

23-07-1999

Microsoft går AOL i bedene

Microsoft barsler snart med en ny type applikation - MSN Messenger Service. Det er bare ikke nyt ! AOL købte for ca. 1 år siden Mirabellis' ICQ, der kan nøjagtig det samme som MSN Messenger Service. Det vil sige on-line kommunikation internet brugere imellem suppleret med buddy-lister hvor man kan få besked når ens venner træder ind på nettet. Ideen og applikationen er uhyre simpel, men utrolig populær blandt internet brugere.
AOL er ikke for glade for Microsofts indblanden i "deres" forretningsområde, især fordi Microsoft vil gøre det muligt for MSN Messenger Service brugere at tale med AOL Instant Messenger brugere. AOL kalder dette for "tilnærmelsesvis hacking". Du kan læse mere om Messenger Service
her.

23-07-1999

Gratis PC'er - opfølgning

Den anden dag skrev Presys om "gratis" PC'er fra bl.a. Microsoft og HP (læs: Gratis PC - eller hvad ?). Nu følger vi en smule op på det, ved at henvise til et forum hvor der er en hel del udtalelser omkring disse gratis PC'er. Bob O'Donnell lægger ud med - fornuftigt nok - at spørge "Hvorfor skulle jeg betale for en PC hos en forhandler, når jeg kan få den gratis ?".

22-07-1999

Kvinder overtager Silicon Valley

Overskriften skal tages med et gran salt, men Hewlett-Packard (HP), har netop sat en kvinde - Carly Fiorina fra Lucent Technologies - på posten som CEO (adm. direktør). Det endelige opløb mellem to kandidater var ovenikøbet begge kvinder. Den vragede blev Ann Livermore, der i forvejen var i HP's Internet afdeling. Ifølge artiklen er der dog ingen af de to kvinder, der er typisk feminine. De har begge - på godt dansk - rundsave på albuerne.

22-07-1999

År 2000 lov på plads i USA

President Bill Clinton underskrev tirsdag den lov, der skal forhindre
de helt store søgsmål omkring år 2000 problemer, der måtte opstå. USA frygter at mange - helt ned på person-niveau - vil sagsøge alle firmaer mellem himmel og jord når / hvis problemerne begynder at vise sig. Loven forbyder ikke en at sagsøge et firma for år 2000 tab, men den skal være med til at beskytte virksomheder som har taget de forholdsregler de måtte kunne forventes at tage. Du kan læse mere om loven
her.

22-07-1999

Stop virus under kørsel

Iflg. denne artikel
lover Finjan Software Inc. at man med deres nye software kan forhindre en kørende virus i at gøre skade. Softwaren er opstået fra ideen om at brugere skal kunne åbne filer som er tilknyttet e-mails uden at de behøver bekymre sig om vira. Finjan benytter sig af en såkaldt "sandkasse" teknik hvor det eventuelt inficerede program skal "lege lidt i sandkassen" inden det kan slippes løs på netværket. Ideen er altså at monitorere hvad programmet gør mens det kører istedet for - som i normale anti-virus programmer - at scanne det inden det køres.

22-07-1999

NetScape forsvinder langsomt

NetScape som navn er ikke kommet for godt ud af Sun-NetScape samarbejdet. Presys skrev igår (læs: i-Planet fra Sun-Netscape), at Sun's nye produktnavn vil blive i-Planet, og dette skubber altså det velkendte NetScape navn og logo ud af reden. I første omgang er det "kun" produkterne på server siden, så som NetScape Application Server og NetScape Web Server, der må skifte navn, men Sun har en ny Navigator / Communicator under udvikling, så snart vil nye navne opstå på vores desktop. Grunden skal formentlig findes i at NetScape navnet ikke klinger så godt ud i IT verdenen. NetScape har bl.a. i forbindelse med deres open-source projekt opført sig dårligt overfor udviklere. Du kan læse mere her.

22-07-1999

Masser af ny software til Mac OS

Det kører for Mac OS, som vi skrev tidligere på ugen (læs: Apple strikes again). Nu har Lotus lovet deres Lotus Notes R5 klar til Mac OS ultimo sommeren 1999 (se artiklen). Som om det ikke var nok, så har en gammel fjende - Microsoft - nu også lovet at deres Word 98 vil komme i en Mac OS version, tillige med deres populære e-mail klient Outlook Express 5 og deres web-browser Internet Explorer 5 (se artiklen).
Det er dog ikke alt, også Corel har lovet flere nye applikationer til Mac OS, dog har Corel udtalt, at deres WordPefect ikke vil bliver opgraderet til Mac OS. Blandt Corel applikationerne er Print Office og Print House til hjemmebrug, og Custom Photo til brug for grafikere. Du kan læse mere om produkterne
her.

Apple kan også selv. Deres nyeste skud på notebook stammen iBook er nu offentliggjort. Apple udtaler, at det er den 2. hurtigste notebook i verden, kun overgået af... Apple's egen powerbook. Prisen er endda kun ca. det halve af hvad man skal give for en tilsvarende Intel / Windows baseret notebook.
Du kan læse mere om iBook og dens indhold her.

21-07-1999

Red Hat i Europa

Red Hat åbner nu kontorer i England og Tyskland til support af brugere i Europa, mellemøsten og Afrika. Den ansvarlige for de nye kontorer bliver Colin Tenwick, der tidligere har været underdirektør hos SyBase Europe. Han har endvidere været med til at starte Europæiske kontorer for ASK Group / Ingress, der nu er blevet til Computer Assosiates. Han har derfor en stor erfaring i nye markeder, og Red Hat forventer således også at han - med en stor stab af professionelle Linux folk - vil kunne skabe det grundlag, der skal til for at få store europæiske virksomheder til at indføre Linux som en del af deres IT infrastruktur. Du kan læse mere her.

21-07-1999

Linux i 2003

GartnerGroup's Dataquest forudser, at der vil være Linux på omkring en fjerdedel af alle servere i år 2003. Dette underbygges af den store tilslutning Linux har fået af store IT virksomheder som Compaq, IBM og Oracle. Endvidere er Linux gratis at hente via Internet. Du kan læse mere om forudsigelsen her.

21-07-1999

ICANN i modvind

ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - der står for den overordnede styring af internet adresser (som www.presys.dk) er kommet i kraftig modvind over deres registreringsgebyr på $1 pr. navne-registrering. ICANN's store problem er deres indtjening, da deres service hidtil, og nu også fremover, har været gratis. ICANN forsvarer sig med at de er nødt til at tage penge for registreringen, idet de ellers må se sig gået bankerot. Du kan læse mere om ICANN's problemer her.

21-07-1999

i-Planet fra Sun-Netscape

Sun Microsystems vil fremover promovere deres Sun-Netscape alliance produkter under navnet i-Planet. Navnet kommer fra et af Sun's produkter som nu fremover vil blive navngivet i-Planet Webtop. Blandt alliance produkterne vil man til næste år kunne finde alt indenfor internet software - e-mail, web server, web browser, directory services, kalendre etc. Du kan læse mere om Sun-Netscape alliancen her.

21-07-1999

Ny netværks-alliance

Microsoft og EDS (Electronic Data Systems) vil annoncere deres alliance på netværkssiden overfor større virksomheder. Detaljerne omkring samarbejdet ville parterne ikke ud med, men de udtaler, at virksomheder vil kunne opnå fordele ved brug af EDS's store erfaring omkring design og administration af Microsoft baserede servers. Du kan læse mere om alliancen her. Du vil også kunne finde informationer om hvem EDS egentlig er.

20-07-1999

Novell's Cobra blev ikke klar til beta release

Novell's næste skud på NetWare-stammen, kodenavn Cobra, skulle nu have været i beta release, men den blev ikke klar. Iflg. Novell bliver den ikke klar de næste mange uger. Novell undskylder sig med at de har haft problemer med at integrere 3. parts produkter i Cobra. Bl.a. vil Cobra komme til at indeholde administration via HTTP protokollen (web interface). Desuden vil Cobra understøtte bl.a. IBM's WebSphere, Oracle 8i og Netscape's Enterprise Server.

20-07-1999

Apple strikes again

Alle facts er uomtvistelige, Apple Computer er ved at vinde indpas igen. I løbet af de sidste 3 måneder er Apple aktien steget med 55 %. Pr. 14. juli lå aktien i $ 55 15/16, det højeste siden 1993. Hovedårsagen skal findes blandt Apple's store salg af deres efterhånden populære iMac, der med sine trendy farver er lige i de unges (studerende) smag. Her er salget gået op med 40 % siden sidste år, en stigning, der langt overgår det tilsvarende salg af PC. Mange analytikere holder sig til ordsproget "en svale gør ingen sommer". De tror ikke på Apple's chancer overfor de pris-mæssigt billigere PC'er. Du kan læse mere om Apple's økonomiske situation her.

20-07-1999

Nye e-handel værktøjer fra IBM

Ifølge denne artikel vil IBM markere sig som de førende i salg af e-handel soft- og hardware. IBM vil markedsføre deres WebSphere Application Server som værende produktet hvis man som virksomhed vil holde fast - eller opnå kontakt med - den stigende mængde af handlene på internet. Artiklen baserer sig her på en undersøgelse som Internet Advertising Bureau har foretaget. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

20-07-1999

Gratis PC - eller hvad ?

Presys har tidligere skrevet om det forholdsvis nye koncept omkring "gratis" PC'er fra diverse større firmaer (læs: Microsoft tilbyder gratis PC'ere). Som denne artikel antyder, dækker termen "gratis" åbenbart bredt. HP og Dell har meldt ud, at de sidst på året vil tilbyde gratis PC'er. Begge vil bundtle deres gratis PC'er med diverse services som brugeren skal betale for. De kan være internet adgang, applikationerne på PC'en eller via abonnement for brug af PC'en. En ide med de "gratis" PC'er er at lade PC'en blive hjemmets næste telefon. Vi kender jo ideen fra Danmark, hvor f.eks. en mobil-telefon ikke koster ret meget, til gengæld binder kunden sig så til et bestemt teleselskab og betaler måske her et forholdsvis højt abonnement / minut-pris.

20-07-1999

Microsofts indtjening er fortsat stigende

Ifølge denne artikel går det rigtig godt med Microsofts salg af Office 2000 og den Windows 98 SE som fulgte i hælene på Office pakken. 4. kvartal af Microsofts 1999 regnskab viser en stigning på 67 % i indtjening, men de forventer selv at salget har toppet for en stund, idet virksomhedernes forbedredelse på år 2000 overgangen forventes at lægge en dæmper på investeringerne. Microsoft har ikke villet ud med salgstallene for Office 2000, men indtægterne for dette kvartal har været 48 % højere end samme kvartal sidste år. Se eventuelt også denne artikel, der også går i detaljer omkring Microsofts regnskab og forventninger til det fremtidige salg.

20-07-1999

Svenske banker længst fremme med e-handel

Bedre service til mindre gebyrer - det er vel hvad de fleste bank kunder i såvel danmark som resten af verden ønsker. Nu gør de svenske banker noget ved det. Eftersom rigtig mange svenske familier har adgang til internet, følger bankerne nu op med rigtig mange services via internet. Det være sig regningsbetaling, aktiehandler og andre mere normale bankforretninger. Hvorvidt den øgede internet bankvirksomhed rent faktisk giver bankerne den omkostningsbesparelse de forventer er endnu uvist - men sverige synes at blive de første i Europa til at finde ud af det. Du kan læse mere her.

20-07-1999

Linux vinder frem

Computer Associates International og Red Hat er gået sammen i partnerskab omkring salg af en fuld Linux 6.0 enterprise løsning. Red Hat leverer Linux versionen, og CAI / Unicenter TNG tilbyder enterprise administrative løsninger til platformen. Du kan læse mere omkring indholdet her.

20-07-1999

Inprise annoncerer Delphi 5

Inprise lover Delphi 5 færdig ultimo august måned i de 3 versioner, Enterprise til brug for store Client / Server løsninger, Professional til brug for mindre virksomheder, der ikke har brug for tilgang til de større database systemer og slutteligt Standard versionen til brug for privat-personer.

Blandt Delphi 5's mange nye features findes bl.a.


Presys er Inprise Partners hvorfor vi har haft Delphi 5 beta 3 til gennemsyn i ca. en måneds tid. Vi har kun gode ting at sige om Delphi 5, og hilser især supporten for MS SQL Server 7 og Oracle 8i velkommen. Delphi 5 suppleret med f.eks. Oracle 8i og Borland JBuilder 3 vil efter vores mening udgøre en god del af de fremtidige internet løsninger - Delphi 5 til Application Server delen med CORBA support, Oracle 8i (eller MS SQL Server 7) som back-end database og JBuilder 3 til brug for tynde klienter. Eftersom Inprise også har lovet JBuilder 3 til Sun Solaris og Linux vil JBuilder 3 nok også snart kunne ses som grundlaget for Application Server delen. JBuilder 3 har nemlig også support for de store database systemer, hvorfor den i større eller mindre grad kan erstatte Delphi 5, og dermed skabe en vis platforms-uafhængighed på såvel server- som klient-siden.

Hvis du vil vide mere om Delphi 5 kan du se Borland / Inprise egen
website, endvidere har InfoWorld skrevet et større review af Delphi 5. Dette kan findes her.

19-07-1999

Microsoft vinder Bristol-sagen

Efter to dages votering vandt Microsoft retsagen mellem Microsoft og Bristol. Ifølge kendelsen havde Microsoft ret til at sætte prisen 4 gange i vejret på sourcekoden til NT efter at en tidligere aftale udløb. Bristol's advokat havde i sit afsluttende indlæg sagsøgt Microsoft for $263 millioner (læs: Bristol sagsøger Microsoft for $263 millioner). Retsagen drejede sig om, at Bristol mente, at Microsoft uberettiget har ladet aftalen angående WIND/U løbe ud i sandet i 1997. Bristol sælger applikationen WIND/U, som kan portere applikationer fra Windows til Unix. Du kan læse mere om kendelsen her. Analytikere
mener ikke, at denne kendelse vil få betydning for Microsofts andre retssager.

19-07-1999

Intel's Pentium III priser falder 10-15%

Intel har besluttet at sænke priserne på Pentium III processoren med 10-15% i dag. De vil frigive en ny 600-MHz Pentium III d. 1. august. Du kan læse mere om Intel's planer her.
Selvom det går stærkt med udviklingen af nye processorer, mener forskerne ikke, at denne udviklingshastighed vil falde foreløbigt. I torsdags fortalte forskere om en ny type processorer, der er 100 milliarder gange hurtigere end en pentium-processor. De nye processorer benytter en teknik kaldet "logic gate". De er baseret på en krystalstruktur, som gør det muligt at programmere dem mere nøjagtigt end dagens processorer.

19-07-1999

Informix nye leder annoncerer Internetapplikationer

Informix nye leder Jean Yves Dexmier vil i denne uge på Informix's årlige konference, der denne gang afholdes i San Diego annoncere nye produkter, der skal understøtte deres databases adgang til Internettet. Til august vil der komme en opgradering af deres Dynamic Server kaldet Foundation 2000, som er en back-end database for e-handel og transaktionsbehandling. Den vil indeholde en Java Virtual Machine og understøtte COM. Informix vil også komme med en opgradering af deres datawarehouse-teknologi kaldet Red Brick Decision Server i 1999. Du kan læse mere om de nye produkter her.

19-07-1999

Red Hat planlægger at udstede 6 millioner aktier

Red Hat forventer at udstede 6 millioner aktier, som de vil sælge offentligt (læs: Red Hat går på børsen). De håber at få $10-12 pr. aktier. Det vil give dem en aktiekapital på ca. $60 millioner.

19-07-1999

Microsoft slår alle recorder på den amerikanske børs

Microsoft satte i fredags ny rekord på den amerikanske teknologibørs NASDAQ. Deres aktierværdi blev ca. $505 milliarder. Det skyldtes, at de ifølge en rapport måske vil udskille deres Internet-teknologi i en særskilt aktie. Du kan læse analytikeres mening her.

19-07-1999

Anmeldelse af Back Orifice

Presys har på det seneste skrevet en del om Back Orifice. Presys har fortalt, at appikationen er et tveægget sværd (læs: Er Back Orifice et tveæget sværd?) eller, som det hedder i sikkerhedsspog, en ægte trojansk hest. Denne
anmeldelse fra PCWeek beskriver, hvad Back Orifice kan, og hvorfor det kan være farligt at installere det. Det skyldes bl.a, at det kan gøre ethvert directory til et shared directory. Det kan bruges internt i en virksomhed til at. hacke andres PC'ere. Anmeldelsen beskriver også andre farlige faciliteter. Presys har tidligere fortalt, hvorledes man kan beskytte sig mod Back Orifice, men hvis du ønsker yderlige information kan de læse her.

16-07-1999

Virus fejlagtigt uddelt på DefCon

Upsss ! Kan man ikke finde på bedre, så er det næsten altid gangbart. Hackergruppen "Cult of the dead cow", der under DefCon uddelte en CD med BO2K (læs: Back Orifice frigivet under stor pomp og pragt) har i deres hastværk fået en anden utilsigtet virus - CIH Chernobyl - med på CD'en. Cult of the dead cow har hidtil benægtet at det var dem, der havde dummet sig, men de indrømmer her at de har skylden. De benægter dog, at virussen skulle være lagt på CD'en med vilje. En (formodentlig) virusfri version af BO2K kan nu downloades fra deres website.

16-07-1999

USA giver efter for kryptering

House Intelligence Committee (USA's sikkerhedsudvalg) har her torsdag foretaget nogle indrømmelser omkring deres ellers stærke love omkring export af krypterings-applikationer. For to år siden vedtog HIC, at alt krypterings-software skulle indeholde en såkaldt bag-dør, så myndighederne til enhver tid kunne læse krypteret materiale. Udviklere over hele verden har været meget imod en sådan lov, idet den både er dyr at udvikle og fordi den kan misbruges. Endvidere har bl.a. internet gjort loven svær at håndhæve, idet kontrollen med hvad der går ud og ind af landet nu ikke længere kan udføres på samme måde som fysiske pakker. Du kan læse mere om sagen her.

16-07-1999

Oracle 8i benyttes ikke til Internettet i USA

Presys har skrevet en del om Oracle 8i's Internet muligheder (læs: Anmeldelse: Oracle8i er et 'must have'). Det viser sig nu ifølge CNet, at de fleste brugere indtil nu ikke benytter disse faciliteter. De opgraderer til Oracle 8i på grund af den bedre performance. Du kan læse mere her.

16-07-1999

Microsoft vil benytte Apache

Inrtil nu har mange virksomheder med undtagelse af Microsoft benyttet åben-kode produktet Apache som webserver. Blandt de virksomheder, der benytter Apache er IBM (læs: Forbedring af IBM's WebSphere server). Men nu har Microsoft annonceret, at de også vil benytte Apache. Microsofts ISS benyttes af 22%, medens Apache benyttes af 56%. Microsoft vil benytte Apache i forbindelse med deres personal home pages. Du kan læse mere her.

16-07-1999

Nyt GUI til Linux

Xi Graphics frigiver den sidste version af deres GUI til Linux. De håber, at det vil fremme Linux samtidigt med, at det vil gøre Linux mere mainstream. Det nye GUI vil give Linux en brugergrænseflade, der ligner det, som bl.a. IBM tilbyder på Unix. Du kan læse mere her.

16-07-1999

Er Back Orifice et tveæget sværd?

Presys har skrevet en del om Back Orifice 2000 (BO2K) (læs: Mere om Back Orifice). Denne artikel fra ZD Net fortæller, at den nye åben-kode version ikke blot er et nyttigt program, men at det kan bruges ganske ondskabsfuldt. Artiklen advarer systemadmistratorer mod BO2K.

16-07-1999

Microsoft tilbyder gratis PC'ere

Microsoft vil ligesom mange andre virksomheder i USA tilbyde en gratis PC, hvis man opkobler sig til deres website. Hvia man betaler for en tre-årig opkobling år til Microsoft Network (MSN) Internet Access vil man gratis få a 400-MHz PC fra Lan Plus. Du kan læse mere her.

15-07-1999

Kongres høring om ICANN

Høringen kommer efter at flere grupper i sidste måned gjorde opmærksom på at ICANN (læs: ICANN kommer med retningslinier for domænenavne) planlægger at opkræve et gebyr for Internet adresser (læs: Webdomæne politik). Kongressen er interesseret i at finde ud af hvilke beføjelser ICANN har, hvem der har givet dem beføjelserne, og hvor meget kontrol ICANN har med Internet adresser. Læs mere her.

15-07-1999

Lucent annoncerer trådløs overførsel af data med høj hastighed

Lucent, der verdens største producent af telekommunikationsteknologi annoncerer, at de både til lands, havs og gennem luften ved at benytte lasere, forstærkere og modtager på tagene kan transmittere stemme, data og videosignaler. Du kan læse mere her.

15-07-1999

Timeline svarer Microsoft

I går skrev Presys om, at Microsoft vil anlægge sag (læs: Microsoft anlægger sag mod Timeline) mod softwarehuset Timeline, der fremstiller finansrapporteringssystemer. Microsoft havde aftalt med Timeline, at de har ret til at benytte Timeline's patenter. Senere ville Timeline ikke anerkende, at også Microsoft's kunder har ret til at bruge patentet. Timeline har nu svaret, at aftalen med Microsoft siger, at slutbrugere gerne må bruge deres patenter, men at visse tredieparts softwarehuse ikke må benytte deres teknologi gennem en sublicens fra Microsoft. Du kan læse mere her.

15-07-1999

Bristol sagsøger Microsoft for $263 millioner

I retssagen mellem Microsoft og Bristol (læs: Microsoft forsøgte at få Bristolsagen afvist som ubegrundet) afsluttede Bristol's advokat sit indlæg med at sagsøge Microsoft for $263 millioner. Retssagen har drejet sig om, at Bristol anklager Microsoft for at have ladet aftalen angående WIND/U løbe ud i sandet i 1997. Bristol sælger applikationen WIND/U, som kan portere applikationer fra Windows til Unix. Bristol siger, at Microsoft afbrød samarbejdet med Bristol, fordi Microsoft mente, at WIND/U kunne øge interessen for Unix. Microsoft's advokat beskyldte Bristol for at være for grådig i en sag, som Microsoft havde forsøgt at bilægge på en fair måde. Du kan læse mere her. Denne retssag kan blive den første af Microsoft's tre retssager, som finder sin afgørelse.

15-07-1999

Communicator 5 vil indeholde Java

Sun har annonceret, at AOL's nye version af Communicator dvs. Communicator 5.0 vil indeholde en del funktionalitet udviklet i Java 1.2. Samtidigt siges åben-kode projektet Jazilla, der er en webbrowser udviklet i Java, at gå hurtigt fremad. Det meste af Jazilla's kode og design er baseret på Mozilla (læs: Mozilla fylder snart et år), der også går fremad. Mozilla har også forskellige funktioner udviklet i Java. Du kan læse mere om de forskellige browsere, der benytter Java her.

15-07-1999

Merced kommer i dette kvartal

Intel siger, at deres nye 64-bit processor Merced følger tidsplanen, og at den vil komme på gaden i dette kvartal. Udtalelserne fulgte efter aflæggelse af deres regnskab for andet kvartal (læs: Intel's resultat skuffede).

14-07-1999

Internet Explorer 5.0 har et sikkerhedshul

Internet Explorer 5.0 indeholder som standard ActiveX kontrollen DHTML. Denne kontrol bruges til udvikling af hjemmesider med grafisk indhold. Desværre indeholder DHTML et sikkerhedshul, der gør at de websites der besøges (hjemmesiderne) kan få mulighed for at læse filer fra den besøgendes egen harddisk. Filen som skal "stjæles" fra brugeren skal man dog kende navnet på, men i disse standardiseringstider, hvor alle kører samme typer af programmer er mange filnavne ofte kendt af enhver. Microsoft har udviklet en patch til IE 5.0, den kan man finde her. Bemærk: selvom du bruger IE 4.0x kan du godt have DHTML kontrollen alligevel. Den følger blot ikke med som standard.

14-07-1999

Ny type mus ?

Det kan lyde som en april-snar, men det er det absolut ikke. På et australsk universitet har man haft flere forsøg igang med udvikling af metoder til styring af musen ved hjælp af brugerens øjenbryn. Ideen var i første omgang at hjælpe handicappede, der ikke selv kunne håndtere en standard mus, men metoden kan også bruges til at afhjælpe de tiltagende skader ved brug af en standard mus. Styring af musen via øjenbrynene foregår meget simpelt via et par bevægelsesfølsomme "briller" - løft begge øjenbryn for at flytte musen opad, sænk dem for at flytte nedad. Vip med det ene øjenbryn for at bruge musetasten (klikke). Eneste problem bliver så at man ikke længere kan sende hemmelige signaler til sekretæren. Du kan læse mere om forsøget her.

14-07-1999

Sun's Jini i det mobile

Sun er ved at starte en større promovering af deres Jini teknologi (læs: Suns Jini kommer på gaden). I det hastigt voksende marked af håndholdte pc, mobiltelefoner etc. især i den unge del af befolkningen vil Sun gerne have en fod ind. Sun udtaler, at de ikke længere ser netværk som stationære enheder, men mere som mobile enheder. Du kan læse mere om teknologien her.

14-07-1999

Red Hat slutter ny alliance

Red Hat har aftalt med undervisningsfirmaet Global Knowledge Inc., at de skal stå for undervisningen af et certificeringskursus for Linux administratorer. Red Hat siger, at undervisningen ikke skal fokusere specielt på Red Hat's Linux-version, men mere generelt på Linux. Undervisningen vil starte til september i USA og Canada. Det bliver muligt at følge undervisningen i 15 byer. Du kan læse mere
her.

14-07-1999

Microsoft anlægger sag mod Timeline

Microsoft vil anlægge sag mod softwarehuset Timeline. Microsoft havde aftalt med Timeline, at de har ret til at benytte Timeline's patenter. Senere ville Timeline ikke anerkende, at også Microsoft's kunder har ret til at bruge patentet. Dette mener Microsoft er et brud på aftalen. Timeline vil ikke kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

14-07-1999

Intel's resultat skuffede

Intels fortjeneste for 2. kvartal blev $1.7 milliard. Fortjenesten steg 49%, da fortjenesten var $1.2 milliard i andet kvartal 1998. Omsætningen for andet kvartal blev $6.75 milliard. Analytikere havde forventet en omsæting på $6.9 milliard, hvorfor Intel's ellers gode resultat skuffede. Omsætningen steg 14% i forhold til året før, hvor omsætningen var $5.9 milliard. Du kan læse mere her.

13-07-1999

Glem pinkoden !

Det er ikke normalt at få en sådan opfordring. Normalt går vi rundt med alverdens billeder i hovedet for at huske på vores pinkode, men indenfor en kort årrække vil det være en saga blot.
De større banker vil, i løbet af få måneder, starte op med forsøg med en ny type pengeautomat, der som erstatning til pinkoden, vil kunne lave genkendelse af en person baseret på dennes iris (øjet). Ydermere vil det blive fulgt op af talegenkendelse, så man ikke længere skal taste det ønskede beløb, men blot sige det.
Ifølge videnskaben vil iris verification sikre at det er den rette person der hæver, idet der kun vil være én ud af 10 milliarder muligheder for at to personer skulle have samme iris-karakteristika. Eftersom der foreløbig er under 6 milliarder på jorden vil der altså være megen lille sandsynlighed for misbrug.

13-07-1999

Ny liv til din gamle PC

Hvis du ikke allerede har sat din gamle 386sx/20 ud til skraldemanden, så hiv den endelig frem af gemmerne igen. Et firma ved navn NewDeal annocerer at de i nær fremtid vil tilbyde applikationer, der kan køre på en gl. maskine - helt ned til 80286, med kun 10 MB harddisk og 640 KB ram. Applikationerne er rettet mod internet, hvor surfing, e-mail og chat'ing er hovedbestanddelene, men der fåes også en office pakke der bl.a. indeholder en fuld grafisk tekstbehandler. Systemerne er kompatible med DOS / Windows filsystemet, så man kan altså overføre filer mellem den gamle og den nye PC. NewDeal forventer meget af deres løsning, som de siger "Markedet for gl. PC'ere er ikke et uddøende marked - tværtimod". Du kan læse mere om priser etc. her.

13-07-1999

Bilkøbere handler via internet

Iflg. en amerikansk undersøgelse tyer flere og flere - både første og andengangs - købere af såvel nye som brugte biler til internet som udgangpunkt for deres køb. Gennem det sidste år er der sket en fordobling af disse internet-købere. En stor del af grunden ligger i, at internet kan bruges til at få et godt overblik over mærker, modeller, priser etc. inden man så går til forhandleren og køber. Især i brugtvognsmarkedet er det vigtigt for køberen at kunne få et overblik over alternative bilers stand og udseende inden køb. For aviser og lignende, der hidtil har stået for hovedparten af annonceringen vedr. biler betyder dette et stort tilbageslag. I amerika har aviserne dog allerede taget modskridt, idet flere har allieret sig og dannet www.cars.com, der netop skal supplere avis-annoncerne med billeder og uddybende oplysninger. Du kan læse mere om emnet her.

13-07-1999

Privatlivets fred på internet

Def Con, hackernes konference i Las Vegas, er nu i fuld gang, og kaster derfor en del information af sig. En af talerne ved Def Con er Austin Hill fra Zero Knowledge Systems, der er fortaler for privatlivets fred på internet. Hill mener at internet er blevet bygget op på den forkerte måde. Det er for nemt for myndigheder - og private firmaer - at gå direkte til "den skyldige" når internet har været mellemmand. Internet er ikke et anonymt sted, det er et sted hvor 99 % af brugerne bliver gjort til kriminelle, blot fordi 1 % er det. Han hentyder her igen til hvor nemt det er for myndigheder etc. at få oplysninger om bestemte brugeres færd på internet - f.eks. via ISP'erne (internet udbyderne).
Zero Knowledge Systems vil derfor i nær fremtid kunne tilbyde et system hvor deres brugere kan benytte internet som det en-vejs spejl, det ifølge Hill burde have været, man skal kunne se ind i nettet - men ikke ud på brugeren. Zero Knowledge Systems lover via kryptering og anonyme adresser at brugeren ikke vil kunne genkendes i hans færd på internet - end ikke Zero Knowledge Systems servere kan i tilfælde af lovbrud bruges til at finde frem til en tidligere bruger. Du kan læse mere
her.

13-07-1999

Back Orifice frigivet under stor pomp og pragt

Back Orifice (læs: Mere om Back Orifice) blev frigivet under stor pomp og pragt på Def Con 7 (læs: Hackernes årlige møde i Las Vegas). Technomusikken gjaldede medens Grandmaster Ratte annoncerede Back Orifice. Medlemmer af Cult of the Dead Cow (cDc) hilste publikum medens videoskærmen viste billeder af bl.a Mao. Du kan læse mere her.

13-07-1999

Novell støtter XML

Som forventet (læs: Novell - XML integreres med NDS) annoncerede Novell, at de vil skifte strategi
med hensyn til adgang til data via directories. De vil benytte Extensible Markup Language (XML) til at få adgang til data. Det nye DirXML skal give applikationerne mulighed for at se data fra mange diretories. Du kan læse mere her

13-07-1999

IBM vil opgradere DB2 OLAP Server

For at give mulighed for større fleksibilitet for online analytical processing (OLAP) analyser vil IBM i næste uge introducere deres nyeste version af DB2 OLAP Server. Den understøtter både relational og multidimensional data. Du kan læse mere her.

12-07-1999

Intel's Merced eller McKinley ?

Allerede inden Intel's nye IA64 chip - Merced - er klar til produktion har markedet reageret en kende negativt på chip'en. Merced betegnes her som et springbræt til næste generation af IA64 chip'en - foreløbig med kode-navnet McKinley. Både IBM og HP - som begge har IA64 teknologien i produktion - satser på McKinley frem for på Merced. Intel forsvarer sig med at IA64 Merced er ved at blive understøttet af flere operativsystemer - herunder Windows NT, samt at det er med IA64 Merced som med enhver ny teknologi - de(n) første vil altid blive en prøveklud. Du kan læse mere her.

12-07-1999

Hacking hackers

Her i disse aktuelle hacker tider (læs: Back Orrifice kommer nu til Windows 2000) har en europæisk hacker gruppe ved navn ADM Group skaffet sig adgang til hacker konferencen DefCon's hjemmeside. ADM Group har bl.a. indføjet teksten (oversat) "Kan du ikke deltage i DefCon ?, Ingen problem - Delta Airlines vil meget gerne sælge dyre business class billetter til det dobbelte af deres værdi".
Jeff Moss, der er arrangør af DefCon, udtaler, at han finder indslaget morsomt og tolker det i den retning, at den europæiske grupper blot er sure over at DefCon afholdes i USA, hvorved europæiske hacker grupper får en dyr tur hvis de vil deltage. Han siger endvidere, at ADM Groups overtagelse af DefCon's hjemmeside kun kunne ske, fordi han selv i den periode det skete var i færd med at beskytte en anden hacker gruppes hjemmeside. Du kan læse mere her.

12-07-1999

Cult of Dead Cow kræver $1 million samt en Monster Truck

Cult of Dead Cow har sagt at de kræver $1 million samt en Monster Truck for at udlevere koden til Back Orifice 2000 (BO2K). Du kan læse mere om debatten om BO2K her.
Denne artikel fra Wired fortæller om, hvad der sker på hacker komgressen DefCon 7 i Las Vegas. Kongressen forventes at få 6000 deltagere. Du kan se Def Con 7's website her.

12-07-1999

Novell - XML integreres med NDS

Novell forventes at bekendtgøre, at de vil integrere understøttelse til XML i deres Novell Directory Services (NDS) i denne uge. I sidste uge købte Microsoft (læs: Microsoft køber directory-firma) ZoomIt for at få et metadiretory til deres Active Directory. På det seneste har der også været en del diskussion om specifikationerne til XML. Microsoft har bl.a. ikke ville sponsere XML.org.

12-07-1999

Inprise melder ud om tab i 2. kvartal

Inprise melder om tab på 17-22 cent pr. aktie for andet kvartal i 1999. Eftersom Inprise aktier har ligget omkring 3,5 - 5 dollar det sidste halve års tid er dette altså et væsentlig tab. I forudsigelsen indgår ikke de 100 millioner dollar som Microsoft har skudt i Inprise med henblik på at understøtte udviklingen af Windows 2000 (læs: Microsoft investerer $125 millioner i Inprise).
Inprise forklarer tabet med en længere omsætningshastighed på deres produkter end de havde budgetteret med, samt deres skift af administrerende direktør først på året. Her overtog Dale Fuller fra Del Yocam.

09-07-1999

Mere om Back Orifice

I går skrev Presys (læs: Back Orrifice kommer nu til Windows 2000), at the Cult of the Dead Cow (cDc) atter i år i forbindelse med den årlige hackerkongres DEF CON har annonceret en ny og 'forbedret' version af virusen Back Orifice (Bo2k). Infoworld har talt med en repræsentant fra cDc, som fortæller om Bo2k. Du kan læse mere om Bo2k på denne website som er oprettet af cDc.
Microsoft har også oprettet en website hvor de advarer stærkt mod at downloade Bo2k, hvilket Presys kan støtte, da fremmede kan få adgang til din maskine via Bo2k, der er en såkaldt trojansk hest.

09-07-1999

CodeWarrior til Linux

I slutningen af juli vil SuSE udsende en Linux version af Metrowerk's CodeWarrior. Det bliver dermed lettere at udvikle til Linux. Du kan læse mere her.

09-07-1999

Interview med en hacker fra LOpht

I forbindelse med den årlige hackerkongres DEF CON 7, der starter på mandag i Las Vegas har ZDNet interviewet Mudge, der er en såkaldt 'white hat' hacker. Han er medlem af LOpht (læs: Sikkerhedsproblemer i Microsofts ASP). Han fortæller bl.a. i interviewet om forskellen mellem 'white hat' hackere og 'black hat' hackere. 'White hat' hackere ønsker at forbedre sikkerheden på Internettet, medens 'black hat' hackere ønsker at trænge ind i fremmede systemer. 'Black hat' hackere kaldes også crackers. Du kan læse interviewet her.

09-07-1999

Den digigtale klassedeling vokser i USA

Det amerikanske U.S. Department af Commerce har udgivet en undersøgelse kaldet 'Falling Through the Net', der viser,at 40% af alle amerikanske hjem har en PC, og at 25% har adgang til Internettet. Undersøgelsen viser, at spanksktalende og sorte mindre end halvt så ofte har adgang til Internettet i hjemmet. Det samme gælder for familier på landet. Du kan læse rapporten her.
Presys har tidligere skrevet om en tilsvarende dansk undersøgelse (læs: 740.000 danske familier har adgang til Internettet i Danmark).

09-07-1999

Inprise vil sælge PrismeTech's OpenFusion

Inprise har aftalt med PrismeTech, at de skal får licens på OpenFusion, samtidigt med at de vil sælge OpenFusion. OpenFusion er en samling CORBA-teknologier (læs: Open Group vil komme med nye CORBA-specifikationer), som skal integreres med Inprise's Visibroker Object Request Broker (ORB). Du kan læse mere om aftalen her.

08-07-1999

Microsoft køber directory-firma

I går skrev Presys, at IBM og Novell er blevet enige om at ville samarbejde om netværksstandarder (læs: IBM og Novell vil samarbejde om netværksstandard). De vil oprette en fælles organisation kaldet Directory Interoperability Forum. Oracle og Lotus støtter også denne organisation. Som svar på dette og for at støtte Active Directory (læs: Anmeldelse af Windows 2000 (NT 5.0) beta 2) i Windows 2000 købte Microsoft i går Zoomit, som fremstiller meta directories. Microsoft forventer, at Zoomit's teknologi vil gøre det muligt at bruge Active Directory i virksomhederne. Zoomit's Via 2.0 kan hjælpe bruger med at administrere data, der ligger udenfor et directory i f.eks. applikationer og databaser. Du kan læse mere om de to konkurrerende grupper her.

08-07-1999

Lotus Linuxplan for Domino

Lotus har allerede tidligere fortalt, at Domino vil komme til Linux (læs: Lotus overvejer Linux). Nu kommer Lotus med flere detaljer. Domino 5.0.3 til Linux vil komme ultimo 1999. Fra et brugersynspunkt vil den ligne en hvilken som helst anden Dominoserver. Linuxversionen vil have indbygget understøttelse af Oracle 8.0x og DB2. Du kan læse mere om andre detaljer her.

08-07-1999

Anmeldelse af SQL Anywhere til Linux

Infoworld skriver i denne anmeldelse af Sybase's SQL Anywhere Studio 6.0.2 til Linux, at den er foran de andre konkurrenter som Oracle. Den kan administrere mobile og embedded data. Man kan derfor administrere replikerede data. SQL Anywhere indeholder en Javaversion af Sybase Central, der er et grafisk værktøj til administration. Infoworld testede SQL Anywhere på Red Hat's 5.2 (læs: Test af Red Hat Linux 5.2).

08-07-1999

Back Orrifice kommer nu til Windows 2000

Med vanlig sans for PR har the Cult of the Dead Cow (læs: Hacker trækker krigserklæring tilbage) igen i år i forbindelse med den årlige hackerkongres DEF CON (læs: Hackernes årlige møde i Las Vegas) annonceret en ny og 'forbedret' version af virusen Back Orifice(læs: Nu truer nye bagdør's vira). Den nye version skal især ramme større virksomheder, der bruger NT. Den nye version er modulært opbygget, således at andre hackere kan 'forbedre' virusen. Oplysningen stammer fra CNN og du kan læse mere her.

08-07-1999

Microsoft taber igen til Caldera

Caldera anklager Microsoft for at være skyld i tab for over §1 milliard i de tidlige 1990'ere.Caldera siger at deres tab skyldes at Microsoft udnyttede sin (læs: Caldera har offentliggjort dokumenter med Microsoft). Microsoft forsøgte at få afvist sagen fordi tabene er sket udenfor USA. Dommer Benson sagde at Microsoft påvirkede et globalt marked, og at sagen derfor ikke kunne afvises. Læs mere her . Microsoft har tidligere forsøgt at få sagen afvist uden held (læs: Microsoft ønsker tvisten med Caldera stoppet).

08-07-1999

Ingen penge bag Microsoft's støtte til standardisering af XML

I sidste måned trådte Microsoft ind i Oasis (læs: Flere stridende XML-organisationer med egne websites), der er en non profit organisation til støtte for XML. Bl.a. IBM, Oracle og Sun er medlemmer af organisationen. Men indtil videre har Microsoft mere været med af navn end gavn ifølge Forrester Reseach da de ikke har sponsoret Oasis website XML.org xml.org. Microsoft siger dog selv, at det er for tidligt at binde sig til XML.org, og at de vil se, hvad Oasis gør med XML.org. Microsoft har selv for nyligt åbnet en website for XML . Du kan læse mere om deres website her (læs: Flere stridende XML-organisationer med egne websites).

07-07-1999

Mere om Microsofts nye Windows kaldet Neptune

I går skrev Presys om Microsofts nye Windowsversion kaldet Neptune (læs: Den nye Windows kaldet Neptune baseres på NT) . Neptune er beregnet til hjemmet. Den vil indeholde understøttelse til video, digital og analog TV. Den vil indeholde DVD RAM-lager, således at den vil yde en god performance. Microsoft vil også forsøge at få trediepartsleverandører til at udvikle software til f.eks. 'Game PC'. du kan læse mere her.

07-07-1999

IBM og Novell vil samarbejde om netværksstandard

IBM og Novell er blevet enige om at ville samarbejde om netværksstandarder. De vil oprette en fælles organisation kaldet Directory Interoperability Forum. Denne organisation skal samordne deres directorystandarder. Novell har på det seneste kørt kraftigt frem med NDS (læs: IBM og Novell vil samarbejde). IBM har også en egenudviklet standard. De vil i fællesskab øge udviklingen af grænseflader. Du kan læse mere om hensigten med deres samarbejde her.

07-07-1999

Hackernes årlige møde i Las Vegas

Hackerne vil i næste uge holde deres årlige kongres DEF CON. Presys skrev om DEF CON 6 sidste år. Den nye kongres kaldes DEF CON 7. Udover hackere deltager også sikkerhedseksperter, jurister og sikkerhedstjenester. Konferencen vil kunne ses på Web-TV, og Presys vil komme med en henvisning når adresse og tid bliver offentliggjort. Denne artikel
fortæller, hvad der er sket det sidste år. F.eks. er Det Hvide Hus (læs: Har hachere angrebet Det Hvide Hus' website?) og New York Times blevet angrebet. Der er også kommet stadig farligere vira som WormZip og Melissa (læs: Hvem står bag Melissa).

07-07-1999

Standard for datatransmission med stor hastighed på plads

En standardiserings organisation under FN har godkendt en samling standarder for højhastighedsdatatransmission over telefonnettet. The International Telecommunications Union (ITU) er kommet med et komplet sæt af standarder for asymmetric digital subscriber line (ADSL). Med ADSL vil transmissions-hastigheden til forbrugerne blive 1.6 megabits pr. sekund. I øjeblikket er hastigheden oftest max. 56.000 bits pr. sekund. Den fulde standard vil kunne transmittere 7 megabits pr. sekund. Det forventes, at 2 millioner bruger vil være koblet op til den nye standard i år 2001. Denne standard vil virkeligt sætte skub i Internetudviklingen. Du kan læse mere her.

07-07-1999

Tarifpolitikken for Internetadgang i Europa er hindring for Internetudviklingen

Denne artikel fortæller om tarifpolitikken for opkobling til Internettet i Europa. Den viser, at selvom mange taler om gratis Internetopkobling, er det kun ganske få steder, hvor det er en realitet. Den siger, at Europas tarifpolitik, hvor abonnenterne betaler pr. minut, hindrer en virkelig udbredelse af nye teknikker som Web TV. Den mener, at det er nødvendigt at ændre tarifpolitikken. En forbedring af transmissionstiden (læs: Standard for datatransmission med stor hastighed på plads) vil også skubbe på udviklingen af Internetudviklingen.

07-07-1999

IBM reviderer licenspolikken for åben-kode

IBM vil ændre deres licenspolitik for åben-kode (læs: IBM støtter Internetstandard for finanstransaktioner), således at den kommer mere i oversensstemmelse med åben-kode bevægelsen. De vil fremlægge deres IBM Public Source License for Open Source Initiative. Du kan læse mere om IBM's nye initiativ her.

07-07-1999

Mere om Linuxdebatten

Presys har på det seneste bragt debatten mellem Metcalfe og Petreley (læs: Svar på Bob Metcalfe's artikel om Linux).Hvis du ønsker, at se hvorledes man kan forsvare Linux, kan du læse her.

06-07-1999

Er portaler ved at miste deres magi?

Efterhånden som Internetbrugerne blive mere rutineret vil de selv kunne finde de bedste websites indenfor det område, som interesserer dem. Det kan blive en alvorlig sag for portalerne. I en undersøgelse foretaget af Nielsen/Netratings Inc. viser, at væksten af besøgende til portaler som Yahoo!, Excite@Home er faldende. De er 'kun' vokset med 5% fra marts til maj. Du kan læse mere her.

06-07-1999

740.000 danske familier har adgang til Internettet i Danmark

Danmarks statistik har foretaget en ny undersøgelse af antallet af familier med adgang til Internettet. På 2 år fra 1997-99 er antallet firedoblet fra 167.000 til 740.000. Undersøgelse fortæller også, hvor mange der planlægger adgang til Internettet. Undersøgelsen viser en stor spredning aldersmæssigt. Kun 14-15% af personer under 56 år har ikke adgang til Internettet overhovedet, medens det tilsvarende tal for 56-74 årige er 58%. Du kan læse mere her.

06-07-1999

170% vækst i den danske Internetbranche

Børsen har undersøgt væksten i den danske Internetbranche. Undersøgelsen omfatter virksomheder indenfor følgende områder: Bannere, domæneregistrering, e-mail, gratistjenester, Internet/netværkscaféer, Internetudbydere, webdesign og webhotel. Undersøgelsen omfatter derfor ikke mere tunge områder, som udvikling af Internetapplikationer i Java og tilsvarende sprog med adgang til virksomhedens strategiske databaser og ældre applikationer, som Presys beskæftiger sig med. Undersøgelsen viser, at firmaer indenfor ovennævnte områder havde en samlet vækst på 540 millioner kroner i 1999. Der er en vækst på 170% siden 1997. Undersøgelsen viser også, at hos de virksomheder, der er vokset mest med hensyn til antal af medarbejdere siden 1997, har væksten været 225%. Disse virksomheder forventer at have 785 ansatte inden år 2000. Undersøgelsen viser også, at det er ung branche. Af de knap 350 virksomheder, der deltog i undersøgelsen, er kun 12% stiftet før 1995. Udviklingen foregår dog langsommere i Danmark end i Sverige. Ifølge en tilsvarende undersøgelse i Sverige omsatte 500 virksomheder for 3,5 milliarder svenske kroner i 1998. Dette tal vil stige med 300% i 1999 til 11 milliarder svenske kroner.

06-07-1999

Anmeldelse af åben-kode applikationer

PC Week har anmeldt forskellige åben-kode applikationer. Produkter er Apache 1.3, FreeBSD, Linux 2.2, Mozilla, Perl og Samba. Du kan læse anmeldelserne her. Presys har tidligere bragt anmeldelse af bl.a. Linux (læs: Anmeldelse af Linux til PC'ere). Apache vil blive en del af nonprofit organisation. Den nye organisation kaldet Apache Software Foundation vil yde organisatorisk, juridisk og finansiel støtte til forskellige projekter. Internet-servere Apache har en større markedsandel end konkurrenten fra Microsoft, Internet Information Server. Ifølge Netcraft har Apache 22% af markedet. IBM bruger Apache (læs: Forbedring af IBM's WebSphere server), og de vil yde programmørstøtte til organisationen. Sun vil sørge for at Java Server Pages (læs: Sun's specifikationer for application servers) kommer til Apache.

05-07-1999

Sybase retter bug i PowerBuilder 7.0

En bug I PowerBuilder 7.0 gjorde, at PowerBuilder beslaglagde ca. 12 MB memory i løbet af ca. 10 minutter ved brug af Script Painter. Efter længere tids diskussion om fejlen er Sybase nu kommet med en patch. Den kan downloades her.

05-07-1999

Den nye Windows kaldet Neptune baseres på NT

Microsoft vil inden længe komme med den første betaversion af en forbrugerversion af Windows baseret på NT inden længe. Selve versionen er planlagt at komme til april 2001. denne version vil ikke bygge på DOS men NT. Den vil benytte Wintone som vil gøre PC'en selvopdaterende. Det svarer til Sun's WebTone. Du kan læse mere om Neptune her.

05-07-1999

Bob Metcalfe's svar i Linux-diskussionen

Bob Metcalfe siger i dette svar på kritikken af hans tidligere artikel om Linux (læs: Svar på Bob Metcalfe's artikel om Linux), at han bebrejder sig selv for at have brugt for billige argumenter i diskussionen NT vs. Linux. Men han står stadig fast på, at Linux ikke vinder denne match. Du kan her læse hans argumenter for, at NT vil vinde.

05-07-1999

Ny version af Internetprotokollen

Der vil i denne uge blive startet en kampagne for den nye version af Internet Protocol, Version 6 (IPv6). IPv6 vil rette bl.a. problemerne med manglende muligheder for øgning af Internetadresser. Mere end 20 store telekom- og IT-virksomheder vil stå bag den nye protokol. Du kan læse mere her.

05-07-1999

Linux-industrien vs. Linux-miljøet

I denne artikel siger Russel Pavlicek, der bl.a. har talt for Linux indenfor Compaq og Digital siden 1995 og nu arbejder med Compaq's Linux, at det er nødvendigt at Linux-industrien vokser uden at man skærer rødderne bort. Dvs. at det er nødvendigt, at Linux-miljøet stadigt eksisterer samtidigt med at Linux-industrien vokser.

05-07-1999

Licenssag mod WordPerfect

Firmaet Advanced Software har anlagt sag mod Corel. De siger, at WordPerfect krænker deres patentrettigheder. De siger, at de i 1989 og atter i 1998 tog patent på sammenligning af modificerede dokumenter via split-screens. Corel siger, at deres advokater se på sagen. Du kan læse mere
her.

05-07-1999

NSI's website udsat for hacking

Network Solutions Inc. (NSI), der er førende på verdensplan for udstedelse af domænenavne, er blevet udsat for et hacherangreb. Brugere som ville besøge deres website blev henvist til konkurrenter som CORE og ICANN (henvisning). Du kan læse mere her.

02-07-1999

Interview med Robert Young fra Red Hat

Business Week har interviewet den 45-årige leder leder af Red Hat Robert Young. Han fortæller bl.a. i interviewet, at Red Hat er opkaldt efter partneren Marc Ewings Cornell Lacrosse-team cap, som han arvede fra sin bedstefar. Han fortæller også om Red Hat's første år og om forholdet til Microsoft.

02-07-1999

USA lemper restriktioner for salg af PC'ere

Clintons administration sagde i går, at de ville lempe restriktionerne for salget af PC'ere til lande som Indien, Kina og Rusland. PC-leverandørerne må sælge PC'ere, der kan klare indtil 6,5 milliarder instruktioner i sekundet, uden at skulle have tilladelse. Du kan læse mere her.

02-07-1999

Microsoft frigiver ny version af Windows 2000

Microsoft er blevet færdig med at teste koden til de første betaversioner. De vil derfor nu komme med den første kandidatversion af Windows 2000. Efter flere ændringer af frigivelsestidspunktet for den endelige version ser det nu til at blive ultimo 1999. Den nye version er begyndt at komme ud til betatestere.

02-07-1999

Microsoft kommer med NT/Unix bro

Bill Gates fortalte i onsdags, at Microsoft er tæt på en betaversion af NT Services for Unix (SFU) version 2. SFU kan forbinde NT med Unix. Den første version er baseret på kode fra Intergraph Corp. Den kom i marts. Den næste version vil ifølge Microsoft blive betydeligt mere integreret, og den vil indeholde migrationsværktøjer. Du kan læse mere her.

02-07-1999

Langsomme downloads koster $4 milliarder om året

I en undersøgelse foretaget af Zona Research siges det, at det koster $4,35 om året, at det tager for lang tid at downloade artikler, sider etc. fra Internettet. De langsomme downloads skyldes hovedsageligt dårlige modems og langsomme websites. Du kan læse mere her.

02-07-1999

De nye nyhedssteder overtager læsere

Steve Yelvington, der chefredaktør på Cox Interactive Media i USA fortalte på en Netmedia konference i London, at de nye websites som Slashdot.org vinder stadig flere læsere. I forbindelse med salget af Slashdot (læs: Slashdot solgt til Andover.Net) kom det frem, at Slashdot havde ca. 2.500000 besøgende om måneden. Merrill Brown, der er chefredaktør på MSNBC, sagde at vi kun har set overfladen i nye fortæller teknikker. Internettet vil ændre journalistikken kraftigt i de kommende år. Du kan læse mere her.

02-07-1999

Microsoft har købt svensk GMS-selskab

Microsoft har købt det svenske GMS-selskab Sendit. Ifølge Mats Wennberg, der er leder af Microsoft Norden, skyldes købet, at Microsoft har erkendt, at Norden er den 'trådløse dal' i verden. Norden har den største erfaring og kompetence indenfor trådløs kommunikation. Du kan læse mere her.

01-07-1999

Europa får Internet kabler

Interoute Telecommunications annoncerede i går at de vil lægge lysleder kabler mellem 70 byer i 17 europæiske lande. Netværket vil blive 21000 km langt. Målet er at tilbyde firmaer i Europa den samme service, pris og hastighed på Internettet som er standard i USA. Det enorme netværk vil ændre priserne for båndbredde i Europa (læs Bredbåndsnet vil kickstarte Internettet), lover Ohad Finkelstein, direktør for Interoute. Læs mere her. Også andre firmaer er i gang med at lægge kabler til Internet mellem Europæiske lande.

01-07-1999

Apache omstrukturerer

Producenterne af den kendte Apache HTTP server har annonceret at de danner et aktieselskab. Apache Software Foundation vil være et nonprofit firma, der tilbyder en organiseret struktur og finansiel hjælp til åben-kode baserede Apache projekter. Firmaet vil også sørge for advokathjælp til samme. Læs mere her.

01-07-1999

Gates: Wintel vil få bedre performans end Unix

Bill Gates lover at Wintel workstation arkitektur vil give bedre performans til lavere pris end noget man kan finde i Unix verden. Samtidig lovede Gates en betaversion af Windows Services for Unix 2.0 indenfor de næste 14 dage. Craig Barret fra Intel reklamerede for den kommende IA-64 arkitektur, og Bill Gates lovede at Windows 2000 vil understøtte den. Ifølge Gate vil Windows 2000 udkomme senere i år. Læs mere her.