Home Email Email
oktober 1999


 

Nyheder for oktober 1999

Nyheder for uge 43 (25-10-1999 - 31-10-1999)

Nyheder for uge 42 (18-10-1999 - 24-10-1999)

Nyheder for uge 41 (11-10-1999 - 17-10-1999)

Nyheder for uge 40 (04-10-1999 - 10-10-1999)

Nyheder for uge 39 (27-09-1999 - 03-10-1999)

29-10-1999

Inprise's underskud mindre end forventet

Inprise's underskud i 3. kvartal blev mindre end forventet bl.a. fordi Inprise fik hold på omkostningerne. Underskudet var $2,9 millioner før salget af aktier i Starfish Software. Inprise's omsætning blev $45,7 millioner, hvilket var et fald fra $47,9 millioner. Microsoft investerede for ca. 4 måneder siden (læs: Mere om Microsoft's investering i Inprise) $100 millioner i Inprise samtidtigt med at de købte 10% af deres aktier. Inprise har lige sendt Delphi 5 (læs: Anmeldelse: Delphi 5) på markedet. Du kan læse mere her.

29-10-1999

IBM vil købe 300.000 Windows 2000 til internt-brug

IBM planlægger at bruge Windows 2000 internt. De forventer at købe 300.000 Windows 2000 Professional. IBM arbejder på at integrere deres egne applikationer med Windows 2000 (læs: IBM viser Windows 2000 produkter). IBM forventer, at det vil kræve en stor indsats at konvertere fra NT 4.0 til Windows 2000. Du kan læse mere her.

29-10-1999

Deltag i konkurrencen om verdensmesterskabet i langsomste reboot af NT

Denne website har udskrevet en konkurrence om verdensmesterskabet i langsomste reboot af NT. Den øjeblikkelige nr. 1 har klaret det på 49 minutter og 13 sekunder. Forholdene skal dokumenteres. Konkurrencen slutter 25. november.

29-10-1999

Verdens 10 farligste hacks

I øjeblikket tales der meget om hacking. Senest er selv Microsoft blevet hacket (læs: Interview med hacker der brød ind hos Microsoft). For at sætte disse hacks lidt i relief har C/Net har lavet en undersøgelse og vurdering af de ti farligste hacks i IT'ens historie. Du kan læse en beskrivelse af dem her.

29-10-1999

Intel lover hurtiger CPU'er

Intel er for øjeblikket truet af AMD. Intel er derfor nødt til at komme med hurtigere CPU'er. Pentium 3, der kom forleden dag (læs: Pentium III kommer nu), har ikke levet op til forventningerne, da i820 endnu ikke er kommet. Du kan læse om Intel's planer her. Denne artikel vurderer Intel og AMD netop nu.

29-10-1999

Microsoft kommer med et XML-toolkit

Microsoft annoncerede i går, at de vil komme med et XML-toolkit, der skal understøtte Windows DNA 2000 (læs: Uenighed om XML-protokollen). Blandt de nye faciliteter er MS SQL der vil kunne hente data lagret i XML-format. Du kan læse mere her.

29-10-1999

Nærmer PC-æraen sig sin afslutning?

Mange PC-leverandører er ved at sende maskiner på markedet, der ikke benytter Windows. Som Presys har skrevet meget om : (læs: IBM bakker stærkt op om Linux), vil mange af PC-leverandørene leverere Linux på deres servere. F.eks. vil Gateway levere PC'ere, der er helt uden Microsoft software i samarbejde med America Online (læs: Mere om MS's prispolitik). Årsgen til det nye paradigme er Internettet. For Internettet overflødiggør PC'erne til mange arbejdsopgaver. Hvorledes den nye arkitektur kan komme til at se ud, kan du læse denne Gartner Group rapport (læs: Gartner: Fra høtyv til klik og mørtel). På Comdex, der finder sted til februar, vil man muligvis kunne finde en indikator på, hvad PC-leverandørene vil gøre. F.eks kan jeg huske, hvordan Windows slog igennem på CeBit. Der var simpelt hen Windows overalt, medens man stadig talte om OS/2 i Danmark. Du kan læse mere her.

29-10-1999

EJB'er og de 3 D'er

De tre D'er står for Design, Development og Deployment, og man burde nok addere "analyse" foran disse 3 D'er. EJB (Enterprise Java Beans) er fremtidens - eller i hvert fald den nærmeste fremtids - svar på distribuerede systemer. EJB'erne ligger i midten af det distribuerede system - middle-tier delen. På hver sin side har EJB'erne så klienterne samt database-systemet. På godt dansk udgår EJB'erne tilsammen forretningslogikken for systemet, mens klienterne "blot" tager sig af at præsentere denne logik overfor klienten og databasesystemet tager sig af at sørge for at gøre logikken persistent.

Tilbage til de 3 D'er:

Design siger sig selv, intet system af den kaliber uden en gennemgribende design-fase. Det vil være fatalt for en virksomhed at opbygge et system, der omfatter hele virksomhedens forretningsgrundlag - på det FORKERTE grundlag.

Development er så den tekniske del, hvor forretningslogikken skal omformes til Java kode. EJB'er deles op i 2 typer, Session Beans, der tager sig af den overordnede styring, samt Entity Beans, der sørger for enkeltdelene i systemet og deres persistens (database-record'en). Session Beans ligger tættest på klienten, hvorimod Entity Beans kun kommer i kontakt med Session Beans og databasesystemet (via et interface).

Deployment, der med EJB'er nemmest kan oversættes til "implementering i netværket", går på at få EJB'erne gjort tilgængelige for klientprogrammer. Dette gøres via en Application Server som kan køre EJB'er. Disse applikationsservere er meget forskellige i den måde som de "modtager" EJB'er på. Hver applikationsserver sin EJB Wizard. Humlen er dog, at EJB'erne skal beskrives overfor applikationsserveren, der så offentliggør denne beskrivelse over for klienterne. Applikationsserveren tager sig så af at starte EJB'erne op når klienterne får brug for dem. Desuden tager de fleste applikationsservere sig af trivielle - om end komplekse - ting som transaktionsstyring, sikkerhed, kommunikation med klienterne samt styring (oprettelse og nedlukning) af EJB'erne. Dette løfter den store fordel ved EJB udvikling yderligere: Man kan tage sine EJB'er og flytte direkte mellem forskellige applikationsservere - uden at ændre så meget som én linies kode.


EJB'er er et meget stort emne, og ovenstående er kun et oprids af de væsentlige dele af hvordan EJB'er virker. Du kan læse mere om EJB'er generelt i denne
artikel (FAQ), samt om udvikling/kodning af EJB'er i denne artikel.


Presys er p.t. - i samarbejde med en større international virksomhed - i gang med at opbygge et CRM system via EJB'er, Servlets, tynde klienter (html/xml, samt Java) og Oracle som databasesystem. Vi har lavet et større designarbejde ved brug af UML og Rational Rose. Dette grundlag har vi så benyttet i implementeringen, hvor vi lige nu er i startfasen. Vi benytter Inprise JBuilder for Solaris (beta) til udviklingen af EJB'erne. For øjeblikket (læs: Sun er ved at samle en ny Javaværktøjskasse) er JBuilder for Solaris den eneste professionelle værktøjskasse (læs: JBuilder for Solaris kommer ultimo november) der findes til Solaris-miljøet. Det har dog heller ikke større betydning hvilken værkstøjskasse, vi vælger, da vi kun benytter bruger Sun's standardklasser som Java 2. Vi har endnu ikke - og vil formentlig heller ikke - lægge os fast på en bestemt applikationsserver. Vi arbejder med BEA WebLogic (læs: BEA tilføjer Java og CORBA til deres Applikations Server), IBM WebSphere (læs: Anmeldelse af Websphere) og i mindre omfang med Inprise's applikation server (læs: EJB applicationserver fra Inprise), der dog p.t. er en tidlig beta og for øjeblikket kun kører på NT. Undervejs i udviklingsforløbet vil vi komme med flere artikler om vores erfaringer.

28-10-1999

Silverberg forlader Microsoft

Efter ni år hos Microsoft forlader Brad Silverberg (læs: Silverberg kommer ikke tilbage til Microsoft) Microsoft. Silverberg var projektleder for succesen Windows 3.1, der blev Windows gennembrud og OS/2's banemand. Du kan læse mere her om de mulige årsager til, at han forlader Microsoft.

28-10-1999

Interview med hacker der brød ind hos Microsoft

I går skrev Presys om hackeren (eller snarere crackeren) flipz, der har hacket (læs: Microsofts selv hacket) Microsoft's Conference Management Server. I et interview med MSNBC fortæller han, at han er under 16 år. Han siger også, at han hacker fordi, at han ønsker at flygte fra daligdagens realiter.

28-10-1999

Servicepakke 6 af NT 4.0 er kommet

Der er kommet en ny servicepakke til NT 4.0, som kaldes SP6. Du kan downladen den her. Tordsdag formiddag d. 28.10.99 havde Microsoft dog endnu ikke frigivet den. Den fylder 34,5 MB.

28-10-1999

Risiko ved TurboLinux's klynge-teknologi

TurboLinux har frigivet klynge-teknologi til Linux. Det gør, at TurboLinux er ca. 6-8 måneder foran deres konkurrenter. Men ifølge Computerworld USA er der også en risiko ved den nye teknologi. For hvis ikke Linus Torvalds inkluderer TurboLinux's ændringer i sin kerne, vil denne teknologi ikke være kompatibel med de øvrige Linux-varianter. TurboLinux har sluttet en aftale med SCO om at de skal hjælpe TurboLinux. SCO har 100 medarbejdere, og de har stor erfaring med Unix. Du kan læse mere her.

28-10-1999

Ellison: Linux-NC til $199

Oracle's chef Larry Ellison sagde i onsdags, at network computeren (NC) ikke er død. Oracle vil gennem et nyt firma sælge en ny Intel baseret NC for $199. NC'en benytter Linux og Netscape's browser. Denne NC skal indgå i den nye arkitektur, som Oracle mener vil komme. Oracle ser Internettet som en infrastuktur, der integrerer front- og back-office på tværs af landegrænser og applikationer. Ellison ser verdenen som det gamle Green Peace slogan Think globally, act locally. Du kan læse mere her.

28-10-1999

ICANN give 11 nye firmaer ret til at sælge domæne-navne

I går skrev Presys, at Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) havde valgt ydeligere 6 medlemmer til bestyrelsen (læs: ICANN bestyrelse valgt). ICANN har i går udnævnt 11 nye virksomheder, der må sælge domæne-navne som .com, .org og .net. 88 virksomheder er nu blevet valgt og registreret som værende berettiget til at sælge domæne-navne. De nye firmaer skal dog underskrive en aftale med Network Solution Inc, (NCI), og leve op til forskellige tekniske betingelser før de kan udstede domæne-navne. NCI havde indtil juni i år eneretten til at sælge domænenavne. For øjeblikket er 12 virksomheder operationelle. Speednames Inc. fik lov til at sælge navne i Danmark. Du kan læse mere her.

28-10-1999

Sun mærker fremgang i Asien

Forleden faldt IBM's aktier 20% (læs: IBM's regnskabsaflæggelse fik aktiemarkedet til at gå i sort) pga. af udtalelser om, at de næste par kvartaler kunne blive mindre gunstige for IBM pga., at kunderne ikke købte IBM-teknologi, da de var optaget af år 2000-problemer. Sun har nu udtalt, at de ikke mærker nedgang pga. år 2000-problemer. De mærker også, at det begyndende opsving i Asien smitter af på dem. Du kan læse mere her.

28-10-1999

WTO: USA ønsker fortsat ingen skat på e-handel

D. 30 november indledes WTO's tredje ministerkonference i Seattle. Konferencen skal beslutte, hvor bred dagsordnen skal være for de fremtidige forhandlinger, og vil derfor ikke føre til direkte ændringer for det internationale handelssystem. Verdenshandelsorganisationen WTO har 134 medlemslande, og WTO blev etableret d. 1. januar 1995, som afløser for GATT. Det er EU-kommisionen, der forhandler i WTO på basis af det forhandlingsmandat, som alle EU-landene er blevet enige om. Indenfor området tjenesteydelse er det dog de natioale lande, der selv forhandler. For øjeblikket forhandler de 25 vigtigste af de 134 medlemmer i Lausanne. Der ser ud til, at der er politisk vijle til at nå et kompromis mellem EU og USA, således at den såkaldte tusindårsrunde vil resultere i fjernelse af toldskranker i den internationale handel. Det forventes, at forhandlingerne vil vare i tre år. EU ønsker, at man skal diskutere f.eks. miljø, fødevaresikkerhed, minimums socialstandarder og konkurrencevilkår. USA ønsker, at forhandlingerne skal koncentrere sig om frihandel med landbrugsprodukter og tjenesteydelser. USA mener, at det bliver lettere at blive enige med en smal dagsorden. I forbindelse med WTO-forhandlingerne har Repræsentanternes Hus i USA vedtaget, at USA skal forsøge at få en permanent aftale igennem om, at der ikke skal betales skat ved e-handel. Du kan læse mere her.

27-10-1999

Marc Andreessen stifter e-handelsfirma

Marc Andreessen som stiftede Netscape, der siden blev solgt til America Online (læs: Microsoft vil undersøge Netscape/AOL-handlen) har stiftet et nyt selskab, der skal sælge ydelse til virksomheder, der udfører forretning over Internettet. Han vil senere fortælle mere konkret om disse ydelser. Du kan læse hvem, der skal lede de forskellige områder i virksomheden her.

27-10-1999

Papow: Lotus vil komme med et e-handelsværktøj

Lotus leder Papow sagde på Lotusphere i Berlin, at Lotus vil komme med et nyt e-handelsværktøj, der kan hjælpe de store virksomheder i konkurrencen med mindre og mere dynamiske virksomheder, der bruger de nye produkter, der vælter frem for øjeblikket. Det nye værktøj vil bl.a. indeholde en portal og et ekspertcenter med mulighed for personlig indstilling, kalender, mødefaciliteter, chatrooms etc. Du kan læs mere her.

27-10-1999

Domino til Linux kommer om en måned

En udvikler sagde på Lotusphere i Berlin, at Domino for Linux kommer om en måned. Du kan læse mere her.

27-10-1999

Intel vil markedsføre Red Hat's Linux til servere

Intel vil markedsføre Red Hat's version af Linux på deres store server. Du kan læse mere her.

27-10-1999

Microsofts selv hacket

En hacker, der kalder sig flipz, har hacket Microsoft's Conference Management Server. flipz har også hacket et par af den amerikanske stats websites. En talsmand fra Microsoft har sagt, at han ikke kan bekræfte, at Microsoft har været hacket, men Microsoft's Conference Management Server var lukket ned tirsdag morgen, efter den skulle være hacket i mandags. Du kan læse mere her.

27-10-1999

Java vinder markedsandele

Java er i USA gået fra ca. 5% af markedet til 9% på seks måneder, dvs. 9% af alle programmører udvikler i Java. Java er dog stadig ikke så udbredt som Visual Basic, der har 35% af markedet ifølge Zona Research. C/C++ har 20% af markedet. En talsmand fra IBM siger, at det ikke er underligt at et modent produkt som VB har så stor en markedsandel, da mange virksomheder har mange applikationer udviklet i VB. Han siger dog også, at de nye applikationer specielt rettet mod Internettet bliver udviklet i Java. Du kan læse mere her.

27-10-1999

ICANN bestyrelse valgt

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) (læs: Det hvide hus tager nu affære i ICANN-sagen) har valgt bestyrelse. Der blev valgt tre europæer, en canadier, en asiat og en amerikaner til bestyrelsen. Betyrelsen skal have 18 medlemmer. Du kan læse mere om valget og bestyrelsen her.

27-10-1999

Windows 2000 kommer 17 februar

De mange rygter (læs: Mere tvivl om Windows 2000), som Presys har bragt om, at Windows 2000 ville blive forsinket, viste sig at være rigtige. Windows 2000 vil først blive lanceret i USA d. 17 februar 2000 på IDG World Expo's Windows 2000 Conference. Windows 2000 RC3 kommer, som Presys tidligere har skrevet (læs: Windows 2000 RC 3 kommer til november) til november. Det bliver nu spændende at se, hvilke faciliteter, der vil være med i den nye version, da både load balancing og in memory-faciliteten for databaser (læs: Mere tvivl om Windows 2000), ser ud til ikke at komme med i den endelige version. Du kan læse mere her.

26-10-1999

Køb æg fra skønhedsdronning på Internettet

En tidligere Playboy-instruktør har oprettet en auktionswebsite, hvor man kan byde på ubefrugtede æg fra modeller. Salget sker som en auktion, hvor den højestbydende får ægget. Du kan se websiten her. Du kan læse mere her.

26-10-1999

Pentium III kommer nu

Intel sender nu deres nye Pentium III på markedet. Forskellige PC-leverandører som Dell (læs: Dell nr. 1 i USA), Compaq og IBM. Du kan læse mere om, hvordan de forskellige PC-leverandører vil benytte Pentium III her og her. Du kan læse Intel's beskrivelse her.

26-10-1999

Microsoft udvikler touch-mus

Microsoft har udviklet en ny type mus kaldet touch-mus. Musen registrerer brugerens berøringer, og den kan derved sende events videre. Microsoft vil foretage ydeligere eksperimenter før de eventuelt sender musen på markedet. Du kan læse mere her.

26-10-1999

Anmeldelse af Webservere

I denne artikel anmeldes tre forskellige webservere. De tre webservere er Microsofts Internet Information Server 4.0 (IIS), Netscape's Enterprise Server 4.0 som snart omdøbes til iPlanet af Sun, samtidigt med at Netdynamics integreres med den og Apache. Webservere er ikke det samme som Enterprise applikations-servere, som administererer Enterprise Java Beans. Webservere administrerer servlets, Java Server Pages, HTML etc.

26-10-1999

Solaris 64-bit kører nu på Intel

Sun Solaris 7 kører nu på en prototype af Intels 64-bit chip Itanium, som tidligere blev kaldt Merced. Du kan læse mere hos Sun og hos C/Net.

26-10-1999

Marketingsguru skal støtte Linux

Marketingseksperten Regis McKenna, der blandt andet har hjulpet Microsoft, Apple og America Online, skal hjælpe LinuxCare (læs: Hvem er Linuxcare) med at slå igennem på markedet. Du kan læse mere her.

25-10-1999

Kasparov vandt en Internetmatch

I en skakmatch, der foregik over Internettet vandt den russiske stormester Garry Kasparov over hold, der bestod af et panel, der skulle administrere resten af verdenens træk. Matchen foregik på denne website, der bliver administreret af Microsoft. Der har været nogen utilfredshed med Microsofts website og dennes håndtering af matchen. Du kan læse mere her.

25-10-1999

Dell nr. 1 i USA

I USA blev der solgt flest PC'ere af mærket Dell i tredie kvartal. Compaq blev nr. 2. Dell har 17,1% af markedet ifølge Dataquest. Du kan læse mere her.

25-10-1999

Microsoft lukker Most Valuable Professionals

Ifølge Infoworld vil Microsoft lukke deres website
Most Valuable
Professionals. På denne website har mere end 600 frivillige udviklere gratis løst andre udvikleres problemer. Du kan læse mere her.

25-10-1999

Echelonprotesten forløb uden dramatik

I torsdags var der en kampagne mod overvågning. En gruppe havde opfordret til at sende e-mails, der indeholdte forskellige ord, som ville aktivere Echelon. Det var meningen, at overvågningsudstyret skulle bryde sammen. Ifølge Wired skete der dog ikke noget særligt. Du kan læse mere her.

25-10-1999

GM vil installere Internet i deres biler

Verdens største bilproducent har oplyst i går, at GM i løbet af et år vil tilbyde adgang til Internettet i nogle af deres biler. Du kan læse mere her.

25-10-1999

Uenighed om XML-protokollen

Der findes to lejre, der diskuterer hvorledes XML-protokollen skal se ud. På den ene side er der Microsoft, der ønsker at integrere COM+ med XML. De vil dernæst integrere sprog som VisualBasic og COOL (læs: Hvad sker der med Java). Du kan læse mere om COOL her (læs: Microsoft og Sun indleder samtaler om Java). Ifølge analytikere ønsker Microsoft at fremme XML for derved at undgå Java. Men ikke alle er enige i Microsofts version af XML. Du kan læse mere om Microsofts koncept her. Ifølge IBM forsøger Microsoft at standardisere XML på deres BizTalk (læs: Flere stridende XML-organisationer med egne websites) website, så XML bliver optimeret på deres produkter. Du kan læse mere her.

25-10-1999

IBM vil integrere deres værktøjskasse

Ligesom Sun (læs: Sun er ved at samle en ny Javaværktøjskasse) og Inprise (læs: JBuilder for Solaris kommer ultimo november) ønsker IBM at integrere deres forskellige udviklingsværktøjer. De ønsker at integrere Websphere og MQSeries i en enterprise application integration (EAI) værktøjskasse. IBM vil understøtte XML i EAI. Du kan læse mere her.

22-10-1999

Windows 2000 RC 3 kommer til november

Den sidste betaversion af Windows 2000 kaldet Win2000 RC3 vil komme i anden uge af november. Microsoft siger, at de har rettet fejlene fra RC2. De vil ikke oplyse, hvilke ændringer der er i forhold til RC2. Presys har tidligere skrevet (læs: Mere tvivl om Windows 2000), at mange ikke mener, at den endelige version kommer til december. Du kan læse mere her.

22-10-1999

JBuilder for Solaris kommer ultimo november

Inprise annoncerede i går, at JBuilder for Solaris Enterpris Edition (EE) vil komme ultiomo november. Presys har allerede arbejdet med en beta-version i et længere stykke tid. Vi vil senere fortælle mere om vores erfaringer. Du kan læse flere udtalelser fra Sun og Inprise her. Inprise siger, at Solaris udgaven både nu og for fremtiden vil være foran Windowsudgaven, hvilket er meget naturligt, da JBuilder for Solaris EE er et udvikligsværktøj til enterprisemiljøet dvs. servere. JBuilder 3 for Solaris understøtter emacs, der er en åben-kode editor til Unix-miljøet.

22-10-1999

IBM's regnskabsaflæggelse fik aktiemarkedet til at gå i sort

I forgårs aflagde IBM regnskab. De havde en indtjening på $1,8 milliarder mod $1,5 miliarder året før. Deres omsætning steg 5% til $21,5 milliarder. De sagde dog også på mødet, at de forventede, at deres salg ville blive mere afdæmpet de næste to kvartaler. Det fik deres aktier til at falde 20%, hvilket er aktiens største tilbagegang siden børskrakket i 1987. Dow Jones faldt 1,2% pga. af IBM-aktiens fald. Du kan læse mere her.

22-10-1999

Gratis objektorienteret designværktøj til Solaris

Presys har flere gange skrevet om det objektorienterede designværktøj Rational Rose (læs: IBM og Rational slutter strategisk aftale) til Windows, som vi også afholder kurser i. Efter Presys er begyndt at udvikle til Solaris-platformen, har vi fået en interesse i at undersøge værktøjer til denne platform. Et værktøj, som vi finder interessant er Tolkit for Conceptual Modeling (TCM). Det er et gratis designværktøj, der er udviklet i Holland på Amsterdams datalogiske institut. Det understøtter bl.a. entitet relationsdiagrammer, klassediagrammer og dataflow-diagrammer. Du kan læse mere om TCM her. Du kan se TCM's website her. Du kan downloade en version af TCM her. TCM er ved at blive oversat til Java af NASA Software Research Laboratory. Du ser mere om dette her.

22-10-1999

Sun er ved at samle en ny Javaværktøjskasse

For nogen tid siden købte Sun Forte. I ondsdags købte Sun det tjekiske firma NetBeans, som har udviklet et integreret udviklingsmiljø for Java til Linux. Det er Suns plan, at Forte's enterpriseværktøj SynerJ skal omdøbes til Forte for Java Enterprise Edition (EE). NetBeans skal kaldes Forte for Java Community Edition. NetBeans Developer Pro bliver til Forte for Java Internet Edition. Forte for Java (EE) vil stadig komme i versioner til mange Unix-platforme. På applikations-servermarkedet vil Sun intergrere NetDynamics og Kiva. Det nye produkt vil blive døbt iPlanet. iPlanet vil blive integreret med Forte for Java EE. Der vil komme en beta af Foret for Java EE til 1. kvartal år 2000. Du kan læse mere her. Du kan downloade en NetBeans Developer her.

22-10-1999

Tyskernes interesse for Internettet er stigende

En undersøgelse foretaget af Ipsos i Tyskland viser, 1,57 millioner tyskere regner med at bruge Internettet til indkøb. Du kan læse mere her.

22-10-1999

Linux og IPC

I denne tekniske artikel beskrives hvilke metoder, der findes til at minimere overhead ved interprocess communication (ICP). Metoderne FIFO og shared memory gennemgås grundigt.

22-10-1999

Har objektorienteret programmering sat programmeringen langt tilbage?

I denne artikel siger Gene Callahan, at objektorienteret programmering har medført at kobling og kohæsion er kommet tilbage i programmerne ved at mængder af kode smides sammen i klasserne. Kobling og kohæsion er begreber, som først blev beskrevet af Larry Constantine i bogen Structured Design fra 1975, som blev skrevet sammen med Yourdon. Senere blev metoden omdømt til Yourdon's Structured Design, da L. Constantine trak sig tilbage fra IT-verdenen med et Ciao, som der står i forordet til 1979-versionen.

20-10-1999

Interview med William Gibson

William Gibson (læs: Henvisning til tegneserie), der bl.a. har været den åndelige ophavsmand til filmen Matrix og X-files, har udgivet en ny bog kaldet All Tomorrow Parties. Han fortæller i dette interview til San Francisco Chronicle om sit forhold William Burroughs (skrev bl.a. naked lunch og det berømte slogan 'language is a virus' som bl.a. Laura Anderson bruger på en plade) og Timothy Leary (gammel 68'er).

20-10-1999

Microsofts regnskab oversteg forventningerne

Microsofts indtjening blev $2,19 milliarder ud af en omsætning på $5,38 milliarder i 1. kvartal af finansår 2000. Omsætningen steg 38% i forhold til året før. Deres indtjening steg 37%. Deres omsætning var især baseret på Office 2000, NT og BackOffice-applikationer ifølge Greg Maffei, der er økonomidirektør hos Microsoft. År 2000-problemerne havde derfor ikke stor betydning. Microsoft forventer, at den gode trend fortsætter grundet de gode tider i Asien. Europa og her specielt Tyskland, Frankrig og Italien er også på vej opad. Du kan læse mere her.

20-10-1999

Snarlig afgørelse i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium

Dommer Thomas Jackson Penfield vil 'en' fredag komme med en afgørelse i retssagen mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater. Parterne vil blive informeret kl 16.30 amerikansk tid (ET). Kl. 18.30 vil offentligheden blive informeret. Det er vigtigt at bemærke, at det er en fredag, så det behøver ikke at være nu på fredag. Presys vil selvfølgelig bringe meddelelsen, da vi er den nyhedstjeneste, som vores mange læsere ved, der har dækket retssagen (se eventuelt nyhedsarkivet) grundigst, mest objektivt og seriøst i Danmark. Vi håber, at kunne bringe meddelelsen allerede lørdag morgen. Du kan læse mere her.

20-10-1999

Aptiva skal kun sælges online i USA

IBM har besluttet kun at sælge Aptiva via Internettet i USA. De håber herved at kunne få et ligeså godt salg som Dell. IBM vil stadig sælge Aptiva gennem detailforretninger i andre lande, da deres pris og avance er bedre her (betaler vi for meget i Danmark, hvis vi ikke går på nettet?). Du kan læse mere her.

20-10-1999

Hacker udskiftede Bush's billede med hammer og segl

3 dage efter at præsidentkandidat George W. Busk ændrede sin website gik en hacker ind og erstattede hans billede med hammer og segl. En talsmand for hans kampagne siger, at e-mails og lignende lå sikkert på en anden maskine. Du kan læse mere her.

20-10-1999

USA overvejer at ændre krypteringslove pga Linux

Clinton's administration overvejer at slække på deres krav for salg af krypteringsalgoritmer (læs: Clinton løsner eksportkontrollen for krypteringssoftware) pga.Linux. En talsmand sagde i går, at de oprindeligt ville bibeholde de nuværende regler for eksport af sourcekode til krypteringsalgoritmer, men at de pga. Linux havde taget sagen op til fornyet overvejelse. For øjeblikket sælger RSA (der ikke direkte tilhører Linuxmiljøet) krypteringsalgoritmer i Australien (læs: Tysk krypteringssoftware kan nu downloades), således som Presys tidligere har skrevet. Den amerikanske regering forventer at komme med et nyt udkast d. 15. december. Du kan læse mere her.

20-10-1999

Guninski afslører for 13. gang en IE bug

Den 27-årige bulgarer Guniski har for 13. gang (læs: For 12. gang finder Guninski fejl i IE) afsløret et sikkerhedshul i Internet Explorer. Et javascript tillader en operatør på en website at læse filer på lokale PC'ere. Microsoft er ved at udvikle endnu en patch, der kan løse problemet. Du kan læse mere hos Microsoft her.

20-10-1999

Hvorledes undgår man nedbrud som eBay

For et stykke tid siden var eBay nede i 22 timer (læs: eBay er gået ned tre gange på en uge). Det kostede dem $1 milliard på aktiemarkedet. For at undgå sådanne katastrofer er det nødvendigt at sikkerheden er i orden. Denne tekniske artikel fra Intelligent Enterprise Magazine giver et bud på, hvad man kan gøre. Det fortæller, hvorledes man kan sikre skalerbarhed, når kunderne kommer i stadig større antal til ens website.

19-10-1999

Mere tvivl om Windows 2000

I sidste uge skrev Presys, at der hersker tvivl om (læs: Windows 2000 forsinket indtil februar), hvornår Windows 2000 kommer. Nogle kilder siger, at Windows 2000 er rykket til næste år, mens andre fastholder, at styresystemet kommer næste måned. Samtidig har Microsoft fjernet endnu en facilitet fra produktet. Den nye manglende facilitet er in-memory database, som er teknologi, der kan give ekstra cache, således at kommunikationen mellem OS og lagret data går hurtigere. Microsoft siger, at MS-SWL's 7.0 faciliteter er tilskrækkeligt for kunderne. Tidligere har Microsoft fjernet workload balancing (læs: Microsoft fjerner klyngeteknologien fra Windows 2000 RC 2), hvilket gør brugbarheden mht. Internetapplikationer betydligt mindre. Du kan læse mere her.

19-10-1999

IBM, Sun og Inprise kommer med Java-teknologi til Linux

Både IBM og Sun vil komme med Java Virtual Machines (JVM) til Linux. Sun vil komme med en Java2 JVM til Linux. IBM vil i første omgang komme med en 1.18 version af JVM , og senere vil de komme med en Java2-version. Inprise og IBM kommer med kompilere, der understøtter Linux. Først kommer JBuilder til Linux (læs: Linux og Inprise) og senere næste år kommer Delphi og C++Builder til Linux. IBM's VisualAge vil komme i en Linux-version. Med disse RAD-compilere vil det virkeligt blive muligt at udvikle salgskraftige applikationer til Linux indenfor en rimelig tidsramme. Du kan læse mere her.

19-10-1999

Stadig flere bakker op om XML

Stadigt flere leverandører bakker op om XML (læs: XML og Java). Bl.a. vil IBM komme med en plan om, hvorledes XML kan integreres med MQSeries, CICS, Websphere (læs: Anmeldelse af Websphere), IMS og Domino. Du kan læse mere her.

19-10-1999

Microsoftpartner vil portere Windowsapplikationer til Linux

Mainsoft, der er en Microsoftpartner, der har licens på Windows sourcekode, siger, at de i 1. kvartal af år 2000 vil gøre Win32 API'et tilgængeligt på Linux og andre Unix-dialekter. Applikationer, der er udviklet i C og C++ til NT vil derfor kunne køre på Linux. Du kan læse mere her.

19-10-1999

Anmeldelse af Caldera's OpenLinux 3.2

I denne anmeldelse fra LinuxWorld roser Nick Petreley, der er en stærk Linuxtilhænger, den nye version af Caldera's Linux. Han siger bl.a., at den er det bedste bud på en Window-killer i år. Det er den letteste af alle Linux-versioner at installere. Du kan læse hans rimeligt lange anmeldelse her. Compaq har i går aftalt med Red Hat, at Red Hat skal yde support på Compaqs maskiner. Du kan læse mere her.

19-10-1999

Telia og Telenor fusionerer

Den svenske og norske regering har underskrevet en aftale om, at fusionere de to statsejede teleselskaber Telia og Telenor. Aftalen drejer sig om $47 milliarder. Du kan læse mere her.

19-10-1999

Java vil blive hurtigere

Sun vil til januar komme med Hotspot til mindre maskiner. For øjeblikket findes denne komponent kun til servere. Ifølge analytikere vil Java blive 40%-50% hurtigere. Det vil også komme til at fylde betydeligt mindre nemlig 5MB mod 9,3MB nu. Ifølge Giga Information Group er Sun's største udfordring at få de mange forskellige versioner af Java, som kører på forskellige browsere til at blive standardiseret. For i øjeblikket kan man ikke være sikker på, at en applikation udviklet i Java kan køre på alle platforme. Du kan læse mere her.

18-10-1999

Anmeldelse af Websphere

Infowordl har anmeldt IBM's applikationsserver WebSphere. Den står sig godt i konkurrencen med tilsvarende produkter, og den har samme kvalitet som BEA's WebLogic (læs: BEA tilføjer Java og CORBA til deres Applikations Server). Den er skalerbar og har gode værktøjer til administration og udvikling. Den understøtter XML. Den kan integreres med administrationsværktøjet Tivoli. Blandt de vigtige faciliteter i enterprise-versionen er sikkerhed på applikationsnivauet, klyngefaciliteter og faciliteter til at administrere workload. Det er let at udvikle JSP (Java Server Page) ved hjælp af en Visual Page Designer. Man kan ved hjælp af Visual Studio udføre remote debugging, hvilket er et must, når man udvikler komponenter, der skal køre under en applikationsserver. Du kan læse mere om WebSphere her.

18-10-1999

Bill Gates overrasket over retssagen med det amerikanske justitsministerium

Bill Gates sagde i et interview med BBC, at han var overrasket over, at det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater havde anlagt sag mod Microsoft. Han sagde, at Internet Explorer var gratis, fordi den blev betalt gennem markedsføringskontoen. Han benægtede også, at det amerikanske efterretningsvæsen havde en nøgle til Microsoft's programmer, således som det har været hævdet (læs: Microsoft benægter samarbejde med USA's efterretningsvæsen). Bill Gates sagde også, at man i løbet af få år selv kan vælge, hvilken personlighed ens maskine skal have. Han mente også, at det vil vare længe inden, der kommer en tænkende maskine. Du kan læse mere af interviewet her.

18-10-1999

Microsoft forsøger at reducere bevilliger til det amrikanske justitsministerium

Ifølge Washington Post har Microsoft gennem lobbyvirksomhed forsøgt at få den amerikanske kongres til at reducere bevilligerne til det amerikanske justitsministerium. De forsøgte, at reducere beløbet med $9 millioner. Retssagen har kostet (læs: MS-retssagen har kostet regeringen $13 millioner). Målet for Microsoft var at gøre det amerikanske justitsministerium svagere i retssagen mod dem. Microsoft har betalt en af lobbyisterne $40.000 i de sidste seks måneder af 1998. Du kan læse mere her.

18-10-1999

Mere om Microsofts' nye protokol SOAP

I sidste uge skrev Presys om en Gartner Group udtalelse om, at Microsoft snart vil droppe COM+ for i stedet at satse på Simple Object Access Protocol (SOAP). SOAP er baseret på XML. Microsoft vil gøre SOAP til en åben standard, således at der ikke kræves en Microsoft-platform for at benytte SOAP. Microsoft håber, at SOAP vil blive brugt i en kommunikation mellem Java/UNIX-miljøet og Windows 2000. De håber, at de med denne arkitektur kan komme med svar på IBM's, Sun's og Oracle's arkitektur baseret på EJB og CORBA. Du kan læse mere her.

18-10-1999

Gartner svarer på Linuxmiljøets kritik

Gartner Group skrev i en rapport for en måned siden, at Linux er 'dagens hype'. Denne rapport har Microsoft sponsoreret, hvilket har fået Linux-miljøet til at hævde, at analysen og dens resultat var bestilt arbejde. Nu svarer Gartner Group, at analysen er objektiv og ikke betalt af Microsoft, da den blev udført. Du kan læse mere her og her.

18-10-1999

Ingen kendelse Javatvisten

Der var i fredags et nyt retsmøde i tvisten mellem Microsoft og Sun om Java. Der blev ikke afsagt nogen kendelse. Sun hævder, at Microsoft har krænket Sun's copyright, der de ændrede i Java. Microsoft's siger derimod, at det blot er en kontraktmæssig tvist. I november sidste år fik Sun medhold (læs: Microsoft tabte slaget om Java) i en distriktsdomstol i Californien. For nogle måneder siden blev denne foreløbige afgørelse i flere tilfælde ændret i en appelretssag (læs: Sun tabte delvist i appelretten til Microsoft). Du kan læse mere her.

18-10-1999

Sun: Microsoft skal ikke splittes

Sun's leder Scott McNealy siger i et interview med BBC, at han ikke mener, at det vil være fornuftigt at splitte Microsoft op i en række små Microsofts. Han mener, at man hellere skal gøre Microsofts prispolitik gennemskuelig. De vil så ikke være i stand til at dominere konkurrenterne. Du kan læse mere her.

18-10-1999

Ny kritik af ICANN

ICANN (Inter Corp. for Assigned Namers and Numbers), der står for administrationen af .com, .org og.net bliver i denne artikel kritiseret for at være et byzantinsk buraukrati. Ralph Nader har beskyldt ICANN for ikke at være tilstrækkelig åben og for at mangle en politik for medlemskab. ICANNs leder Michal Roberts svarer på beskyldningerne med, at ICANN skal være et sted, hvor man kan diskutere. Der vil i løbet af tre år være 140 millioner .com, .org og .net adresser ifølge Network Solutions, der distribueret 5 millioner af disse adresser siden 1993.

15-10-1999

Oracle: Vinderfirmaerne blive mere virtuelle

Oracle's præsident Ray Lane sagde i går, at virksomhederne må blive mere virtuelle. Hvis de ikke får omstruktureret sig selv, kan deres forretningsmodel blive udkonkurreret. Vi er på vej fra en 'pull'-økønomi til en 'push'-økonomi. Han sagde også, at toplederne selv må finde ud, hvordan man indenfor deres forretningsområde sælger til kunderne. Du kan læse mere her. Der var på dette seminar en længere diskussion af de nye slogans som 'din konkurrent er kun et klik væk'. Du kan læse mere her.

15-10-1999

Oracle og Java

I denne artikel fortæller Bruce Scott, der har været med til at stifte adskillige databasevirksomheder som f.eks. Oracle og Gupta om Oracle's RDBMS (relationsdatabase) og dens forhold til objektorieneret udvikling (OOP). Han mener, at Java og RDBMS er et stærkere koncept end egentlige objektorienterede databaser (OODBMS). Du kan læse mere om hvorfor i denne artikel.

15-10-1999

XML og Java

Presys skriver daglig om Java og XML (læs: Nye specifikationer for XML), og vil derfor jævnligt bringe mere fyldestgørende artikler om disse emner. Denne artikle fra Java Developers Journal fortæller, hvorfor man skal bruge XML. Den går også dybere ned i den tekniske detalje om XML. Den fortæller, hvorledes man kan bruge XML. Du kan læse her.

15-10-1999

Gartner: Fra høtyv til klik og mørtel

For nogle år siden var teorien fork-lift-opgradering (høtyvsopgradering) af en virksomhed en af de populære teorier. Målet var, at omstrukturere (reengineering) virksomheden fuldstændigt. I stedet for top down-ledelse skulle man have matrixorganisationer eller sågar fuldstændige projektorganisationer (management by projects). Indenfor IT var målet at erstatte mainframes med client/servere dvs. downsizing. Da målene var for radikale efter de flestes virksomheders behov, blev reorganiseringen af virksomhedernes systemer, praksis og procedurer aldrig gennemført i fuld omfang, og mange opgav efterhånden slutmålet. Men nu er virksomhederne atter stillet overfor nødvendigheden af omstrukturering. Denne gang kommer presset fra Internettet. Belært af erfaringen fra sidste omstrukturering, mener de fleste, at man skal gå mindre radikalt til værks. De mener, at virksomhederne skal integrere deres systemer og procedurer med Internettet på basis af deres kernesystemer. Derfor skal virksomhederne kun remodellere deres systemer, så de kan udnytte mulighederne på Internettet. Den nye teori hedder meget betegnende klik og mørtel, da konkurrenten kun er et klik væk og ens kernesystemer blot skal bindes sammen med mørtel dvs. javakomponenter. Du kan læse en længere artikel af Gartner Group og Inprise om emnet her.

15-10-1999

Endnu en sikkerhedsbug i Internet Explorer

Efterhånden føler jeg, at jeg ugentligt skriver om sikkerhedsproblemer med Internet Explorer. Men på'en igen. En tysk student Karsten Sohr har opdaget, at man kan maskere en Javaapplet som Trusted. Denne applet kan derefter slette filer ved at udnytte Microsofts udvidelse af Java-standarden. Du kan læse mere her.

15-10-1999

Windows 2000 forsinket indtil februar

Det forekommer lidt malplaceret at medtage dette som en "nyhed": Windows 2000 forventes først på salgsdisken i februar 2000. Microsoft udtaler, at de hellere vil levere et godt produkt, end de vil sende et ufærdigt produkt på gaden inden nytår, blot for ikke at tabe ansigt. Ydermere vil Microsoft ikke risikere at sende et produkt på gaden i den værst tænkelige IT periode - dagene op til og umiddelbart efter år 2000 skiftet. Microsofts kunder er nu ikke specielt berørte af de mange forsinkelser, de fleste udtaler, at et eventuelt skift fra Windows NT/98 sandsynligvis ikke vil ske før ultimo 2000. Du kan læse mere her.

15-10-1999

Digital signatur bliver juridisk bindende i USA

For at speede op på internet-handel er USA ved at godkende forslag til en lov omkring digital signatur. Ifølge lovforslaget vil en digital signatur være juridisk bindende såfremt parterne på alle sider af aftalen er enige om brugen heraf. Du kan læse mere om lovforslaget her.

15-10-1999

Corels leder sigtet for insiderhandel

Corels leder Michael Cowpland er blevet sigtet for insiderhandel. Sagen vil komme for retten i Toronto d. 22. november. Sagen drejer sig om Cowplands salg af aktier i 1997 en måned før Corel fik et overraskende stort underskud på $32 millioner for 3. kvartal. Du kan læse mere her.

15-10-1999

Linuxinitiativ for udvikling af internationale versioner

Hvis du er interesseret i at deltage i en arbejdsgruppe, som skal arbejde for internationale versioner af komponenter som hjælpe- og fejlmeddelelser samt dokumentation, kan du henvende dig her, hvor arbejdsgruppen Li18nux eller LI18NUX har deres website.

15-10-1999

Nye initiativer fra Inprise

George Macintyre fra Inprise, udtaler på et Gartner Group Symposium, at "Inprise er på vej op i et højere gear". Vi vil se flere initiativrige tiltag på Inprise's produktlinie. Inprise Application Server (læs: EJB applicationserver fra Inprise) vil have bedre skalering end markedet vil forvente. Desuden har Inprise flere planer med deres Developers Central. En website, der skal blive samlingspunkt for udviklere, der vil udveksle informationer omkring produkter - også ikke-Inprise produkter. Omkring 900.000 udviklere har allerede tilmeldt sig Developers Central. Du kan læse mere om Inprise's tiltag her.

15-10-1999

Undersøgelse: Amerikanske forbrugerne ønsker bilfinansiering via Internettet

En undersøgelse foretaget af CNW Marketing/Research viser, at amerikanske forbrugerne er meget interesseret i låne penge til bilkøb via Internettet. For forhandleren er det en ubehagelig tendens, da de ligesom i Danmark hovedsageligt tjener deres penge via lån. Undersøgelsen siger, at medens kun ca. 25%-33% af det samlede bilsalg vil ske via Internettet, vil 65%-70% af al finansiering af bilsalg ske via Internettet. Du kan læse mere her.

15-10-1999

Sun's overskud steg 32 % i første kvartal

Sun's overskud steg 32 % i første kvartal i dette regnskabsår. Det var forventet af analysefirmaer, der havde vurderet Sun's overskud til en 31 % stigning. Nettoindtjeningen blev på knap $275 millioner, hvilket er en stigning på 39 % i forhold til samme kvartal sidste år. Sun's adm. direktør Scott McNealy udtaler, at Sun's succes er sket på bekostning af konkurrenter. Sun har taget markedsandele i flere områder, herunder internet-servere og servere til ISP'er. Set generelt er Sun i klar fremgang, deres StarMedia produktserie, der kan downloades gratis fra Internet, er blevet hentet ned af over 1 million brugere. Du kan læse mere om Sun's fremgang her.

14-10-1999

Ballmer svarer kritikere på Gartner-seminar

Steve Ballmer fra Microsoft sagde på Gartner Groups møde i Orlando, at Microsoft vil ansætte flere konsulenter, således at de kan yde en bedre service overfor de store virksomheder. Han sagde, at Microsoft vil ansætte 1000 personer i år til deres support-afdeling, der på nuværende tidspunkt har ca. 7.000 ansatte. Han sagde, at den arkitektur, som Microsoft vil støtte de næste par år vil blive en hybridmodel. Den vil både indeholde tynde klienter, centraliserede backend-serversystemer og klassiske tykke PC-applikationer (client/server). De er derfor ikke enige med Sun's (læs: Interview med Sun's nye Javachef) og Oracle's (læs: Interview med Oracle om deres Internetstrategi) nye arkitekturmodel. Ballmer
sagde også, at Windows 2000 vil komme i løbet af de næste par måneder. Den næste beta vil komme til november (læs: Ny beta af Windows 2000 directory).Ballmer svarede ikke på Gartner Groups analyse af deres prispolitik (læs: Gartner Group: Microsofts priser vil stige 50% om året) for Windows 2000. Du kan læse mere her. Du kan høre hele talen med spørgsmål her.

14-10-1999

Sidste Windows 2000 beta kommer til november

Lederen af Windows 2000-projektet Brian Valentine sagde i går, at der vil komme en sidste beta-version af Windows 2000 til november kaldet Windows 2000 RC3. Han sagde, at den endelige version af Windows 2000 i løbet af dette år, selvom der endnu ikke er fastlagt en dato. Han sagde, at den første version ville blive så god, at det ikke var nødvendigt at vente med en opgradering til anden eller tredie version. Du kan læse mere her.

14-10-1999

Gartner: MS anser ikke DCOM for at have fremtid på Internet

På Gartner Groups møde i Orlando sagde David Smith, der er en analytiker fra Gartner Group, der dagligt følger Microsoft, at DCOM er så godt som død i forhold til Internet. DCOM kan bruges til intranet og LAN. Microsoft vil erstatte DCOM med Simple Object Access Protocol (SOAP). Microsoft vil begynde at lancere det i løbet af 6 måneder. Microsoft vil pakke SOAP ind i XML. Denne arkitektur vil blive hurtiger end DCOM. Du kan læse mere her.

14-10-1999

Oracle: Vinderfirmaerne blive mere virtuelle

Oracle's præsident Ray Lane sagde i går, at virksomhederne må blive mere virtuelle. Hvis de ikke får omstruktureret sig selv, kan deres forretningsmodel blive udkonkurreret. Vi er på vej fra en 'pull'-økønomi til en 'push'-økonomi. Han sagde også, at toplederne selv må finde ud, hvordan man indenfor deres forretningsområde sælger til kunderne. Du kan læse mere her. Der var på dette seminar en længere diskussion af de nye slogans som 'din konkurrent er kun et klik væk'. Du kan læse mere her.

14-10-1999

McNealy: Software bliver en service

Sun's leder Scott McNealy sagde i går, at softwarepakker for fremtiden vil blive leveret via Internettet som en komponenter. Han ser et paradigmeskift fra dagens tykke applikationspakker som f.eks. Word til mindre komponenter, der bliver downloadet fra Internettet, uden at de koster noget. Sun har selv f.eks. købt StarOffice (læs: 250.000 downloadede StarOffice den første uge), som de distribuerer gratis. Han viste også den nye Sun Ray (læs: Sun annoncerer Sun Ray i dag). Dette koncept ligner ikke Microsofts, der stadig mener, at den klassiske client/server-model med tykke klienter har en fremtid om end i en hybrid form. Hvis Microsoft satser på SOAP, vil de dog komme til at støtte en arkitektur, der ligner Sun's og Oracle's. Du kan læse mere her.

14-10-1999

VisualAge Generator 4.0 kommer nu

IBM er begyndt at sælge deres nye version af VisualAge Generator 4.0. det er et værktøj, der kan øge produktiviteten af CICS-programmører. Den nye version er fuldt integreret med VisualAge for Java. Denne integration gør, at det bliver mere enkelt at udvikle servlets og EJB'er. Du kan læse mere her.

14-10-1999

Ny farlig proxyvirus

Sikkerhedseksperter prøver at finde ud af, hvem der hacker proxyservere. Medlemmerne af foreningen Administration, Networking an Security (SANS) siger, at de allerede har identificeret 200 kopier af en virus kaldet RingZero. Det er en trojansk hest, som scanner proxyservere med den formål at finde maskiner hvor den kan finde informationer om kreditkortnumre etc. Du kan læse mere her.

13-10-1999

Bill Gates ser interaktivt TV som fremtiden

På en konference i Geneve fortalte Bill Gates', at han så Microsofts investeringer i interaktivt TV som fornuftige. Han tog ikke de seneste års kritik alvorligt, da han så det som en langsigtet investering. Du kan læse mere her.

13-10-1999

Gartner Group: År 2000-problemer strækker sig over en lang periode

Gartner Group sagde i går, at det var en myte, at alle år 2000-fejl ville vise sig nytårsnat. De mener, at 25% af alle fejl vil vise sig i 4. kvartal 1999 og 55% i løbet af år 2000. Du kan læse mere her.

13-10-1999

Omnis og Amhdahl bakker op om Linux

Omnis kommer nu med en version af Omnis Studio til Linux. Denne version indeholder også native-understøttelse af DB2. Du kan læse mere her. Ahdahl bakker nu også op bag Linix. De vil understøtte Linux i LVS 4600 og 4800. Du kan læse mere her.

13-10-1999

IBM bakker stærkt op om Linux

Ligesom man kunne høre på Linux-seminaret : (læs: Inprise vil fortælle om Delphi og Linux i København d. 11 oktober) i mandags i København bakker IBM stærkt op om Linux. I denne artikel fra CNN fortæller Giga Information Group, at IBM mener Linux alvorligt. Compaq, Dell og HP er knapt så energiske i deres støtte til Linux. F.eks. tilbyder Dell kunne Red Hats Linux.

13-10-1999

Mere om IEFT og aflytning

I går skrev Presys om IETF's (Internet Engineering Task Force) nye IPv6-protokol. Vi skrev, at nogle mente, at den kunne krænke privatlivets fred, da man kan spore, hver enkelt meddelelse gennem IP-adressen. IETF opfordrer nu selv til en debat om emnet. Du kan se IETF's dokument her. Wired har også en artikel om emnet, som du kan læse her.

13-10-1999

For 12. gang finder Guninski fejl i IE

For 12. gang har bulgaren Georgi Guninski fundet et sikkerhedshul i Internet Explorer. Sikkerhedshullet medfører, at man kan læse dokumenter på en fremmed maskine ved at skrive Javascrips. Microsoft siger, at de snart vil komme med en ny version af IE, der forhindrer fejlen. Du kan læse mere her.

13-10-1999

Anmeldelse af Oracle8i Lite

I denne anmeldelse siger PCWeek, at Oracle8i Lite løser mange af de problemer som mobile brugere har haft med Internetbaserede løsninger. Det er en billig miniature-udgave af Oracle8i, som fylder 276KB. Den understøtter Java-servlets, og er derfor en god langsigtet investering. Det kræver kun et klik at skifte mellem online og offline. Det sker automatisk replikering ved et okald af de ændringer, der er gjort i offline mode. Denne facilitetet gør Oracle8i Lite klart bedre end Adaptive Server Anywhere fra Sybase og Access. Data kan styres centralt. Blandt manglerne er, at den ikke understøtter JSP og PL/SQL. Hvis man udvikler i Java på serversiden, betyder den manglende PL/SQL dog mindre, da det fuldt ud understøtter denne form for Javaudvikling. Da alle versioner bliver opdateret ved første opkald efter versionsskift, er det vigtigt, at man har en versionerings- og implementeringspolitik, da brugerne ellers vil blive forvirret. Oracle8I Lite er helt i overensstemmelse med Oracle's politik om client/server er død (læs: Larry Ellison begraver atter client/server). Oracle8i Lite koster $295.

12-10-1999

IBM og Nokia går sammen om WAP

IBM og Nokia har aftalt, at IBM skal markedsføre og distribuere Nokia's protokol Wireless Application Protocol (WAP). Den skal bundtes sammen med IBM's serversoftware. WAP er en protokol, der bruges i forbindelse med downloading af informationer fra Internettet til mobiltelefoner, der har speciale i browsere. Du kan læse mere her.

12-10-1999

Netware indholder Websphere

Novells Netware 5.1 vil indeholde IBM's applikationsserver Websphere (læs: IBM integrerer Websphere Application Server med Visual Age). Netware 5.1 vil også indeholde Websphere Studio, som en værktøjskasse til Websphere samt en Java virtual machine. Du kan læse mere om aftalen her.

12-10-1999

Ny organisation til fremme af PC'ernes sikkerhed

En ny organisation kaldet Trusted Computing Alliance
med bl.a. Compaq, IBM, Intel og Microsoft som medlemmer er netop blevet dannet. Organisationens formål er forbedre sikkerheden gennem nye standarder. Standarderne skal gælde PC'ere, bærbare PC'ere og servere. Du kan læse mere
her. Standardiseringsorganisationen Internet Engineering Task Force (IETF) er netop også kommet med en nyt forslag til et Internet-adresse-system kaldet IPv6. I den nye IP-adresse indgår et unikt serienummer fra det netværk, hvor maskinen indgår. En del personer mener, at denne nye unikke adresse krænker den personlige sikkerhed, da oprindelse af enhver meddelelse kan opspores ud fra denne adresse. Du kan læse mere her.

12-10-1999

Udbud af nye frekvenser til Internet, lyd og billeder

Ledige radiofrekvenser skal bruges til at give forbrugerne hurtigere Internet-forbindelser og sætte de nye teleselskaber i stand til at række helt ud til den enkelte forbruger. Man kan derved undgå at grave nye kabler i jorden eller købe sig ind i de kabler, som Tele Danmark har lagt. Du kan læse mere her.

12-10-1999

Delta Airlines standardiserer på en Javaplatform

Det amerikanske luftfartsselskab Delta Airlines har besluttet, at alle nye applikationer skal udvikles i Java. De vil dog ikke benytte Java i applikationer, der berører flyene direkte pga., at Java ikke er tilstrækkeligt gennemprøvet på disse områder. Her vil de stadig benytte C. Delta satser på servlets, der downloader HTML til browsere på klienterne. Du kan læse mere om deres overvejelser, samt hvad de benytter af programmer her.

12-10-1999

Gartner Group: Microsofts priser vil stige 50% om året

Gartner Group siger i en ny rapport, at de forventer at Microsofts priser vil stige med 50% året indtil år 2002 pga. ændringer i licenspolitikken. Du kan læse mere her. Presys har tidligere skrevet, at opgradering til Windows 2000 bliver en dyr affære (læs: Gartner Group: Opgradering til Windows 2000 bliver rigtigt dyrt).

12-10-1999

Intel investerer i TurboLinux

Det er ikke kun Red Hat (læs: Red Hat-aktionærer tjener milliarder) og VA Linux Systems, der hurtigt får udvidet aktiebestanden. Tre virksomheder investerede i TurboLinux i går. Det var Intel, Broadview og August Capital. August Capital investerede $5.5 millioner. Du kan læse mere her. Tre virksomheder er gået sammen om at markedsføre Debian, der en version af Linux. De tre firmaer VA Linux Systems, Silicon Graphics Inc og O´Reilly & Associates. Du kan læse mere her.

11-10-1999

Arthur Clarke om det 21. århundrede

Science fiktion forfatteren Arthur Clarke giver i en artikel et bud på hvad, der kan komme af nye teknologier i det 21. århundrede. Han var den første, der fortalte om kommunikationssatelitter. Han skrev i en novelle fra 1990 om år 2000-problemerne. Feks. mener han, at den første klon af et menneske vil komme år 2004.

11-10-1999

Linux-miljøet vil gøre Windows til kunst

LinuxFund.org, der sælger kreditkort med Linuxpingvinen Tux, anbefaler, at man sender sit Windowsprogram eller licens til LinuxFund, som derefter vil give det videre til kunststuderende. De vil så omforme Windows til et kunstværk. Det bedste kunstværk vil blive præmieret på Linux World Expo d. 4. februar år 2000 efter en offentlig afstemning. Du kan læse mere her.

11-10-1999

Hvilke produkter egner sig til Internettet

En ny engelsk rapport fortæller hvilke produkter, der egner sig til salg på Internettet. Fødevarer, tøj og møbler egner sig ikke så godt som bankprodukter, biler og software.

11-10-1999

Ny virus for NT

En russisk virksomhed har meddelt, at de har fundet en ny virus kaldet WinNt.Infis. Selvom den ikke spredes så hurtigt som Melissa (læs: Melissa er atter på banen) er den ganske farlig, da det er første gang, at en virus angriber selve Windows kerne. Den opfører sig som en driver, og er derfor vanskelig at opdage. Microsoft har bekræftet, at denne virus findes, og de anbefaler at kontakte en antivirusforhandler, hvis man bliver angrebet. Du kan hente et antivirusprogram hos den russiske virksomhed, som opdagede virussen. Du kan læse mere om virussen her.

11-10-1999

Lotus vil fokusere på Internettet

Lotus vil fokusere mere på Internettet. Domino vil komme til at indeholde nye faciliteter, der kan hjælpe dets brugere til at blive stærkere på Internettet. Domino vil bl.a. komme til at indeholde XML. Du kan læse mere her.

11-10-1999

Interview med Oracle om deres Internetstrategi

I dette interview fortæller Ron Wohl fra Oracle om deres Internetstrategi. Han siger bl.a., at Oracle var det første firma til 100% at satse på Internettet. Han fortæller, at med deres nye Oracle 11i har de helt forladt client/server-konceptet (læs: Larry Ellison begraver atter client/server) for kun at understøtte Internettet. Oracle 11i, som kommer til foråret år 2000, vil indeholde faciliteter, der vil kunne fremme en virksomheds e-handel.

11-10-1999

Interview med Sun's nye Javachef

Alan Baratz' efterfølger hos Sun (læs: Alan Baratz forlader Sun) Patricia Sueltz siger bl.a. i dette interview, at hun vil gøre alt for at Java ikke blive opdelt i forskellige dialekter. Hun siger at Sun's Forte (læs: Sun opgiver at lave Java værktøjer selv) vil komme i slutningen af året. Sueltz har tidligere været en af lederne for IBM's Java og Internet.

08-10-1999

Ny beta af Windows 2000 directory

Microsoft vil komme med en ny betaversion af deres Microsoft Directory Synchronization Services (MSDSS). MSDSS bruges til at synkronisere data lagret i Novell Directory Service (NDS) med Microsoft's Active Directory. Du kan læse mere her.

08-10-1999

Hvordan opbygger man en e-handelssite

Denne artikelserie fra InfoWorld beskriver, hvorledes man bedst kan udvikle en e-handelssite. Den kommer med en checkliste, som man kan gennemgå. Spørgsmålene kan f.eks. være, om man er ved at udvikle en B2B (business to business) eller B2C (business to consumer) website.

08-10-1999

Rusland: Vi har ikke hacket det amerikanske forsvar

I går skrev Presys, at FBI har fortalt den amerikanske kongres (læs: Russerne har hacket det amerikanske forsvar), at Rusland har hacket det amerikanske forsvar. En repræsentant fra det russiske efterretningsvæsen siger, at det ikke er russiske spioner, der har foretaget dette hack. De ville også have kunne skjule hacket. Du kan læse mere her.

08-10-1999

Hvorledes opnår man sikkerhed på en website

Denne tekniske artikel beskriver, hvorledes man kan opnå sikkerhed på en website. En af pointerne er, at det ikke er nok at basere sikkerheden på databasens tabeller. En ramme for sikkerhed er ifølge artiklen: Tofaktor pålidelighed (authentication), en sikker forbindelse, stærk definition af brugerroller og adgang til alle objekter, der er kontrolleret af rollerne.

08-10-1999

År 2000 kan være et dække for cyberwar

Denne artikel skriver, at det måske ikke er nok at beskæftige sig med signaler, trafiklys eller stoppe togtrafikken som DSB vil nytårsnat år 2000.
Artiklen tager udgangspunkt i FBI's oplysninger om en mulig cyberwar (læs: Russerne har hacket det amerikanske forsvar) hvor hackere kan benytte forvirringen til at skabe større kaos.

08-10-1999

Ericsson og Electrolux vil forbinde hjemmet med Internettet

De to store svenske virksomheder Ericsson og Electrolux sagde i går, at de vil gå sammen om at forbinde hjemmets forskellige installationer til Internettet. F.eks. vil det blive muligt at ordre købmandsvarer fra en skærm på køleskabet. Man vil også kunne blive advaret over mobiltelefonen, hvis noget brænder på. De forventer, at opkobling via mobiltelefonen til forskellige installationer i hjemmet allerede vil blive muligt i år. Du kan læse her.

08-10-1999

Oracle vil opbygge portal

Larry Ellison vil i næste uge i Geneve afsløre her detaljerne for Oracles nye portal kaldet Portal-to-Go. Den er baseret på Oracle's Application Server og Oracle 8i. Den vil give mulighed for at koble forskellige former for mobile enheder op mod Oracle 8i. Oracle ser den som en trådløs opkobling, der følger standarder specielt XML. Oracle vurderer, at der findes 300 millioner enheder på verdensplan. Du kan læse mere her.

07-10-1999

Linus Torvalds om gratis OS og open source

På Internet World Expo, der lige nu bliver afholdt i New York, har en af talerne været Linux Torvalds - "opfinderen" af Linux. Thorvalds talte her om fremtidens software, hvor han forudsiger, at standard software som operativsystemer og grafiske brugerflader (windows-systemet) ikke vil blive genstand for det store salg. Det fremtidens virksomheder har brug for er specialiseret software, der giver virksomheden et særpræg udadtil - således at virksomhederne kan fremtræde forskelligartet overfor potentielle kunder, f.eks. på Internet.
Thorvalds talte også om open source ideen, og hvordan den bliver opfattet. Han mener, at mange software-virksomheders ide om at open source er vejen til success ikke nødvendigvis er sand. Thorvalds udtaler, at open source ikke nødvendigvis giver bedre software, det giver blot et større potentiale i udviklingen. Endvidere mener Thorvalds, at successfuld software kun kommer fra udviklere, som selv bruger den - Linux som godt eksempel. Du kan læse mere
her og her.

07-10-1999

XML og COM support i Lotus Domino

Lotus annoncerede på Internet World i New York at de indenfor kort tid vil have XML og COM support klar til deres Lotus Domino Server. På XML siden bliver det muligt at få al information fra serveren serveret i XML format. Endvidere vil pakken også indeholde XML-baserede applikationer til udvikling samt en XSL processor til support af klient-applikationer (og enheder). COM supporten gør det nemmere for Windows udviklere at tilgå Lotus data (længe ventet). Opdateringen af Lotus Domino Server med XML og COM er gratis. Prisen for en Lotus Domino Server er p.t. $1.795,-

07-10-1999

Larry Ellison begraver atter client/server

Larry Ellison begravede i en tale i går atter client/server-konceptet (læs: Oracle: Client/server er død). Han ser i stedet Internettet som et koncept, hvor den findes centrale informationer lagret i store (very large) databaser, som står i forbindelse med hinanden gennem EJB (stored procedures vil blive erstattet af EJB). Han ser det derfor ikke som distribuerede databaser, hvor data er fragmenteret enten horisontalt eller vertikalt på lokale databaser og han ser det slet ikke som Windows overalt. Du kan læse mere her.

07-10-1999

Barrets ser en milliard forbundne PC'ere

Graig Barret fra Intel sagde i går, at han forestillede sig en milliard PC'ere forbundne i et netværk via Internettet for at håndtere e-handlen. Han ser dog også andre maskiner konkurrerer med PC'erne som f.eks. Digitals StrongARM baseret på en 64-bits processor kaldet Itanium fra Intel. Dette koncept er helt anderledes end Oracles. For at dette koncept skal kunne realiseres skal Windows 2000 indeholde load balancing (læs: Load balancing af COM+ fjernet fra Windows 2000), hvilket der hersker tvivl om, det vil i den første version. Du kan læse mere her.

07-10-1999

Russerne har hacket det amerikanske forsvar

FBI fortalte i går den amerikanske kongres, at FBI havde opdaget, at russerne har hacket det amerikanske forvar. De informationer, som de har hacket var dog ikke klassificeret, så der var ikke sket stor skade. Du kan også læse om episoden hos Wired her.

07-10-1999

MS-retssagen har kostet regeringen $13 millioner

Retssagen mellem det amerikanske justitsministerium samt 19? amerikanske stater og Microsoft har foreløbigt kostet den amerikanske stat $13,3 millioner. Du kan læse mere her.

07-10-1999

Kosovo-konflikten kunne være halveret

Det amerikanske forsvar siger, at Kosovo-konflikten kunne have været halveret i tid, hvis det amerikanske personale havde været bedre rustet til at føre cyberkrig. Du kan læse mere her.

07-10-1999

Nyt svar på MS' angreb på Linux

I går skrev Presys om Microsofts angreb på Linux-myterne (læs: Microsoft svarer på Linux-truslen). Der kommer stadigt nye svar fra Linux-miljøet, og derfor bringer vi dette svar fra Leslie M. Barstow.

07-10-1999

Fejl i PC Week's test af NT og Linux

ZDNet Labs (PC Week) indrømmer, at der har været fejl i deres test af sikkerheden i Linux. De har set bort fra 21 opgraderinger mht. sikkerhed. Testen gik ud på, at ZDNet indbød hackere til at teste Linux baseret på Red Hats version og NT. Du kan læse mere her.

06-10-1999

Instant messaging er for børn - afløseren hedder Instant Voice messaging

Hvis du synes at instant messaging (læs: Meddelelses-rus ?!) er lige sagen, så bare vent... Visitalk.com er på vej (til os) med instant voice messaging. Ideen er den samme som med instant messaging, blot er det ikke længere de skrevne ord, men de udtalte ord der sendes frem og tilbage. Visitalk tilbyder voice mail, real-time snak og telefon-opkald til en pris af ca. $5 pr. måned. Du kan læse mere her.

06-10-1999

Ny EJB applicationserver fra SilverStream

SilverStream Application Server 3.0 kommer i beta i denne måned, og SilverStream forventer at lave endelig release i slutningen af 1999. Den nye server supporterer J2EE (læs: Næste generation af Java på vej fra Sun), Enterprise Java Beans 1.1, CORBA 2.3, Servlets samt Java Server Pages. Pakken inkluderer også en XML parser. Du kan læse mere om den nye server her.

06-10-1999

Sun og Cisco tilbyder kommunikationspakke

Sun Microsystems og Cisco Systems har netop indgået en aftale om at tilbyde kommunikationsservice - tale, fax og e-mail - til telefonsystemer, PC og håndholdte enheder. Cisco skal levere den voice-baserede software, og Sun skal levere stabile servere samt server-software. Du kan læse mere om samarbejdet her.

06-10-1999

Kongresmedlem: Microsoft skal splittes

Tom Campbell fra den amerikanske kongres taler her for at Microsoft bliver splittet op i dele, såfremt Microsoft taber retssagen (læs: Hvem vinder retssagen mellem MS og det amerikanske justitsministerium?). Deri er flere enige, idet flere analysefirmaer tidligere har udtalt, at det er bedre at splitte Microsoft op, end det er at overvåge dem (læs: Skal Microsoft splittes ?) . Du kan læse mere om sagen her.

06-10-1999

Applikationer til håndholdte enheder fåes nu til Solaris

Siebel Systems har annonceret at deres applikations-suite for håndholdte enheder kommer til Sun Solaris. Applikationerne skal bruges af sælgeren i marken, men inkluderer også en office-suite, der kan køre på Sun's tynde klienter. Prisen bliver $1.000 pr. bruger og Siebel lover flere applikationer ved udgangen af 1999. Du kan læse mere her.

06-10-1999

CBS betaler dyrt for at sove i timen mht. Internet

CBS har været sent ude med Internet. Derfor er de nu nødt til nu lokke kunderne til deres website med store pengepræmier. De giver kunderne mulighed for vinde $10.000 pr. dag, $1 million pr. måned og $10 millioner d. 17 april 2000. Ialt udlover de $30 millioner i præmier. Du kan læse mere her.

06-10-1999

Sun tilbyder workststions for mindre end $2000

Sun har annonceret, at deres Unix-baseret workstation Ultra 5 vil komme til at koste mindre end $2000. Ultra 5 kan køre både Solaris, NT, Windows 95, Linux og DOS. Du kan læse mere her.

06-10-1999

Ændring af informationer er den virkelige hackertrussel

I denne artikel skriver hackerkenderen Brian Martin, at den virkelige trussel på Internet er, at hackere går ind og ændrer informationer, uden at hverken virksomheden eller kunderne umiddelbart opdager ændringerne.

06-10-1999

Microsoft svarer på Linux-truslen

Microsoft mener, at det er nødvendigt at se på Linux pga. dets stadigt større succes. De har derfor skrevet denne artikel om Linux-myterne. Du kan læse et foreløbigt svar fra Linux-miljøet på Microsofts argumenter her. Presys vil selvfølgelig bringe yderligere argumenter i denne diskussion, da vi mener, at det er vigtigt, at IT-beslutningstagerne/udviklerne får et klart syn på NT, Windows 2000, Linux og Solaris, da virksomhederne nødigt skulle ende i en ny DOS eller OS/2-situation. F.eks. er anmeldelsen (læs: Load balancing af COM+ fjernet fra Windows 2000) af Windows 2000 RC2 yderst vigtigt. Du kan læse om PC Weeks Labs test om Linux og NT her, se evt. også Ny NT vs. Linux-test samt Windows 2000 - en opgradering der kan mærkes. Et af problemerne med Linux er at der ikke rigtig er nogle udviklingsværktøjer, men også det er ved at blive en saga blot (læs: Anmeldelse af CodeWarrior til Linux, samt Delphi til Linux på vej).

05-10-1999

Duel: Intel Pentium III vs. AMD Athlon 700 MHz

AMD har netop lanceret deres nyeste Pentium-killer, Athlon 700 MHz, til en pris af $849. En pris der ligger 32 % under de eksisterende Athon processorer. Intel står dog ikke tilbage og vil lancere deres Coppermine version af Pentium III d. 25. oktober. Coppermine vil også kunne fåes i en 700 MHz version, og senere på året også i en 733 MHz version. Du kan læse mere om processorerne her.

05-10-1999

Mac OS 9 kompatibilitetsproblemer

Her i 11. time af Mac OS version 9's lancering har 3. parts leverandører stadig problemer med at få deres programmer til at køre stabilt under den nye OS version. En af de store, der har problemer med Mac OS 9 er Adobe, der leverer fonte til Mac OS. Mange grafikere, som jo "alle" kører Mac OS, er bekymrede for om Adobe bliver klar til release samtidig med Mac OS 9. Adobe vil ikke kommentere omkring dette: "Vi udtaler os ikke om produkter, der endnu ikke er released", er deres foreløbige svar. De lover dog fuld kompatibilitet på deres produktserie. Andre leverandører har også lovet deres produkter klar til - eller umiddelbart efter - Mac OS 9 release. Læs mere her.

05-10-1999

Exchange 2000 Server på vej

På Microsoft Exchange Conference har Microsoft afsløret Exchange Server's nye navn. Kodenavnet har hidtil været Platinium, men det endelige navn bliver altså Microsoft Exchange 2000 Server. Vi må ikke håbe at de har haft alt for mange søvnløse nætter under udrugningen af det navn. Den nye Exchange Server vil have indbygget Instant Messaging (læs: Meddelelses-rus ?!), live video og lyd og vil desuden indeholde en ny Outlook Web klient (html). Exchange 2000 Server forventes klar indenfor første halvår af 2000. Du kan læse mere om Exchange 2000 Server her.

05-10-1999

Intel: nyt navn til Merced

Intels nye 64-bit processor, der hidtil har været kendt som Merced, har nu fået sit endelige navn - Itanium. Ifølge Intels navngivere, repræsenterer navnet både styrke og performance. Heri er dog ikke alle enige. Itanium modsvarer styrke, men forbindes ikke med performance og hastighed. Itanium vil kunne ses på gaden omkring midten af 2000. Du kan læse mere her og her.

05-10-1999

Ny version af SQL Server fra Microsoft på vej

For at holde trit med Oracle og IBM DB2's web faciliteter (læs: Test DB2 6.1, Beta 1) har Microsoft forbedret SQL Server ved at addere web support og analysering af forretningsdata. Microsoft ligger på en 4. plads hvad angår salg af databasesystemer til Windows NT og Unix. Hvis man kun ser på NT markedet ligger Microsoft som nr. 2 - efter Oracle. Den nye SQL Server har kodenavnet Shiloh, og er lige nu i beta hos en lukket gruppe. Microsoft vil senere lave en mere åben betatest. Du kan læse mere om Shiloh her.

05-10-1999

Exchange 2000 Server review

Som skrevet tidligere på dagen er Exchange 2000 Server nu i beta, og InfoWorld bringer her en anmeldelse af produktet. InfoWorld har testet en betaversion, som indeholder alle de features som den endelige version vil komme til at indholde. Exchange 2000 Server har integration til Windows 2000 Active Directories, hvorfor man før en opgradering til Exchange 2000 Server bør opgradere til Windows 2000 også - dette er jvf. tidligere nyheder ikke uproblematisk (læs: Gartner Group: Opgradering til Windows 2000 bliver rigtigt dyrt), og ifølge artiklen vil dette kræve en del uddannelse af brugerne. For administratorer bliver brugen af Exchange med Windows 2000 Active Directory integrationen nemmere. Al administration foregår nu centralt fra Windows 2000 serveren. Oprettelse af brugere sker nu kun ét sted, og ikke som i dag hvor brugere skal oprettes både i Window NT og i Exchange. Exchange 2000 Server, giver sammen med Outlook 2000 og Office 2000, fuld adgang til Web Store, der er Windows 2000's område for virksomhedsdeling af dokumenter og lign. En anden feature som Exchange 2000 Server nu også har fået er muligheden for live-video og lyd, herunder support for video-konferencer. Desværre kræver videokonferencer at alle de implicerede kører Windows 2000, og det begrænser jo naturligt antallet af potentielle deltagere.

05-10-1999

Krav: nemmere integration af eksisterende systemer

På Fall Internet World konferencen i New York er det store emne e-handels-løsninger og især den tid det tager at udvikle disse løsninger på tværs af virksomhedernes eksisterende systemer. IT cheferne kræver nu at fremtidig udvidelse af disse løsninger (næsten) skal kunne udføres af slutbrugere. Oracle har taget hånd omkring dette via JavaBeans, der indeholder standardiserede forretningsmetoder. Inprise (Borland) har en anden strategi. Med deres WebCore (læs: EJB applicationserver fra Inprise) har de bygget bro over kløften mellem Windows NT og Sun Solaris. Med den snarlige JBuilder til Solaris (læs: JBuilder til Solaris og Linux) vil der komme gang i løsninger som går på tværs af de to systemer. Presys er ved at udvikle et CRM (Customer Relation Management) system med brug af EJB. Systemet vil, ligesom Oracle's ide, indeholde standardiserede forretningsmoduler, der vil kunne udskiftes efter behov. Systemet skal laves som pilotprojekt i JBuilder for Solaris (og Windows NT).

05-10-1999

Load balancing af COM+ fjernet fra Windows 2000

PC Week har anmeldt Windows 2000 RC2. De skriver, at Microsoft har fjernet load balancing af COM+ komponenter fra RC2-versionen. Hvis denne facilitet heller ikke kommer med i den endelige udgave, vil det i høj grad påvirke Windows 2000 effektivitet og anvendelighed som operativsystem for distribuerede applikationer på Internettet. Blandt de positive ting er, at RC2 er lettere at installere. Domain Name System (DNS) er blevet mere strømlinet. Administrationen af Active Directory er også blevet lettere. Du kan læse anmeldelsen her.

05-10-1999

Interview med IBM om deres Internetstrategi

I dette interview med InfoWorld fortæller IBM's Janet Perna om IBM's strategi og planer for at støtte deres kunde med udvikling af e-handel.
Hun kommer bl.a. ind på hvilken betydning DB2 kan få på dette område. Hun komme også ind på, om det er bedst at købe eller udvikle systemer. Hun siger endvidere, at XML er vigtig redskab i integreringen af de forskellige datatyper, og at DB2 understøtter XML.

05-10-1999

Ny Red Hat Linux version

Red Hat har frigivet deres nyeste version af Linux. Der er Red Hat Linux 6.1. At Red Hats's stiftere er blevet milliardærer (læs: Red Hat-aktionærer tjener milliarder) har ikke stoppet deres produktivitet. Den nye version er baseret på 2.12 kernen. Du kan læse mere her.

05-10-1999

Ikea går på Internet

Ikea vil fra foråret oprette e-handel i Norden. De vil benytte Norden som testplads for deres nye system. Du kan læse mere her.

04-10-1999

Windows 2000 - en opgradering der kan mærkes

Windows 2000 er igen igen forsinket. Denne gang måske frem til januar 2000, hvor der tidligere blev lovet november 1999. Forsinkelserne og de øgede hardwarekrav (læs: Gartner Group: Opgradering til Windows 2000 bliver rigtigt dyrt) har gjort IT cheferne meget skeptiske overfor en eventuel opgradering. En løs estimering af en 2500-brugers windows opgradering lyder på $750.000 eller på godt dansk, et stykke over de 5 millioner. Release Candidate 2 som er ude hos betatesterne har undergået en mindre barbering. Component Load Balancing, der bruges i distribuerede løsninger med flere CPU'er er taget ud - ligeledes er flere tredieparts-drivere. Til gengæld er flere fejl blevet rettet, herunder kompatibilitet med tidligere versioner. Læs mere her.

04-10-1999

Community-source af Solaris fra Sun

Sun vil nu gå Linux miljøet i bedene ved at lave Solaris om til (næsten) open-source. Sun kalder deres åbenhed for community-source, hvilket betyder, at man vil kunne hente Solaris source-koden og frit modificere i den. Det eneste man skal love er at raportere fundne fejl til Sun. Desuden kræver Sun, at alle nye interfaces forbliver åbne, og hvis sources bruges i kommercielle sammenhænge skal Sun have licenspenge. Heri ligger den største forskel til Linux, hvor sourcekode godt må bruges kommercielt, sålænge at sources forbliver open-source. Læs mere om Sun's nye tiltag her.

04-10-1999

Når jeg bliver stor...

Amerikanske drenge vil ikke længere være brand- eller politimand. De vil være nørder, som Bill Gates. Ifølge en større amerikansk undersøgelse omkring børn og unges ønsker for deres fremtid, står den teknologiske verden klart frem for de mere actionprægede erhverv. Desværre følger antallet af uddannede programmører etc. ikke med de gode ønsker. Meget få har specielt lyst til en lang IT uddannelse, efterfulgt af et job hvor man er i konstant indlæring/nylæring. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

04-10-1999

Stardard(er) på e-handelsområdet

En åben standard indenfor IT verdenen er en god ting - det er de fleste enige om. Når der kommer flere "standarder" indenfor samme område, så er det mildt sagt noget skidt, og det er netop hvad der er sket indenfor datawarehouse. Presys skrev i sidste uge (læs: Standard på e-handelsområdet), at bl.a. Oracle var gået i spidsen for at lave en såkaldt metadata-standard for datawarehouse data-udveksling. Desværre har også Microsoft lavet en lignende model - Open Information Model - der overlapper med Oracle's model. Det giver et klart problem, idet de to modeller lige så godt kunne have været synkroniseret til en fællesmodel. Problemet er at forbrugerne af datawarehouses (virksomheder) nu er nødt til at foretage et valg mellem hvilken standard de ønsker at benytte. Hvis deres leverandører så vælger den anden model, så har vi igen problemet med "umulig" udveksling af data. Læs mere om problemet her.

04-10-1999

Bedre SSL på vej

SSL (Secure Socket Layer), der bruges til overførsel af følsomme data via Internet, er i høj kurs. Den stigende e-handel via Internet gør behovet for sikre overførsler af følsomme data til en nødvendighed. Ingen vil vel indtaste kreditkort/dankort oplysninger på en website som ikke er sikker ?!
Certicom, der er en af de førende indenfor SSL udvikling, tilbyder nu support af SLL på mange forskellige platforme og embedded systemer, såsom Palm-, Windows CE m.fl. Desuden har Certicom lavet aftale med HP omkring brug af deres ECC (elliptic curve cryptography) krypteringsalgoritme. Læs mere
her.

04-10-1999

Frankrig stopper alle toge nytårsnat år 2000

De franske statsbaner SNFC vil stoppe alle toge i Frankrig mellem 23.35 og 0.15 nytårsnat år 2000 pga. mulige tekniske år 2000-problemer. Du kan læse mere her.

04-10-1999

Hvem vinder retssagen mellem MS og det amerikanske justitsministerium?

Presys har bragt adskillige vurderinger (læs: Afsluttende retsmøder igang i Microsoft sagen) af udfaldet af retssagen mellem det amerikanske justitsministerium samt 19 amerikanske stater og Microsoft. I denne artikel siger Stephen Houck, der repræsenterer det amerikanske justitsministerium, at det amerikanske justitsministerium vil vinde, men da sagen er kompliceret, vil dommer Thomas Penfield Jackson næppe dømme 100% i justitsministeriets favør. Du kan læse mere her.

04-10-1999

Hvorfor er der så mange fejl i de nye applikationer?

Denne 8 sider lange artikel forsøger at give en forklaring på, hvorfor der er så mange fejl i de nye applikationer. Den giver forskellige eksempler på hvorfor fejl opstår.

04-10-1999

Israel brød RSA-512 på en studs

Ifølge Sunday Times tog det 12 mikrosekunder for det israelske Weizmann Institut at bryde RSA-512. Denne krypteringsalgoritme bruges ofte af banker i Europa. Du kan læse mere her.

01-10-1999

Jordskælv i Taiwan påvirker RAM priserne

Prisen på RAM er steget betydeligt i løbet af de sidste par måneder, og sidste uges jordskælv i Taiwan har absolut ikke hjulpet. Alene udsigten til at Taiwan's RAM producenter ville komme til at ligge stille i et par uger fik prisen til at stige yderligere. Den danske PC fabrikant Mermaid er blandt de hårdest RAMte, idet Mermaid ikke har faste handelsaftaler med RAM fabrikanterne som de store PC fabrikanter. Henrik Johnsen, adm. direktør for Mermaid, udtaler at prisen i danske kr. er steget fra 250,- for 64MB i starten af august, til den nuværende pris af omkring 1.200,- Du kan læse mere om RAM priserne og Mermaid's følgende problemer her.

01-10-1999

Netscape Communicator 4.7 er klar

Nyeste version af NetScape's (Sun's) populære Internet browser er nu på gaden i en version 4.7. Pakken indeholder dog mere end browseren, idet også den velkendte Instant Messenger (læs: Meddelelses-rus ?!) samt Messenger (e-mail klient) og mange andre er vedlagt. En ny feature i browseren er Shop@Netscape knappen, der giver adgang til 17 e-handels-centre med ca. 45 varekategorier. Netscape_Communicator kan downloades fra nettet, men kan også fåes på CD. Læs mere her.

01-10-1999

Novell investerer $100 millioner i e-handels-firma

Novell har annonceret, at de vil investere $100 millioner i Whittman-Hart, der udvikler software til e-handel. Ideen er at Whittman-Hart skal indføre Novell Directory Services (læs: NDS vil understøtte EJB) i deres produkter. Novell udtaler at investeringen kun er den første i en række af ønskede partnerskaber. Novell har allerede samarbejdsaftaler med Compaq, America Online, IBM og Dell, men ønsker også partnerskab med mindre firmaer i kraftig vækst. Du kan læse mere om partnerskabet her.

01-10-1999

En teknisk sammenligning af Solaris og Linux

I denne artikel sammenlignes de tekniske aspekter ved Linux og Solaris. Artiklen konkluderer, at Solaris kan alt, hvad Linux kan, og at Linux ville ingen berettigelse have, hvis Solaris var gratis og åben kode.

01-10-1999

E-handelsmodul som åben kode

Der er nu kommet et e-handelsmodul som åben kode. Det kører bl.a. på Solaris og Linux. Du kan læse mere om applikationen kaldet OpenMerchant
her.